Варна с най-много нови сгради през третото тримесечие

Столицата е на четвърто място по брой сгради, пуснати в експлоатация
Обновена: 10 ное 2011 12:41 | 10 ное 2011 12:40,
6
Варна с най-много нови сгради през третото тримесечие
Снимка: Reuters

Варна отне първенството на Бургас по въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради през третото тримесечие.

Предварителни данни на Националния статистически институт показват, че в региона на морската ни столица са въведени в експлоатация 136 сгради със 780 жилища. В област Бургас са въведени в експлоатация 107 сгради с 1 129 жилища.

На трето място се нарежда Добрич с въведени в експлоатация 61 сгради със 188 жилища. Столицата е на четвърто място с 58 сгради с 533 жилища в тях, пуснати в експлоатация в периода юни-септември.

Като цяло за страната през третото тримесечие са въведени в експлоатация 690 сгради, което е с 27,1% повече спрямо предходните три месеца, показва статистиката.

Новопостроените жилища в тях обаче са с 0,7% по-малко и броят им е 3 796.

Намалява и общата полезна площ на новопостроените жилища, както и общата жилищна площ и средната полезна площ на едно жилище, отчита националната статистика.

Още новини за имоти в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
аууу преди 12 години
И както са въведени в експлоатация, така си остават полупразни...Тази голяма простотия и алчност, за застрояване на всички възможни и невъзможни терени на града, ни докара грозният изглед от различни архитект.стилове и недостиг на тротоари и дървета по улиците, отделно дупките, дълбоки като кратери. Варна заприлича на една голяма *** от застроителни недомислия и празни молове/5 на брой/ - и накрая уредиха поръчкови бюлетини за старата джибра - кмета и пак той спечели изборите!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седнали софиянци да обсъждат дупките на Варна. Първо си оправете вашите сокаци и тогава злорадствайте.Варна толкова много се застрои, че повече няма накъде.Златни Пясъци са бутафория на предишния комплекс. То хубаво да строиш и застрояваш, но естетиката като ти куца и се залага само на решения на жилищния проблем и печалби нещата отиват към ***. Честно казано сегашна Варна не покрива визията ми за модерен курортен град.
4
1
 
0
 
! Отговори
Киро Й. преди 12 години
Щом сме с най-много постройки значи града се разраства, ставаме втори и заслугата е наша, на управлявалите. Сега Варна сигурно вече е един милион, не ... ДВА !
3
0
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Още със самото построяване постройките в България са морално и качествено остарели а да не говорим как изглеждат фасадите след няколко години!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne se oplakvaite ot dupkite, tamninata i kalta....vagnoto e che si preizbrahte ljubimija si kmet--Kiro Ziganina !!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Магарето преди 12 години
За това ли улиците са като лунни кратери и калта е до уши, а колите се паркират по терасите. Много умно, даже колхоза руски вече реши че Варна не става.