Греков: Българското земеделие трябва да е зелено и биологично

Занапред ще се обръща повече внимание на младите фермери
Обновена: 7 фев 2014 09:51 | 6 фев 2014 21:36,
8
Греков: Българското земеделие трябва да е зелено и биологично
Снимка: БТА

„Българското земеделие трябва да бъде зелено и биологично. Необходимо е този сектор да се развива устойчиво и с дългосрочна перспектива, не само за конкретния програмен период“, заяви в ефира на Bulgaria On Air министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

По-рано през деня той се похвали, че 15 млрд. лева ще влязат в българското земеделие през новия програмен период. Подкрепа в следващите години ще получат производителите на интензивни култури, като се търси възможност допълнително да бъдат стимулирани чрез т. нар. плащания за първите хектари, каза още Греков.

По думите му занапред ще се обръща повече внимание на младите фермери. Има идея да бъде създадена обучителна база за студенти, която да използва научния потенциал на Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево, обясни министърът.

България има нужда от културно и интелигентно земеделие, което да накара младите хора да останат тук и да искат да обработват земята си, да им носи повече добавена стойност, така че да не усещат липса на средства", каза министърът.

Греков посочи, че ще бъдат подпомагани и малките преработвателни предприятия, така че продукцията, която не е реализирана на борсите, да бъде преработвана първично и след това да се предлага на хранително-вкусовата промишленост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
bolka преди 10 години
Българското земеделие трябва да бъде зелено и биологично."?Е, няма как да стане вече.Как да се върне отреченото и погубено старо и чисто земеделие? С новите чужди сортове, със запустелите плодородни земи, с *** и ограбени напоителни системи?С намалялото население у нас или с трайно безработните и научени да не работят ***, чакащи само на социални помощи и детски и опоскващи всичко по пътя си? С безбройните *** бариери и изисквания, които провалят и затрудняват всяка инициатива?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българското земеделие-зелено и биологично,но въпросът е ОТ КЪДЕ ще се намерят средства за инвестиции в това производство,КОЙ ще изкупува продукцията и КЪДЕ ще се реализира!!Какъв процент от населението ползва продуктите на това биоземеделие у нас и по света??Пак си ги говорим едни,че и сами не се вярваме в резултата!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ОнзиМоже да е професор,може да не е *** ,но е ЗАВИСИМ .И му личи .Какво е това "био"-че по-био от земята и раснало на въздух има ли ,и на естествена светлина и топлина ?В момента био-е с торове,уж от някакви калифорнийски червеи?,с торове и подобрители на почвата? и само защото е с етикет био знаете ли какво е вътре,като животните не ядоха такъв зеленчук-пробвала съм?За съжаление бизнес за сметка на нашето здраве.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво като трябва? Зелените продукти са по-скъпи, така че не е лоша идеята, обаче само с изявления какво трябва няма да стане.
4
2
 
7
 
! Отговори
П Стоянов преди 10 години
Българското земеделие трябва да бъде зелено и биологично"По този начин ли ще пребори внос на зеленчуци от Турция, плодове от Испания, Полша и др ??????????? Реално производство трябва Греков, правиш се на *** ти лисицо :) Зелено и биологично земеделие е "бутиково" занимание! Няма развита европейска и не само страна която да разчита на биологично земеделие! Посредствен беше като студент, посредствен като преподавател такъв ще останеш и като министър, айде гледай си бубарството и не пречи!!!
3
7
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 10 години
Този Греков поне разбира от земеделие, за разлика от всички други преди него.И никак не е ***, щом е професор
2
4
 
13
 
! Отговори
Tozi преди 10 години
Toзи Греков е е дин *** и крадлив смотан селянин !
1
2
 
17
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Гл_пак, какви млади фермери, бе кратун, то стари не останаха, той - млади търси?

Спонсорирани публикации