С 10 % трябва да спадне цената на газа за крайния потребител

Думите са на директорът на БЕХ Михаил Андонов
17 ное 2012 13:06, Петя Славова
64
С 10 % трябва да спадне цената на газа за крайния потребител
Снимка: Булфото

Повече от 20 % е намалението на цената на газа, което "Булгаргаз" ще получава от "Газпром", съобщи Махиал Андонов пред Дарик. Изпълнителният директор на БЕХ обясни, че тази цена не може едно към едно да се отнесе към крайните потребители.

Намалението е между 22 и 23%. Това е реалната отстъпка, която се постигна. Това, което се постигна - над 20% отстъпка, е по цената, която имахме по договор. А това, което договорихме от 1 април до 31 декември, е допълнение към този действащ договор, обясни още Андонов.

Той коментира „Южен поток”, че това, което е подписано на 27 август във Варна, е бил протокол от дълги преговори и са успели да защитят на 100% интересите на България и на БЕХ.

"Договорихме, че след започване на строителството на "Южен поток" през декември 2015 г. трябва да имаме търговска експлоатация на тръбата. През тези три години ще бъде строителството на газопровода.”, обясни още той.

Цената, на която продаваше "Булгаргаз" беше под себестойността, която купуваше, но тя се регулира от ДКЕВР. Сега, след като се подаде заявлението за промяна на цената, очаквам поне 10% минимум намаление на цената за потребителите",  допълни още Михаил Андонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
koko преди 11 години
Нищо няма да стане - Наки сме в БГ.! Няма да има посредници - да бе да , явиха се трима : Булгаргаз,Булгартрансгаз , Овъргаз - а сигурно има и още . И кой командва парада - БЕХ или ДКВЕР - Не знам кой и какво регулира ---------- НО всички ни лъжат и крадат от нас
48
0
 
4
 
! Отговори
Bastun преди 11 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОЛКОВА ,КОЛКОТО МОГА ДА ВИ ОБЕЩАЯ !!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този мазник успя да подведе и премиера. Като обявят цените след януари истината ще лъсне.
46
1
 
9
 
! Отговори
ионела преди 11 години
Ето не закъсняха и пазарлъците-всеки път,когато трябва да се свали цена на каквото и да е се оказва,че се е работило под себестойността,иначе казано на загуба!!Милите те дочакаха си компенсациите !Е то тогава кой плаща данъци в тая държава бе ,като всички работят на загуба ,ей пак на балъци ни правят,ей!!!
45
2
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 11 години
Това което Бойко *** може да ви обещае,не може и Краля на Бруней да го изпълни!!!!!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от миналата година до сега цената се е вдигнала с 38%,а тези дни казват че има намаление с некви 10-20%,който не вярва да види справките на доставчиКА на газ в България.Руската мечка този път е стъпила здраво на главата на нашият пачок боко,такъв таралеж му навряха в гащите че ще НИ боде на Нас следващите няколко години.въобще не вярвам да падне цената с 20%
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те това немаааа да стане
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идват избори!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво са 10% ? Едно голямо нищо!!!!!
40
0
 
4
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Току-що получих сметката за октомври - за подгряване на 1 кубик вода 19.60 лв ???? ТЕЦ ИЗТОК и вряща да я пращаше, пак не може да струва толкова.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕНАТА НА ГАЗА ЩЕ СПАДНЕ КОГАТО ПЕТЕЛ СНЕСЕ ЯЙЦЕ!Който не разбира това е кръгъл ***.По-голям лъжец от Тиквата не съм срещал през целият си съзнателен живот.Дори заклетите хероинисти имат повече чест и думата им има повече тежест от Тиквата.
38
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Пич, невъзстановимите разходи във фактурата ти за ток за неплатените сметки на ***, които плащаме ние; мислех ,че всеки го знае.....
37
3
 
20
 
! Отговори
Всичко поскъпва преди 11 години
Всичко поскъпва, само оправданията на гербавите стават все по-евтини и по-евтини!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А да не говорим че употреата на газови уреди е далеч по опасна от електрическите, даже и застрахователните компании отчитат по-високия риск и съответно искат повече пари за застраховка
35
3
 
18
 
! Отговори
поредната партенка преди 11 години
А на бас, че намаляването на цената на газа с 20% е поредната партенка на пожарникаря. А на бас, че парното и топлата вода ще ги вдигнат най-малко с 15 процента!
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карайте си с инверторните ***, а хората които са с газови котлета и инсталация много добре са разбрали каква голяма екстра е това! И най-добрия инверторен климатик да ми предложат (дори 2 да ми дават) пак не бих ги заменил за газовия котел!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 42Абе какво ме интересува как изглеждат тези котли ? мене ме интересува да имам достатъчно топла вода на приемлива цена, това е.И я кажи какво става с това котле и с топлата вода, когато по една или друга причина спрат тока ?') защото аз в бойлера продълажвам да си имам топла вода и тя продължава да си рече
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 41Добре е, я кажи сега освен че си дал 5000 лв за инсталация и първоначално включване, колко си платил за миналата година за газ+ток ??? Защото хората, които познавам да ползват газ, плащата кажи речи толкова колкото аз за ток, но те също имат и консумация на ток не могат да минат без него, и реално излиза, че месечните им сумарни сметки за ток+газ превишават моята значително.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 38Е леко да не дам 5000 лв. за да имам топла вода, при положение че бързонагряващ 100 л. бойлер че 30-пъти по евтин :)))
30
0
 
5
 
! Отговори
Блажени са вярващите преди 11 години
Не знам какви специалисти ги изчисляват тези проценти, но до като дойде газта до крайния потребител може и изобщо да няма намаление, така че вече не вярвам на предварителни обещания.