Чужденците идват, българите си отиват

Акцентите в бизнеса днес
Обновена: 30 авг 2012 16:15 | 30 авг 2012 16:04,
10
Чужденците идват, българите си отиват
Утре ще разберем дали САЩ отново пускат печатницата. Снимка: Ройтерс

България

Странно нещо е бизнесът - американска IT компания ще мести счетоводството си у нас в момент, когато близо 40% от българите са готови да напуснат страната, за да работят в чужбина. Въпреки тази динамика на пазара на труда у нас сериозни размествания не се очакват.

По света

Социализмът се завръща все по-категорично във Франция – макар правителството да твърди, че не е настроено срещу бизнеса, то планира напълно неоправдани реформи, чрез които държавата да поема 75% от заплатите на младите служители. Причината – работодателите не искат младите работници, защото не могат да ги освободят – разпоредби на закона. Ами сменете закона и направете пазара пазарен, а не изливайте още пари...

Меркел си е Меркел. Поредно доказателство, че всички я слушат, дойде от Китай – още в първия ден на визитата си в азиатската страна тя продаде самолети Airbus за 3,5 млрд. долара.

Между другото

Кандидатът за президент на САЩ Мит Ромни давал възможност да се разрази битка за интелекта на избирателите. Такава досега поне в България не сме виждали, за съжаление.

Apple и Facebook дават уроци за търговия на борсата – ако ви заинтригуват и искате да научите повече - заповядайте на курс за начинаещи инвеститори в Investor.bg.

Дебатът

Днес въпросът е какво да очакваме от Федералния резерв – ще тръгне ли печатницата на пари отново, или пазарите ще бъдат разочаровани. Другата основна тема е дали Испания ще последва съдбата на Гърция. Очакваме мнения ви на info@investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: акцентите в бизнеса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Един Твърд Читател преди 11 години
Имам едно скромно питане към списващите този сайт... Уважаеми ми Всички, Вие имате ли и най-малка идея за какво претендирате, че информирате ВАШИТЕ клиенти... Защото, ако внимателно си препрочетете ... онова отгоре... ще се почувствате като... Посрани...Само питам, де ...
8
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 11 години
"Странно нещо е бизнесът - американска IT компания ще мести счетоводството си у нас в момент, когато близо 40% от българите са готови да напуснат страната, за да работят в чужбина".И какво странно има,бе!Хамериканеца ще плаща на българина,като на *** в Америка!Българина ще вика -УРА,хамериканеца-също!Щото нашият ще взима 100-на лева повече,а хамериканеца-ще реализира хиляди долари печалба!
7
0
 
7
 
! Отговори
® преди 11 години
Има хора с висше и работят и за под 400 , да съм по-точен и под 350. Не си задавай ? каква е тази работа за под 350 и с висше. Те са повече и с данъци и *** стават ПОД 350 , така че не са *** тези които работят , а тези които определят колко е минимума.... за горна граница е тъпо да се говори в БГ.
6
0
 
0
 
! Отговори
Bordov преди 11 години
1 usa dolar e dosta po-slabichak ot 1 evro. 1 bg lev e varzan za 1 evro /1 DM/ s board ...znachi usa dolar iska da pluva gratis s daskata na bg lev. ili pod naem?
5
1
 
1
 
! Отговори
Kravarov преди 11 години
do K.2:dragi /a/ K.2, vij v wikipediata indeksa za choveshko razvitie na GR i na BG! vij i BVP na GR i na BG. razikata e ot nebeto do zemyata - ot nomer 22 na GR do nomer 60 na BG. predi BG e i RO - na nomer 50. rabota, rabota, rabota iska vdiganeto nagore!!! pojelavam ti priyatna rabota, dragi /a/ K.2 i na vsichki ot dnes.bg i foruma jelaya priyatna rabota !
4
17
 
6
 
! Отговори
500 лева преди 11 години
3-ти нито е верно че ти плашат 500 лева нитое верно че работиш за 5000. Не е верно защото средната заплата за страната е 750 а за София е над 1000, освен това 1/3 от икономиката ( шампиони сме на Европа) е на сиво тоест има маса доходи които не се декларират освен ако не си обикновен *** и наистина работиш за 500 лева. Инак в България за 500 лева работят хора които получават солидни бакшиши или направо корумпирани държавни чиноивници тоест и в двата случая доста повече доход от 500 лева... Ако получаваш 500 то в такъв случай няма никакъв начин да работиш за 5000 и трябва да се радваш на 500-те лева ... За 5000 работят тия на които им плашат по 2500 , така работи капитализма, ама тия с по 500 лева не се и докосвате до тоя свят дори.... Рупаи от копанята до където стигат 500-те лева и като свърши карай на разсъждения защоми е малка копаняката , от глада може и да ти просветне...
3
2
 
24
 
! Отговори
Знаеме ги преди 11 години
Идват за да плащат по 500 лв а да им работим като за 5000 долара.НЕ ГИ ЩЕМ ТАКИВА СКЪПЕРНИЦИ И ГОСПОДАРИ.ДА СИ ВЪРВЯТ НА М.....та си Г...на.
2
7
 
19
 
! Отговори
българите откачиха в преди 11 години
Странно нещо е бизнесът - американска IT компания ще мести счетоводството си у нас в момент, когато близо 40% от българите са готови да напуснат страната, за да работят в чужбина.----------------------------------------------------------------------------------------Странното не е странно ако имаш малко поне здрав разум. Американската компания се мести ( мести се какво ли не в посока България вкличително и румънски бизнес, където Румъния е също доста конкурентна държава сравненна със перспективата на запада) защото българите в песимситичните си очаквания направиха от българската икономика черна дупка от ниски цени и като сложиш в допълнение най ниските данъци и изключително конкурентните ниски заплати то странното става доста закономерно захсто черните дупки засмукват всичко наоколо.... А защо българите все по-стръвно емигрират също не е странно а има просто обяснвение в сбърканата народоспихология на черногледство, нихилизъм и нейнициативност които ни пречат да видим дори вече близката перспектива на държавата ( например до 4-5 години ще сме поне като гърците , тоест част от богатия сват, а те гърците вероятно нямат още много надолу да вървят) ... Тоест просто казано българите откачиха в песимизма си, а българските журналисти са най-виновни за това жалко състояние на духа на обудаления нашенец, но това е друга дълга тема...
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40%? По скоро 140% за да е статистика, а не СТЪКМИСТИКА.