Влоговете на клиентите на КТБ не са застрашени!

Хампарцумян: Надзорът над банката трябва да успокои вложителите
Обновена: 20 юни 2014 14:52 | 20 юни 2014 14:21, Екип на Investor.bg
Влоговете на клиентите на КТБ не са застрашени!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Влоговете на клиентите на Корпоративна търговска банка не са застрашени. Това каза пред ПИК председателят на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян по повод решението на Управителния съвет на БНБ КТБ да бъде поставена под специален надзор.

Още по темата
По думите на Хампарцумян, за да се застрашат влоговете, са необходими много стъпки. "Материята е изключително техническа. Хората, които трябва да коментират този въпрос, са собствениците или мениджърите на КТБ и БНБ. Какво точно ще бъде направено зависи от други хора“, обясни експертът.

По думите на Хампарцумян процедурите, предприети от БНБ, са ясно разписани в закона.

Както Dnes.bg писа, Българската народна банка постави КТБ под специален надзор за срок от 3 месеца. За същия срок се лишават от право на глас акционерите в банката с дял над 10 на сто, както и се спира изпълнението на всички задължения на КТБ.

„Тези законови процедури би трябвало да успокоят вложителите и клиентите на банката, които очевидно са под напрежение. Това се прави, за да се предотврати по-голяма беля от гледна точка на състоянието на банката, и дефакто означава, че репутацията и техническите възможности на Централната банка застават зад КТБ", заяви още Хампарцумян.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание