Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си

ОССЕ провежда извънредно заседание заради събитията
Обновена: 3 мар 2014 10:16 | 2 мар 2014 20:38, Анисия Иванова
237
Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна беше свикано тази вечер, съобщи РИА Новости. Председателстващият постоянния съвет на организацията, посланикът на Швейцария Томас Гремингер свика извънредно заседание на постоянните представители в ОССЕ в Хофбург в 17,00 ч. местно време.

Преди това председателстващият организацията министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер нееднократно изразяваше загриженост от нарастващото напрежение в Украйна, и най-вече Крим, и съобщи, че в началото на следващата седмица за Крим трябва да заминат личният му представител, посланикът на Швейцария в Германия Тим Гулдиман и върховният комисар на ОССЕ за националните малцинства Астрид Торс.

Още по темата

За утре сутрин във Виена е насрочена среща на постоянните представители при ОССЕ с Гулдиман, в която ще участва и заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Украйна се готви да се защити от Русия, но ще поиска помощ от други страни, ако Русия разшири военните си действия, заяви днес постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев,  цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да покажем, че имаме собствен капацитет да се браним, както бе решено днес в парламента, и се подготвяме да се защитим", каза посланикът в предаването "Състоянието на Съюза" по Си Ен Ен.

По думите му ако руските войски продължат да увеличават числеността си, страна му ще поиска военна подкрепа и друг вид помощ. Сергеев призова руския президент Владимир Путин да се оттегли с оглед на започващия утре Велики пост.

"Ако прояви християнството си, вместо да се готви да ни  убива, трябва да се моли за нас", отбеляза посланикът. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
5
 
! Отговори
роу преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кои са Украйна - превратажиите, мижитурката Янукович, оная от затвора, фашагите бандеровци, олигарсите от чужбина или някой друг. Нали Янукович бе избран с демократични избори признати от цял свят. Народа никой не го е'ава
149
0
 
6
 
! Отговори
златан преди 10 години
Командващия украинските военноморски флот Денис Березовски е положил клетва за вярност към Крим.
148
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
Добре започна днешния празник- руската армия е в Крим. Да вземе да дойде и малко на юг докъм Варна, че да се оттървем от ***, мусилимите, гейовете и лесбийките и да съборим джамиите на паплачта.А руснаците да ни оттърват веднъж завинаги от бившите кадри на БКП, които за тези 25 г. станаха най- покорни слуги и гъзоблизци на задоекеанските и лондонските юдеи- финансови магнати.Заслужават показен разстрел тези предатели насред София.
147
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 10 години
Що ми изтрихте коментарите?
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна на война срещу Русия...Такъв филм няма. Най-много силните на деня в Украйна да изкрянкат някой друго евро, което да си приберат.
145
0
 
2
 
! Отговори
шарам ядрений фугас преди 10 години
А ещ этот же обозреватель из FAZ негодует по поводу занятой Китаем позиции в Совбезе ООН. Здесь нужно отметить, что китайские дипломаты в Нью-Йорке заявили, что КНР воспользуется своим правом вето в том случае, если Совбез постарается принять резолюцию против России. Кроме того, по информации неназванного источника FAZ (информация подтверждается изданием politonline.ru/помислете си 50 милиона китайски доброволци и ядрената мощ на Русия и Китай каво може да направи с нато и сащ
144
2
 
5
 
! Отговори
Мюзевир преди 10 години
Орешарски и Офчефф изпращат на помощ на Украйна 3000 полицаи с каски и щитове начело с русата полицайка с буйната грива. И 1000 жандармеристи отгоре. Водач на полицейския контингент - гл.комисар Лазо. Цацаров пък изпраща на помощ на експедиционния корпус заместника си Сарафов и Ясен Тодоров като шеф на Етичната комисия. Ачо Армията никого не изпраща, защото го е страх войниците да не преминат на страната на Русия...
143
0
 
6
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
1.Кримският полуостров е населен предимно от руснаци-над 50% са руснаци(след политиката на Сталин 1944 за изселване на коренното население)2.Хрусчов,който е украинец го харизва на Украйна през 1956.3.Гражданите на този полуостров отдавна искат автономия,но Украинските управляващи не са съгласни.Аз мисля ,че сега е времето да се проведе референдум на Кримския полуостров и ГРАЖДАНИТЕ там да се самоопределят.И ако Великите сили са ГРАДИВНИ,трябва да спомогнат този процес.
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че от кого ще поиска помощ Украйна? Ония на запад и зад океана не са луди - единствените луди в тая ситуация са украинците.
141
6
 
5
 
! Отговори
с. преди 10 години
До M.S.N.Аз моето момче съм запасен офицер от българската армия и толкова съм пукал и стрелял и тичал след танковете по учения,че идея си нямаш!Бях в ШЗО Плевен 1 година,а след това 6 месеци във Вътрешни Войски във Враня!И там опуках доста на полигона в Столник!Ти ако изобщо си служил дали си гръмнал и 6 патрона не знам!Така,че айде да не раздаваш квалификации и мнения за хора,които не познаваш!Аз за България ще се бия защото това е моята РОДИНА!А не Русия путинолизачи скапани!
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската мутреса ще събере мутрите.
139
2
 
7
 
! Отговори
M.S.N. преди 10 години
До с. не се притеснявай, скоро и това ще се случи. Но когато турция влезне в България, ти ще си първият, който щ еси подвие опашката и ще избяга зад граница, а после из форумите ще плачи, че европа ни е обърнала гръб ( защото Турция винаги се е ползвала от подкрепата на Запада). Да припомням ли договорите след всяка война, какво са носили на нашата Родина?
138
15
 
4
 
! Отговори
с. преди 10 години
Ама нали руснаците не правеха такива работи и не навлизаха в суверенни държави!?Живеели руснаци там разбираш ли!Ама верно ли!?По тая логика Турция да вземе и да навлезе в Родопите защото там живеят доста мюсюлмани,които се самоопределят като турци и закона забраняващ им да пропагандират на турски и официалният български език ги репресират и им е нужна военна защита!Абе това *** сте уникално *** и неориентирана ***!
137
3
 
5
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Доста небрежно е преведен материалът! Днес.бг, крайно време е да назначите читав редактор!
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ukraina da se opravia sama, kakto se opraviha dr. strani 1989 god.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ботев от ПловдивTo i v Bylgaria jiveat turci, kak shte reagirash ako Turcia napravi neshto podobno?
134
2
 
19
 
! Отговори
Ботев от Пловдив преди 10 години
В Украйна живеят над 15 милиона руснаци.В Крим е черноморският военен окръг.Хрушчов след запой го вкара в УССР.На изток живеят руснаци,на запад поляци.Двата народа ползват обща писменост и са нещо като ние и македонците.Да но с ракети.Путин ще превземе Крим,САЩ Сирия и пак ще има паритет.Не случайно русогилите плашиха еврофилите със случващото се в България.Ние трябва да запазим пълен неутралитет,макар и член на НАТО.СТИГА ДА ИМАМЕ НУЖНОТО САМОУВАЖЕНИЕ.
133
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
СТАРОГО АЛКАША- ЩО БЬЛО БЬ С РОССИИ СЕЙЧАС? НУ ДА И ЛАДНО, ЧТО СЕЙЧАС ОБ ЕТОМ ДУМАТЬ. ПУТИН ИЗМЕНИЛ МИР- 2 МАРТА 2014- ТАКИЕ НОВОСТИ
132
2
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
СЛОВА ШОЙГУ О ВОЕННЬХ БАЗАХ ПО ВСЕМУ МИРУ, С БЕССЬЛНЬХ ШИПЕНИЕМ ВОСПРИНЯТАЯ НА ЗАПАДЕ - ПРЕКРАСНАЯ ИЛЮСТРАЦИЯ. ОБАМА ЛАЖАНУЛ В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ- ПЬТАЯСЬ ПОКАЗАТЬ НАМ, ЧТО МОЖНО СДЕЛАТ С РОССИЕЙ, ОН ВДРУГ УВИДЕЛ, ЧТО НА САМОМ ДЕЛЕ МОЖЕТ БЬТЬ С НИМ. ЕТО ДОРОГОГО СТОИТ. ГДЕ ТАМ ОТВАЖНЬЙ МАККЕЙН, ГДЕ КРАСАВИЦА ЗАНЮДЛАНД С ПЕЧЕНЬКАМИ- ПОИГРАЕМ ЕЩЕ В ПЕСОЧНИЦУ? ВОТ И ВЕЖЛИВЬЕ ЛЮДИ В МАСКАХ ТОЖЕ ХОТЯТ ПОУЧАСТВОВАТЬ. ОДНО ТОЛЬКО СОМНЕНИЕ МЕНЯ ТЕРЗАЕТ, СМУТНОЕ. НЕ БУДЬ ПУТИНА, НЕ ПРИДИ ОН НА МЕСТЕ