Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!

Каролев: Ляв завой в момента е немислим
Обновена: 6 юни 2013 22:35 | 6 юни 2013 22:31, Веселина Йорданова
89
Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!
Владимир Каролев. Снимка: архив, БулФото

"Съществуването на Международния валутен фонд (МВФ) в сегашния му вид е напълно излишно. Това е така, защото се опитва да влияе на валутните курсове и създава огромен хазартен риск. Ситуацията е напълно сходна с даването на кредит на някой, който не може да го плаща, и после ходиш да събираш пари от съседите, за да погасиш задълженията му“, каза в ефира на Bulgaria On Air финансистът Владимир Каролев.

Той посочи още, че фондът е сбъркал поне 6-7 пъти при прогнозите си за това до каква степен мерките за икономии ще задълбочат рецесията в Гърция.

Относно състоянието на българския бюджет, Каролев обясни, че няма опасност за хазната, ако финансовият министър съумее да си свърши качествено работата.
„Няма основание, ако се окаже, че прогнозите за икономически ръст и приходи са прекомерно раздути, да се увеличават разходите. Това е задължение на Петър Чобанов в момента и смятам, че той ще успее да се справи и да удържи на натиска, на който ще бъде подложен“, каза още Владиир Каролев.

Той е категоричен, че в момента ляв завой е немислим, защото подобни стъпки се правят само в условия на ръст и пълен държавен бюджет. „Основният риск за страната в момента е хулиганът Сидеров, от който реално ще зависят гласуванията на важните закони, какъвто е този за държавния бюджет например“, каза още финансистът.

Вчера премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов заявиха, че има риск от драстичен скок на дефицита заради ниски приходи и отложени разходи.

Владимир Каролев прогнозира също така, че това правителство вероятно ще довърши информационния меморандум за АЕЦ „Белене“ и ще направи маркетинг пред чуждите инвеститори. Той не коментира дали все пак ще бъде намерен стратегически инвеститор за централата, но поясни, че няма пример в света, при който финансов инвеститор да се ангажира с ядрен проект.

Последната компания, която прояви интерес към „Белене“, беше американска, но нейните представители „само са се поразходили из бившия парламент“, посочи финансистът.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
22
 
! Отговори
Густо, майна! преди 10 години
Беше риск. Сега вече си е обикновен тарикат, взел едни пари. А баламите му от атака да си кряскат и развяват измислени знамена.
8
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na 9 juni ot 12 4asa na protestite vsi4ki balgarski grajdani
7
22
 
30
 
! Отговори
Скрий се някъде, Кар преди 10 години
Напротив, нужен е много остър ляв завой, за да изпаднат такива "експерти" по пазарна икономика като Каролев, Хърсев, Ангелов и някои други съвременни гробокопачи-капиталисти за България.
6
26
 
49
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
Г-н Волен Сидеров най-голямата издънка на българската политика.Продаде се за жълти стотинки на партията на българската мафия БСП.
5
16
 
45
 
! Отговори
Вълк Единак преди 10 години
Каролев ,Каролев ,ти си една политическа *** и *** Американска *** и *** глиган .
4
10
 
20
 
! Отговори
DA преди 10 години
'' На 3 февруари Сидеров предизвика суматоха на борда на самолет от София до Франкфурт. Във въздуха той влязъл в конфликт с екипажа хвърлял храна и нарекъл стюардесите расистки и арийки. Затова на земята го чакали полицаи. Те също са били обидени от българския политик. Недопустимо е български държавник да се излага така, злепоставяйки и Българската държава ...''цитат.ААА, САМОЛЕТА ЛИ ИСКАШ ..? НЕ ТИ СЕ ПЪТУВА С ОБИКНОВЕНИТЕ АВИОЛИНИИ ? ТАМ ТИ СЕ КАР
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му стига да дава акъл на България и политиците, той вече дава и на МВФ, какъв щедър и умен човек.
2
70
 
27
 
! Отговори
Сидеров премиер! преди 10 години
Господин Волен Сидеров е не само най добрия български политик, но и истински държавник, който освободи България, от партията на българските мутри - ГЕРБ! Докато Каролев е абсолютен *** и доказан българофоб!
1
17
 
28
 
! Отговори
! преди 10 години
ТИ СИ ЛУД ЧОВЕК !

Спонсорирани публикации