С 10 % трябва да спадне цената на газа за крайния потребител

Думите са на директорът на БЕХ Михаил Андонов
17 ное 2012 13:06, Петя Славова
64
С 10 % трябва да спадне цената на газа за крайния потребител
Снимка: Булфото

Повече от 20 % е намалението на цената на газа, което "Булгаргаз" ще получава от "Газпром", съобщи Махиал Андонов пред Дарик. Изпълнителният директор на БЕХ обясни, че тази цена не може едно към едно да се отнесе към крайните потребители.

Намалението е между 22 и 23%. Това е реалната отстъпка, която се постигна. Това, което се постигна - над 20% отстъпка, е по цената, която имахме по договор. А това, което договорихме от 1 април до 31 декември, е допълнение към този действащ договор, обясни още Андонов.

Той коментира „Южен поток”, че това, което е подписано на 27 август във Варна, е бил протокол от дълги преговори и са успели да защитят на 100% интересите на България и на БЕХ.

"Договорихме, че след започване на строителството на "Южен поток" през декември 2015 г. трябва да имаме търговска експлоатация на тръбата. През тези три години ще бъде строителството на газопровода.”, обясни още той.

Цената, на която продаваше "Булгаргаз" беше под себестойността, която купуваше, но тя се регулира от ДКЕВР. Сега, след като се подаде заявлението за промяна на цената, очаквам поне 10% минимум намаление на цената за потребителите",  допълни още Михаил Андонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Южен паток. :)
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 35 и 5000 лв. да е невиждам смисъл да ги плащам при положение, че пак трябва да купя климатик, а и самото газово котле пак се нуждае от ел. захранване.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Апартамента е точно 120 квадрата и струваше 5000 лв газификацията с италиянски котел и инсталация. Вярно че за охлаждането през зимата имаме отделен климатик (който много рядко се ползва), докато е много по-важно да си осигурен за зимата , а и топлата вода от котела се ползва 24 часа в денонощието 365 дена в годината!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 31 ми сигурно ще да си в някой маломерен апартамент, на мен ми искаха към 8500 лв., аз предпочетох климатична система за 3200 лв. и съм по-доволен, отделно че системата е много енергоспестяваща пък си ме и разхлажда лятото :)))
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 29Каквото и газово котле да имаш, пак трябва да си купип климатик за лятото, освен ако не искаш да пукнеш от жеги :))) и я кажи колко струва газивификацията със всичките му инсталации на една къща с разгъната площ от 120 кв.
24
0
 
5
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ преди 11 години
До "СЕМЕРДЖИЕВ&quo..... ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ !!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парното и токът скачат с 15 % от 1.01.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 25А газовия котел може ли да те разхлажда летото :))) а за топла вода има достатъчно евтини решения, така че невиждам смисъл да се влагат суми от порядъка на 8-10 хил лв. за газификация на едно средностатистическо жилище. А отделен въпрос е, че всички газови разпределители искат газта да се предплаща по средна консумация, може преди 10-12 години да е било на далавера да се греееш на газ, ама сега си е чиста набутвация
21
0
 
3
 
! Отговори
dolphine преди 11 години
Интересно кога ще ни уведомят за глобите от ЕС по този договор, който ББ сключи.Заради Третия енергиен пакет на ЕС който БГ не е изпълнила доста след дадената и отсрочка, се оказва че българския участък е незаконен а глобите са СОЛЕНИ.Газпром затова бързаха да подпишат защото този пакет на ЕС е неизгоден за тях а ние още не сме го изпълнили т.е. да глобяват нас, те са си прокарали тръбата и имат договор.А ББ бързаше да подпише защото имаше спешна нужда от вдигане на рейтинга чрез ИЗГОДЕН договор
20
0
 
13
 
! Отговори
"СЕМЕРДЖИЕВ&quo преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМЕ МАЛКО РЕАЛНИ СМЕТКИ, А НЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ НА ВРАЧКИ !!!!!!!!!!!!!!!ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА :ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА КОЯТО РУСИЯ ДОСЕГА ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА ОВЪРГАЗ БЕШЕ 339 $ ОВЪРГАЗ ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА БУЛГАРГАЗ НА ЦЕНА 480 $. КОЕТО ОЗНАЧАВА 141 $ ИЛИ 41.6 % ОТ ПРЕДИШНАТА ЦЕНА ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА ЕВРЕЙЧЕТАТА АНДРЕЙ ТЕНЕВ И САШО ДОНЧЕВ БЕЗ ДА СА СИ МРЪДНАЛИ И МАЛКИЯ ПРЪСТ ?!?!?!РАЗБИРА СЕ 50 % ОТ ТОВА ТЕ ДАВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕЗАВИСИМО КОИ СА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ !БУЛГАРГАЗ ПРОДАВА НА НАС БАЛАМИТЕ ГАЗТА НА ЦЕНА 570 $ КОЕТО ОЗНАЧАВА 90 $ ИЛИ 26.5 % ЧИСТА ПЕЧАЛБА ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ !ИЛИ ОБЩО 68 % ПЕЧАЛБА ЗА СУЛЮ И ПУЛЮ НА НАШ ГРЪБ !МОЛЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАСЕГА ДА ОБЯСНЯТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПРЕМАХНАЛИ ПОСРЕДНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ ОВЪРГАЗ КЪДЕ ТОЧНО, ПРИ КОГО ОТИДАХА ТЯХНИТЕ 41.6 % ПРОЦЕНТА И ОТ ЧИИ ПРОЦЕНТИ НАПРАВИХА НАМАЛЕНИЕТО ОТ НАД 20 % КАКТО ТВЪРДЯТ !И ЗАЩО НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПАК СМЕ ИЗЛЪГАНИ И ПРЕЦАКАНИ ???ДОКОГА ЩЕ НИ СЧИТАТЕ ЗА *** КАТО ДЯНКОВ И ДОБРЕВ ???НЕДЕЙТЕ ДА ПРИРАВНЯВАТЕ ДРУГИТЕ ПО СВОЯ ИНТЕЛЕКТ !!!ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ !!!!!!!!!!!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 19Къде пък толкова потребители познаваш ??? аз живея в газифициран район и мога да ти кажа, че едва от 10-15 % от хората в района ползват газ за отопление, щото първоначалната инвестиция е прекалено висока, 2-пъти по-евтнио излиза да се обзаведеш със хиперинверорни климатици, а да не говорим че 85 % от населениет места в Бг въобще не са газифицирани.Така че въобще не ми дреме за цената на газа, далеч повече ме интересува цената на свинското и винското ;)
18
0
 
1
 
! Отговори
Bolestta VLAST преди 11 години
Gledate, iskate ili ne dr.Boroidsv po forumi i interviuta. Kakvo pravi vpe4atlenie, glupostta, pridrujena s naglost i pulna samozabrava go e izdignala tolkova nad realnostta, 4e TOI DAV,LI4NO TOI za kakvoto i da e.TOI dava no ot NA6ITE PARI - BUDJETA, koito nie pulnim a toi razpredelq.fakta, 4e si ostavame nai-bedni i nai-ne6stastni v EU e pokazatelen. Ne bili namalili pensii i zaplati!?! Kakvbo da se namali ot 180 lv.pensiq? Ako sme NAROD, da ne im davame 2 mandat i da iskame NARODEN SUD za tqh
17
0
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
16-ти,"***" ли си или се правиш на ***...?- НАЙ-ГОЛЕМИЯ "КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ" НА ГАЗ... Е СОФИЙСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ...., ЩЕ РЕЧЕ 20% ОТ СОФИЯНЦИ..., КОЕТО "ДЪРЖАТ" 90% ОТ ДЪЛГОВЕТЕ НА БУЛГАРГАЗ...- НАЙ-ГОЛЕМИТЕ "ЗАГУБИ НА ТОК - НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ" СА КРАЖБИТЕ НА ***...!!!- За да не фалират, разпределителните ни КАЧВАТ ЦЕНИТЕ...!!!ТА ПРОБЛЕМ, ОСВЕН КРАДЦИТЕ ОТ ГЕБР СА НИ *** И СОФИЯНЦИ С ТЕЦ...!!!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако спадне с 5 стотинки на метанстанцията, ще е много
15
7
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Аз пък познавам много потребители на газ в различни градове - така че мноого си изостанал. Като не знаеш нещо не пиши глупости! Да не говорим че и много предприятия са на газ!
14
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Неразбрахте ли, че в България, се търси причина не как да се намали нещо, а как да се увеличи.
13
0
 
3
 
! Отговори
dO Mda-a-a преди 11 години
IAVNO SI PLATEN ZASHTOTO NITO EDNO OT OBESHTANIATA NA TOVA KRADLIVO PRAVITELSTVO NE E STANA REALLNOST. KRADENETO OT TOKA, PARNOTO, VODATA, LEKARSTVTA I HRANITE PULNIAT GUSHITE NA B.BORISOV I KOMPANIA. SEGA OBESHTAVAT NO S PODPISVANETO NA DOGOVORA S KOETO SE TUPAHA PO GURDITE SHTE IM DONESE "POD MASATA' 120 MILIONA USD. DNES GLLEDAH PO TV7 EDIN GERBERSKI KOMSOMOLEC, KOLKO USPEHI IMALI GERB. KUDE SA SE PITA?BEDNOST, JESTOKA BEDNOTS I OTCHAIANIE, SMAZAN BIZNES, NIKAVA IKONOMIKA I KRADENE!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не познавам нито един краен потребител, който да се отоплява на газ :) така че въобще не ме грее какво са се договорили руските и български мутри, а отделен въпрос е, че на руснаци и на мутри не вЕрвам
11
1
 
2
 
! Отговори
от 11 преди 11 години
глупостта*
10
0
 
2
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
хахаах БГ глупоста няма граници!!!