Задълженията на софийското парно били наследство

Стоян Цветанов: Правим всичко възможно да осигурим сезона
Обновена: 11 ное 2013 19:02 | 11 ное 2013 19:02, Веселина Йорданова
6
Задълженията на софийското парно били наследство
Стоян Цветанов. Снимка: БТА

Правим всичко възможно да осигурим отоплителния сезон, увери шефът на „Топлофикация София“ Стоян Цветанов.

Все още той не е разговарял с новия изпълнителен директор на „Булгаргаз“  Шишман Чаушев.

Както Dnes.bg писа, преди дни Българският енергиен холдинг изненадващо уволни досегашния шеф на газовия доставчик Димитър Гогов. Мотивите за рокадата така и не бяха оповестени, стана ясно единствено, че холдингът имал нова визия за развитието на газовата компания.

Още по темата

Шефът на софийската топлофикация очаквал от новия директор на „Булгаргаз“ каквото и от предишното ръководство - „по-бързо да намираме общи решения, така че да гарантираме отоплителния сезон на софиянци“.

Стоян Цветанов подчерта, че за да може дружеството да си плаща горивото на "Булгаргаз", абонатите трябва да си плащат сметките навреме.

По думите му в последните три години няма увеличаване на натрупаните задължения за природен газ. Всичко, което сме наследили като задължения, е от ръководствата на дружеството в последните 10 години, каза шефът на „Топлофикация София“, цитиран от БТА.

Цветанов уточни, че когато е оглавил дружеството, то е имало 550 млн. лв. задължения. В момента те са същите, но успяваме да плащаме текущо природния газ, заяви той. За две години и половина фактурираният природен газ е от порядъка на 1,5 млрд. лв. и точно толкова били изплатени към "Булгаргаз".

По новия договор от 2013 г. "Топлофикация София" дължи на "Булгаргаз" около 33 млн. лв. - толкова, колкото дължи НЕК към "Топлофикация София".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Стоян Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
новия изпълнителен директор на Булгаргаз Шишман ЧаушевИма ли ключова позиция в тази държава, на чело на която да не е сложен турчин? Какво става, мама му?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради десетки и стотици(?) хиляди неплащащи с години, а топлещи се мръшляци и гнусници, трябва да се натоварвам допълнително финансово!... Познавам хора, които не са бедстващи и дори ходят почти всеки месец по екскурзии - в страната и в чужбина, но имат да плащат хиляди левове и чакат да им се размине! Прошляци долни, които си осигуряват на чужд гръб по 23-4-5 градуса в апартаментите!
4
5
 
2
 
! Отговори
А СТИГА ,БЕ... преди 10 години
...НА КАЛПАВ ЧЕРВЕН *** И ГЕРБАВАТА ВЪЛНА МУ ПРЕЧИ!ДОБРЕ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕЛЯНЧЕТАТА ИМ ВЕРВАТ.....!
3
5
 
6
 
! Отговори
БАБА ТОНКА преди 10 години
Да си търсят парите от Вальо Топлото!Търсеха му повече от 10 милиона лева,а май му ги опростиха......
2
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
бърз фалит за тези нагли крадци.титуловат абонат всеки крепостен в ареала им...аре сиктир
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече вдигат цената, толкова повече софиянци ще отказват да плащат дълговете си, защото държавата ще им го плаща.