Дянков кара НАП да върне на бизнеса 400 млн. лв. до края на годината

Фирмите имали нужда от свежи средства
8 дек 2011 21:20,
20
Дянков кара НАП да върне на  бизнеса 400 млн. лв. до края на годината
Снимка: архив, Булфото

До края на годината Националната агенция по приходите (НАП) ще възстанови ударно на бизнеса около 400 млн. лв. ДДС, заяви шефът на агенцията Красимир Стефанов.

По думите му след разговор с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и заради задълбочаващата се икономическа криза, е преценено, че фирмите имат нужда от свежи средства.

Заради това НАП ще ускори процедурите по възстановяване на ДДС на коректните данъкоплатци.

До края на ноември 2011 г. НАП е събрала 11,4 млрд. лв., което е със 715 млн. лв. повече отколкото миналата година, похвали се още Стефанов.

Според него до края на годината агенцията ще събере с около 300 млн. лв. по-малко от заложеното, което се дължи най-вече на неточно планираните приходи от
осигурителни вноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: НАПКрасимир Стефанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
дано никога да не се зарадваш на дете: анатема
18
1
 
1
 
! Отговори
ебати пича преди 12 години
я да видим кои колко ще лапне сега на едни кон на други кокошка
17
2
 
5
 
! Отговори
до номер 5 преди 12 години
Къде отивали парите ли?*** струват на държавата над 3 милиарда лева годишно по последни сметки оповестени миналата седмица. Ето къде отиват парите, ето защо няма за пенсии, за онкоболни, за стипендии, БАН и прочие, а Вие продължавайте да подкрепяте БСП и подобни ,,леви" партии, та нали Станишев искаше увеличаване на детските, тоест ,,***", а ти продължавай да гласуваш за БСП и сие и да питаш къде отивали видиш ли парите?Това е простата истина, млади сте, мислете, имате акъл...
16
1
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 12 години
Всеки данък или разход поет от фирма в крайна сметка се начислява в цената която плаща крайния потребител. И да премахнат ДДС за физически лица вече просто ще получаваш касова бележка на която пише 120 лв, а не 100лв + 20% ДДС!
15
1
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Става дума за ДДС което е проверено и е трябвало да бъде върнато, но просто са го бавили - най-вероятно поради липса на оборотни средства!
14
2
 
10
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
Дянков ми е много противен, но не мога да не призная, че това е много много силен ход. Почти съм сигурен, че 99% от това ДДС си е вече в падеж, че и даже с просрочено връщане, и че Дянков си прави ПР на гърба на изнемогващи за свеж финансов ресурс фирми, но все пак много много силен ход.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДДС трябва да се забрани за частни лица, а само фирми трябва да го плащат.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е затова стават измамите с източване на ДДС. Защото бързате да го платите на фирмите, без още да сте проверили дали всички документи по сделката са налични и дали са истински. Защо все още не искате да приемете промените в закона, които да не позволяват това да се случва? Май и вие се облажвате от тези милиони и сега форсирате държавата за да си получите незаконните пари преди някой да се е усетил какво става.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да измисляте то на бизнеса му се разказа играта!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха значи пари има! *** лъжливи, късно е да реанимирате бизнес като му е*хте мамата.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опитвам се да си представя какъв бонус ще вземе Дянков от презокеанските си господари затова, че фалира бизнес и икономиката ни.
8
2
 
9
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 12 години
Охооо, за празниците ще дойде Голямата Пара. Аз имам да взимам към 100 милиона. Трима колеги също имат да взимат по 100 милиона на калпак. Добре е държавата да има чисти сметки със спосорите си.
7
2
 
14
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Споко, Калинке-Гербава, ти още цели две години няма да има за какво да мрънкаш. Ама после сме в един кюп, за това сещаш ли се? А като толкова те дразни мнението на хората - ами не чети бе, герберче!
6
11
 
14
 
! Отговори
Аман преди 12 години
Абе, стига сте мрънкали, писна ми от мрънкалници. Влизаш, четеш една новина и отдолу сто мрънкалника реват. Каквото и да напишат, все сте недоволни, егати и депресарите, егати и чудото
5
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
което е със 715 млн. лв. повече отколкото миналата година, похвали се още Стефанов. Taка, имаме 715 милиона лева повече приходи.... и пак да твърдим че няма пари за пенсии, за БАН, за БДЖ, за онкоболни..... КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ БЕ ДЯНКОВ? Как не те е срам.....
4
4
 
23
 
! Отговори
работяга преди 12 години
мен почва, да ми писва, ама много, да ми писва, страшно много .... Плащам си данъците през последните 20 години чинно и без проблеми имах собствен бизнес, но го закрих защото ако си изряден - чукаш касови за всичко, осигуряваш персонала на пълните и т.н. .... накрая си на парите си или малка печелба и не си заслужава. И сега се питам абе що едните само внасяме пък другите все протестират, все дотаци я от Европа, я от бюджета. Май ще се стегат куфарите, тия дето само внасяме нищо не ни се полага.
3
5
 
19
 
! Отговори
жони деп преди 12 години
ВСЕ ЕДНО ДА ПОЛУЧИШ от *** запис
2
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоест мизерника признава че НАП умишлено бави връщане на ДДС! "коректните" данъкоплатци обикновено са "правилните" фирми. И на всичкото отгоре тоя *** се изказва че едва ли не НАП прави "благодеяние" към бизнеса като изплати дължимото ДДС на фирмите. *** ГЕРБАВИ!
1
9
 
29
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///което се дължи най-вече на неточно планираните приходи отосигурителни вноски.///..............или по точно казано на фалита на много от самоосигуряващите се които едвам оцеляват....като почти всики са Е.Т.