"Булгаргаз" обеща да не реже "Топлофикация-София"

НЕК ще плати дълговете за сметка на дружеството
Обновена: 31 окт 2013 16:37 | 31 окт 2013 16:36, Камелия Цветанова
13
"Булгаргаз" обеща да не реже "Топлофикация-София"
Снимка: Булфото, архив

Преди час в централното управление на "Топлофикация София" е получено писмо от "Булгаргаз", в което се декларира, че няма да бъде прекратено подаването на природен газ към топлоизточниците на компанията.

Съобщението е във връзка с полученото вчера предупредително писмо от "Булгаргаз" за прекратяване на доставките на природен газ за компанията считано от 1 ноември, съобщиха от топлинното дружество.

Още по темата
Отмяната на заплахата е в резултат на постигнатото споразумение Националната електрическа компания да извърши преводи към газовия доставчик за сметка на столичната топлофикация.

НЕК има неразплатени задължения към "Топлофикация София" в размер на около 50 млн. лв. за произведена електрическа енергия, посочват от топлофикационното дружество.

Предвид постигнатата договореност столичани могат да бъдат спокойни, че "Топлофикация София" ще работи в нормален режим и ще подава топла вода на клиентите си, се казва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: НЕКдългове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
БУЛГАРГАЗ ОБЕЩАВА ГАЗ, А ПОЛИТИЦИТЕ -- Г.ЗВАШИЯТ Г.З, СЪНАРОДНИЦИ!
11
1
 
3
 
! Отговори
николай преди 10 години
Защо само столичната топлофикация има проблеми и занимавацяла България с това???Непрекъснато сълзи се леят- няма време за новата наредба, не могат да сиплащат горивото, не могат да си съберат парите, не могатда правят когенерации, не правят инвестиции и др.Стига!!! Явно и очевадно,чеТОВАРЪКОВОДСТВО НЕ СТАВА! Другита топлофикации са години пред софийската и всички промени в нормативната уредба се прави сцел ПОМОЩ на Ст.Цвтанов, защото той е с "хуманитарни образования и журналистика". Вън КАЛИНКА!
10
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
бърз фалит за тези нагли крадци
9
1
 
7
 
! Отговори
НЕ преди 10 години
А? Извинявам се, но при условие, че НЕК е държавна компания т.е. собственост на всички български граждани, означава ли това, че аз и останалите български граждани живеещи извън София, ще платим сметката на (някои) софиянци?Не желая да плащам сметките на софиянци. Аз съм от Шумен и нямам спомен някой софиянец да е платил някаква моя сметка.
8
1
 
6
 
! Отговори
ppl преди 10 години
БРАВО НА ПИШЕЩИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, МНОГО ХОРА ВЕЧЕ РАЗБРАХА, ЧЕ СМЕТКИТЕ НА СОФИЯНЦИ СЕ ПЛАЩАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕК ДЪЛЖИ НА ТЕЦ 50 МИЛИОНА ЗА ПРОИЗВЕДЕН ТОК.А ОТГОРЕ ПОД ЗАГЛАВИЕТО ПИШЕ НЕК ЩЕ ПЛАТИ ЗА СМЕТКА НА ТЕЦ
6
1
 
8
 
! Отговори
Fena преди 10 години
А бе Европата. това не е ли нерегламентирана държавна помощ! Какво е това дружество дето работи в София, пък цяла България му плаща масрафа?
5
0
 
2
 
! Отговори
ТЕЦ преди 10 години
До darcasНай-после един да се сети....То затова в някои държави парното е безплатно....
4
1
 
9
 
! Отговори
darcas преди 10 години
За кво да плащаме парно, като дълговете на Топлофикация се покриват от сметките ни за ток?
3
4
 
9
 
! Отговори
Васо преди 10 години
"Предвид постигнатата договореност столичани могат да бъдат спокойни, че "Топлофикация София" ще работи в нормален режим и ще подава топла вода на клиентите си, се казва още в съобщението". Така де, няма що да се безпокоят и останалите граждани на бг-то. Ще им поскъпнат с някой лев сметките за ток, ама нищо не е това. Солидарност трябва, един народ сме все пак.
2
1
 
6
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Сапунката на Гогов завърши с щастлив хепиенд - държавата дължи на себе си. А държавните ведомства издължиха ли се на топлофикация или нешата стоят както със здравните вноски?
1
1
 
5
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Сапунката на Гогов завърши с щастлив хепиенд - държавата дължи на себе си. А държавните ведомства издължиха ли се на топлофикация или нешата стоят както със здравните вноски?