БСП няма да пипа плоския данък

Не срещаме подкрепа от ДПС, заяви Корнелия Нинова
26 окт 2013 22:55, Миглена Иванова
49
БСП няма да пипа плоския данък
Снимка: Булфото

БСП няма да променя плоския данък. Това съобщи депутатът от “Коалиция за България” Корнелия Нинова по време на градската конференция на БСП-София.

“Няма да можем да изпълним обещанието си да отменим плоския данък, 84 народни представители не ни стигат, не срещаме подкрепа от колегите от ДПС", обясни Нинова.

Данъкът върху лихвите по депозитите също няма да бъде отменен, допълни тя. Вместо това се планира поетапното му намаляване до края на мандата на правителството. За догодина се предлага налогът да падне от 10 на 8%, посочи Корнелия Нинова.

Бюджетът, който предстои да разглеждаме и приемем, беше одобрен много трудно в разговори с колегите от ДПС и с част от министрите от правителството, посочи Нинова и добави, че проектът е различен от първоначално предложения от правителството и в голяма степен изпълнява ангажиментите на БСП.

Тя отново подчерта, че за социални дейности са отделени 11 млрд. лева.

По време на градската конференция на БСП-София Румен Овчаров коментира, че правителството работи и е дало ясни знаци в сферата на социалната политика и за финансова  консолидация. Той обаче предупреди за “пълзящият популизъм, който като че ли изцяло обхваща нашата парламентарна група” и даде пример с наскоро приетото удължаване на мораториума за покупка на земя от чужденци, дискутираната отмяна на пушенето в заведенията, както и “заиграването н цените на енергията”.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
коци преди 10 години
Ами тогава има да чакате да гласуват пак за вас !
32
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Защо бе Курнелче обещавахте преди изборите?Не станаха ли твърде много нещата ,които не можете да изпълните?
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС са против всичко разумно и справедливо, а болшевиките ги назначават навсякъде! Червените гадове не се интересуват от хората и държавата, а от парите и властта.
30
2
 
6
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Те за това ли го въведоха за да го махат сега. Трябва да си пълен наивник за да вярваш в това.БСП обслужва само червените олигарси тя никога не е мислила за народа.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ще махне плоския данък когато стане истинска социалистическа партия а не партия от комунистически олигарси събрали се да крадят до дупка... т.е. никога няма да го махне!
28
0
 
2
 
! Отговори
Dimov преди 10 години
ima ogromna nujda da uvelichavat bg targovskite predstavitelstva po sveta, che sa mnogo malko na broi i savsem nedostatachni, s ogled barzite tempove na rastej na bg ikonomika i bg rabotna raka ?! a tam sa zaeti samo 19 000 dushi ?!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на ДПС, че запази плоският данък. Делян Пеевски за президент.
26
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Нали именно те го въведоха, когато Серж беше премиер, за да облагодетелства червената олигархия!
25
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Естествено, че няма да го пипа! Така защитава своите олигарси, които ползват тази облага. А бедните с минимална заплата нека да плащат и те данък! Богатите стават по-богати, а бедните едва оцеляват!
24
0
 
14
 
! Отговори
шщд преди 10 години
Поредното предизборно обещание, което отиде в небитието! Постоянно ни показват,че няма да се променят и че не им пука.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба, нищо ти няма, виж ако и на Бочко реагираш пак така- тогава имаш проблем, щото тоя е черна нинджа булдозер! А Корнелчето е добра питчица, само да я заапе човек!)
22
1
 
13
 
! Отговори
простак преди 10 години
ей ама като я видя *** и се одървям като простаксигурно имам някакво заболяване
21
0
 
13
 
! Отговори
Парцел преди 10 години
До yodaТолкова ли е трудно да осъзнаеш казаното от записа на пазърлъка между двама членове на предизборния щаб на БСП в Сливен от май 2012.Записа бе разпространен от единия от двамата,а не от автомобилите с антенки на Цецо."Какво казва представителя на ДПС в Сливен за това?"цитирам по памет.БСП само имитира предизборна борба в"териториите"на ДПС.Трябва да сме *** да ги допуснем до управлението,камо ли сами.Нали имаха мнозинство при Виденов?Добре,че при тройната ги озаптяваха от НДСВ
20
1
 
17
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
"Пълзящ популизъм"?Не,тежко болни от популизъм,единствено докопване до властта и крадене.Явно с този *** народ,чакащ някой друг да го"оправи",да го храни и един кръг от хора,казващи кой може и кой не може да се занимава с политика оправия няма да има.Не е ли най-нормално като не можеш да изпълниш основните си обещания,просто да си подадеш оставката.Не се оправдавайте с предишните,защото имахте информатори на ключови позиции и знаехте как са нещата.Контрабанда,плос.данък,швец.правило,МРЗ!
19
5
 
43
 
! Отговори
лека нощ преди 10 години
Пипнете ли плоският данък, *** мръсни. Цяла България ще ви го такова толкова на дъбоко, че на на Майчето и *** ще им се прииска още по веднъж. Лека му пръст на дядо ми, както мразеше комунистическите ***. Трябва тези *** да ги пратиме на екскурзия без връщане в Сибир и Чукчите и чакалите да ги оглозгат до кости. Оставка на Гейнишев и турската пасмина.
18
33
 
2
 
! Отговори
yoda преди 10 години
До АнонименТолкова ли е сложно да осъзнаеш, че предизборните обещания звучат така: АКО ни дадете парламентарно мнозинство, обещаваме да направим това и това. Да махнем плоския данък, да направим заплатата 1000 лева и прочее. Като нямат мнозинство, какви обещания дириш и какви 1000 лева? Ако обещанията са ви харесвали, да сте ги подкрепили масово и като имат мнозинство, тогава ще им държите сметка за неизпълнените обещания. Ако пък не са ви харесвали, какъв е проблема сега?
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП няма да има 121 депутата, което значи че никога няма да махнат плоския данък. Тогава защо го обещават и спекулират??? Обещанието за плоския данък е като това на АТАКА за 1000 лв заплата. Данък лихва много преди изборите обещаваха че ще го махнат, още когато ГЕРБ приемаха този *** данък те им опонираха. Разбира се, когато дойдоха на власт парите от данъка им дойдоха добре. Правителството не може да не се съгласява с БСП понеже е избрано от тази партия. Искат ли, те можеха да го махнат.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малий, кога мина това време, сега цяла нощ ще сънувам Корнелчето и некакви данъци, Боко пак на власт, а съседите ми сирийци и децата все руси ангели! Ужас, къде са ми хапчетата, че това се не изтърпа вече!)))
15
2
 
6
 
! Отговори
До срам и позор преди 10 години
Ти си абсолютен *** и грам не разбираш от икономика!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехх, Янко Лудия да влезе веднъж поне в този парламент!)))А дупетатите ще видят тогава как се ковът закони...и някои други работи ще видят! Янко, ти си последната надежда на българския народ!