15,2 млрд. долара спечелиха най-богатите за седмица

Богатството на Зукърбърг се сви с 2,5 млрд. долара
28 юли 2012 19:34,
33
15,2 млрд. долара спечелиха най-богатите за седмица
Зукърбърг понася големи загуби. Снимка: БТА

Най-богатите хора в света спечелиха 15,2 млрд. долара през последната седмица, съобщава Bloomberg.

Най-големият печеливш тази седмица беше испанският магнат и собственик на търговски вериги Амансио Ортега, който прибави към своето състояние 3 млрд. долара.

Неговата компания Inditex – най-големият производител на облекла в света - обяви планове да построи нов логистичен център в испанската провинция Гуадалахара. През седмицата акциите на Inditex нараснаха с 3%.

Печалбата на Ортега е отчетена в момент, когато безработицата в Испания достигна 24,6% - най-високата в историята.

С нетни активи за 43,5 млрд. евро 76-годишният Ортега е най-богатият човек в Европа и четвъртият по богатство в света според индексът на милиардерите на Bloomberg.

„В началото на седмицата имахме серия лоши новини, като се започне от Гърция и се стигне до Испания“, казва Нилсън Сайърс, инвестиционен директор на Alphabet Management LLC в Ню Йорк.

„Когато Марио Драги се появи в средата на седмицата и обяви, че ЕЦБ ще направи всичко каквото е необходимо, за да защити еврото, това сложи точка на лошите новини и пазарите се възстановиха“, казва той, припомняйки изявлението на президента на европейската централна банка (ЕЦБ).

През изминалата седмица богатството на 28-годишния основател на Facebook Марк Зукърбърг се сви с 2,5 млрд. долара до 12,1 млрд. долара.

Мексиканският магнат Карлос Слим остава най-богатият човек на планетата. През изминалата седмица неговото богатство нарасна с 1,4 млрд. долара и сега възлиза на 75,5 млрд. долара.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс изостава от Слим с 12,7 млрд. долара, докато 81 годишният Уорън Бъфет, се нарежда на трето място в класацията на най-богатите хора на планетата с 45,7 млрд. долара.

Още икономически новини четете на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Kali преди 11 години
Pescho,ti si mnooogo zle.Eto,zaradi takiva kato tebe Bulgaria e na tova nivo...Kolkoto i pari da imasch s tqh kachestvoto dobrodetel i inteligentnost ne mojesch da si kupisch.Kupi si edna ot naschite chalgadjiiki i ne se zanimavai s horata v Afrika kato i bez tova nqmasch ponqtie ot temata.LG
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami raztreliaite gi i poveche niama da kradat.ama prosti narodi.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой сеща ли се колко седмици продължава ,,кризата" ?!?!?!!?
23
0
 
0
 
! Отговори
DARK преди 11 години
До 19-тиВ Комунистически САЩ е имало до 90% такси на приходите на богатите.youtube/watch?feature=player_embedded&v=CnrEHFwZ9hk#!
22
6
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Ограничени хорица сте, хоризонта ви е кварталната бакалия. И манипулатори, които ви будалкат. Какво златно покритие искате, вие да не ядете злато? Парите имат покритие от стоки - коли, телевизори, храни, услуги, всичко е навързано. При комунизма богаташите щяха да са назначени от Партията, вие пак щяхте да си броите стотинките, това съм го преживял.
21
1
 
16
 
! Отговори
Мони преди 11 години
Аз пък спечелих 100 $ тази седмица,допълнително ! И съм доволен ! От никого не съм откраднал и никого не съм излъгал ! Спя спокойно с чиста съвест ! Изхарчих ги на заведение с приятели и всички бяха доволни !
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блаблабла. Тези пари освен на компютър, на друго не съществуват. Никакво златно покритие. Да го барат гол :)
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз работя на Wall Street и не си броя парите.Знам само, че ми доставя удоволствие да завладявам световните финансови пазари и да прилагам сложни математически прийоми за прогнозиране и намаляване на риска от финансовите операции.Иначе съм материално обезпечен и отдавна живея в триетажен мезонет в Манхатън.Добре съм си аз в Манхатън и не се оплаквам.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде са им тия десетки милиарди на човек ( виртуални пари )? Това е просто смешно да твърдиш че не са в банките. И как точно банките помагат на икономиката освен че загробват потребителите с непосилни лихви . Цялата система е гнила и това ще се усети в най-скоро време. Няма нужда да си професор за да го усетиш и разбереш. Личното финансово състояние не може да е никакъв успех. Днес ги има утре ги няма хората и после какво правиме с парите ? ахахаххаха
17
5
 
10
 
! Отговори
до gft преди 11 години
Щото хората масово нямат знания по икономика, което е жалко, защото без тях нищо не разбираш от случващото се в света. Съжалявам, ама Зайтгайст не минава за образователен филм... Колкото по-малко разбираш от икономика толкова повече мразиш всички богати и искаш да наказваш успеха на другите и да се разпореждаш с чуждите пари т.е. да си комунист.
16
2
 
14
 
! Отговори
gft преди 11 години
абе вие защо решихте, че това са им пари в банката на тия хора?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите трябва да се вкарват в икономиката за да може да функционира ,а не да се пазят в банките. -------------------- Ами нали банките това правят, те не са за да пазят парите, а да ги инвестират.
14
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15млрд загубиха бедните за седмица
13
19
 
18
 
! Отговори
Пешо до 5 преди 11 години
Аз пък ще ти кажа моята теза... Еми как няма да гладуват... Ония *** в Африка живеят в 15 век, като ***... Не може себе си да нахрани ама е нацвъкал 20 чавета и реве за помощи. Какво зда ги съжалявам... Изобщо даже не ги съжалявам. Каквото си посял такова ще жънеш... Аз имам много пари, но никога няма да ги дам на бедните. Това, че те са бедни не е мой проблем...
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Богатите илюминатски *** трупат богатства не заради самите богатсва, а заради това, че само така могат да запазят статуквото на всеобщата тирания срещу човечеството.Това е коментар в контекста на номер 5, който е абсолютно прав.
11
3
 
15
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Ако раздадеш парите си на бедните и неграмотните изобщо няма да им помогнеш... Даже напротив... Умен и работлив, но беден човек дори и в България няма... Тапията не те прави умен държа да подчертая... Може и 10 висши да имаш и да си пълен *** - класика в жанра! Пълно е с хора с по няколко висши, но после не могат да сметнат 2 и 2... Голям смях... Иначе претенциите винаги са големи ;) Айде лека отивам да си ударя една в банята и лягам... За това не ти трябва да си умен !
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е тези алчни старци какво ще правят тези пари след 5-10 години ако още съществува икономиката в сегашния си жалък вид
9
2
 
13
 
! Отговори
......... преди 11 години
Абе грозданчо дали парите ще се изхарчат за глупави неща не е важно. Целта е да се вкарат в икономиката и много от фирмите ще се съживят. Ще има и пари за заплати и за добър живот на работниците. Парите трябва да се вкарват в икономиката за да може да функционира ,а не да се пазят в банките.
8
4
 
48
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 11 години
Да раздадеш толкова пари на бедните е пълна глупост (както предложи номер 4). Над 95% от бедните ще ги изхарчат за глупави или ненужни неща (бил съм свидетел как хора, които нямат пари вземат кредит, за да си купят плазмен телевизор, защото бил по-хубав от стария им CRT телевизор). Ако искаш наистина да помогнеш на бедните или на държавата си то ги инвестирай в нещо стойностно като образование (пример - братя Георгиеви), изследователски центрове, медицина, някаква промишленост...
7
0
 
33
 
! Отговори
дядо преди 11 години
много интереснокриза криза а милиардерите и богатствата им растатикономиката е скачен съдза да имат някои много други трябва да останат без нищомилиардерите управлявят икономиката тя в криза кой е виновен бачкаторитеайде *** плюнчете се