Рекорден спад на курса на рублата в Москва

Кризата в Украйна доведе и срив на фондовата борса
Обновена: 3 мар 2014 10:22 | 3 мар 2014 10:14, Веселина Йорданова
178
Рекорден спад на курса на рублата в Москва
Снимка: архив, Ройтерс

Фондовата борса в Москва отбеляза срив с повече от 5 процента, а рублата падна до рекордно слаби равнища днес при откриването на търговете в Русия, изпаднали в паника пред възможността за руска интервенция в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
Двата руски фондови индекса - МИСЕХ и RTS се сринаха съответно с 5,89 процента и 7,08 процента към 6,15 ч. по Гринуич.

Еврото премина символичния таван от 50 рубли, никога невиждан досега, а доларът се покачи до 36,85 рубли, надминавайки рекорда от 2009 година.

Руската централна банка (РЦБ) обяви днес изненадващо, че вдига водещата си лихва от 5,5 на сто до 7 процента поради появата на "рискове за инфлацията и финансовата стабилност".

В същото време на пазарите цари паника заради ескалацията в Украйна, информира Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
12
 
! Отговори
MDAA преди 10 години
Китай подкрепя позицията на Русия за Украйна03.03.2014 , 11:44 | BBC Руският външен министър Сергей Лавров и Китай и Wang в телефонен разговор отбележи сходството на мнения относно положението в Украйна. Това се съобщава в офиса сайт." Външните министри обмениха мнения относно положението в Украйна. Имаше широко съгласие между Русия и Китай във връзка със ситуацията в тази страна и около ", - се казва в доклада .Министерството на външните работи също така подчерта, че министри на двете страни се договориха да продължат близък контакт по този въпрос.
22
7
 
8
 
! Отговори
Позор за света преди 10 години
ЕС сега потриват доволно ръчички за вдигането на еврото, истински се забавляваш, заедно с вече управляващите украйнски олигарси за сметка на Русия, ИзточнаУкрайна, Крим и всички останали бедни страни въвлечени в плана им, включително и България.Да не говорим, че и се подиграват с националния ни празник, като ни сравняват с Украйна и днешната обстановка с тази при Освобождението. турците и те мрънкат за "свободни" от България туески територии и намекват за Косово.
21
2
 
21
 
! Отговори
РУСИЯ преди 10 години
от 2008 г не продава злато, а го съхранява. Вече същото отдавна прави и Китай. Когато Германия си поиска златото от САЩ, оттам даже не им разрешиха да го видят. Казаха им , че до 2031 ще им го върнат. Дотогава я го има долара , я няма. Печатницата на ФЕД работи денонощно
20
1
 
4
 
! Отговори
izo преди 10 години
до 979797 сигурно и спада на борсата е добро, а ако лева се обезцени не вярвам, да си много доволен
19
10
 
5
 
! Отговори
Всички сороси в хор преди 10 години
Хайде продажници - нали имате повод да злобеете. Дайте тон 1,2 3
18
5
 
15
 
! Отговори
979797 преди 10 години
Това че рублата пада е добре за Русия защото ще увеличии конкурентоспособността на руските износитело...
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 12, недей да дрънкаш глупости! Руснаците купуват ваканционни имоти, в които да идват на почивка през лятото или да отдават под наем. Неслучайно покупките им са изключително по Черноморието. Ако искаха да се заселват, щяха да купуват навсякъде из страната /както англичаните например/ - нали било рай тук за тях...
16
3
 
20
 
! Отговори
izo преди 10 години
за истинския русофил всичко руско е хубаво, дори и спада на борсата
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13 ХАХАХАХАХАХААХХААХАХХАХАХАХАХАХ е няма такова животно като комуниста , по нагли същшества от вас не могат дори да се измислят , продъл;жавайв същия дух да развеселяваш аудиторията .
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости ЦБ вдигна лихвата и развали работата, позицията ми в рубли е на +. Все полуистини.
13
7
 
11
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Интересно ми е как е украинската национална валута - търгува ли се изобщо? :)
12
11
 
19
 
! Отговори
хфс преди 10 години
НЕВЕЖИ ТОВА ДА НЕ ВИ Е БЪЛГАРИЯ ?ХИПЕР-ИНФЛАЦИЙКИ И ВАЛУТНИ БОРДЧЕТА И БЕДНИ БЪЛГАРИ .ОГРАБЕНИ ОТ САЩ И ЕВРОПА ЗКРИТИ ЗАВОДИ И НИКАКВА ИКОНОМИКА ЗАПЛАТИТЕ СЕ СФОРМИРАТ САМО ОТ ДАНЪЦИ НЕ ОТ ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС ТОВА ИКОНОМИКА ЛИ Е БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ?25 ГОДИНИ КРАДЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ ПРЕСТЪПНОТО СТАТУКВО.
11
14
 
26
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Драги извинявай но ти пишеш глупости.Всички които си купуват имоти в БГ са от 3-4 големи руска града. Другите са от бившите републики.В частни разговори всички заявяват че в Русия не се живее, че там е адски скъпо, терора над другомислещите е страшен, корупцията е несравнимо по-голяма от тази в БГ, храната ни е вълшебна пред тяхната..и т.н. Руснаците са измъчени хора като нас, достойни за съжаление и искрено им съчувствам. Долу КГБ и Путин.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 МОМО И КОГА СЕС Е СЛУЧВАЛО ТОВА ТЪПЧЕ
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
7 Падат и акциите на фондовата берса в Москва а това значи само едно , разбира се ако не е еднодневен ефект КРИЗА
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
55 да да прав си спокойно ега отиди да си вземеш хапчетатата и по спокойно , все някой ден Русия ще се отърве от сянката на комунизма
7
12
 
24
 
! Отговори
Природен закон преди 10 години
Империята се разпада....и рублата пада !
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно е че цената на нефта и газа е в долари, Вярно е че ниската рубла е много по-удобна за населението отколкото скъпата рубла. Цените в Москва не са се променили, а хората си държат парите в долари и евро- е лошо ли им е рублата да пада тогава??? Кацнах вчера от Москва и за тези долари дето ги обмених тук в МОсква щях да си купя много повече продукти- лошо ли ми е питам? Японската йена и юана да не би да не могат да си дигнат стойността- лошо ли им е сега?
5
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така така , няколко месеца и джуджето в Кремол си е ушло
4
19
 
31
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
всъщност руския народ страда и гладува-Драги, доходите на руснаците са в пъти по-високи от българските. Само миналата година доходите им се увелигиха 20 % в по-малките населени места и 30% в големите. В Москва около 35%.Престанете да пишете измишльотини.