Г-20 – растежът над мерките за икономии

Борбата срещу безработицата в центъра на политиката
20 юли 2013 18:55,
2
Г-20 – растежът над мерките за икономии
Снимка: Reuters

Финансовите министри и централни банкери от Г-20 поставиха икономическия растеж над мерките за икономии.

Участниците в срещата в Москва обещаха промяната на икономическата политика да бъде извършена внимателно, за да не може възстановяването да пострада от непостоянните финансови пазари.

Съвместната позиция е индикация, че финансовите министри са успели да изгладят различията си относно начините за ограничаване на бюджетните дефицити без това да навреди на чувствителния глобален икономически растеж.

Финансовите министри от Г-20 се съгласиха, че подпомагането на икономическия растеж и създаването на нови работни места е приоритет в краткосрочен период за глобалната икономика, която е изправена пред крехко и непостоянно възстановяване.

Във финалното си комюнике участниците във форума изтъкнаха, че глобалното икономическо възстановяване трябва да бъде по-силно и по-стабилно от настоящото си състояние.

Срещата в Москва беше доминирана от признаците, че американският Федерален резерв в края на годината ще започне да ограничава своята програма за парично стимулиране, която влива близо 85 милиарда долара в икономиката чрез покупка на облигации, а в средата на 2014-а дори ще я преустанови изцяло.

Редица големи държави още преди разговорите призоваха за по-голяма прозрачност на Федералния резерв. В изявлението си финансовите министри от Г-20 призоваха подобни действия да бъдат извършвани внимателно.

Основните играчи в Групата на 20-те, начело със Съединените щати, още преди срещата в Москва показаха, че борбата срещу безработицата трябва да бъде в центъра на политиката им. Страни като Германия обаче все още държат на придържане към фискалната дисциплина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации