Пада банковата тайна за сметките в КТБ

Софийският районен съд дал разрешение за нейното разкриване
Обновена: 16 юли 2014 17:21 | 16 юли 2014 17:17, Анисия Иванова
33
Пада банковата тайна за сметките в КТБ
КТБ. Снимка: Reuters

Пада банковата тайна за кредитополучателите на КТБ, реши Софийският районен съд (СРС). Това означава, че обвинението може да проверява всеки един кредит, ако това е необходимо за разследването, съобщи bTV.

Според съобщение от съда на 9 юли в СРС е постъпило искане от Софийска градска прокуратура (СГП) за разкриване на банкова тайна за сметки в КТБ. На същата дата е образувано дело и на същата дата съдия докладчик се е произнесъл с решение, което е окончателно.

На 10 юли от деловодството на СРС е изпратен препис от решението в СГП.

Още по темата
Прокуратурата обаче твърди, че едва днес го е получила. По неофициална информация става дума за искане за разкриване на банковата тайна на сметки на кредитополучатели в КТБ.

Говорителят на градската прокуратура (СГП) Елка Ваклинова каза пред БТА, че разрешението е дадено, като не уточни за чии банкови сметки става дума.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров опроверга управителя на БНБ Иван Искров. Според държавното обвинение кредитните досиета на КТБ не са изчезнали. Всичките са в банката и могат да бъдат използвани в хода на разследването, въпреки че са непълни.

Съгласно Закона за кредитните институции „банкова тайна“ са фактите и обстоятелствата, засягащи наличностите и операциите по сметките и влоговете на клиентите на банката. Служителите на банката, членовете на управителните и контролните органи на банката, длъжностните лица в БНБ, ликвидаторите, синдиците, както и всички други лица, работещи за банката, не могат да разгласяват, както и да ползват за лично или за членовете на семейството им облагодетелстване информация, представляваща банкова тайна.

Още по темата четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: банкова тайнасъдКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Питко Питков преди 9 години
Кой открадна паритееее?????
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Искров да е...с мед да го намажеш.На всички възлови,важни за държавата и обществото постове се поставят невзрачни хора със слугински манталитет,покорни и не особено умни.И всички останали скрити покрити
5
0
 
34
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Не можаха да се съберат и да се разберат какво да говорят,т.с. какво да ни лъжат.Един казва няма ги досиетата. Друг казва има ги. Опитаха се да ни внушат ,че има 3.5 милиарда лоши кредити и банката трябва да се обяви в несъстоятелност. Сега като разгледат по-внимателно ще се окаже ,че кредитите се обслужват и няма никаква причина да затриват тази банка.
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да не се спече Искров, досега си мислеше че е играч, показаха му че е бушонче.
3
0
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Защо Искров и Йовчев лъжат се пита в задачата ?Иначе беше ясно още преди Цацаров да го потвърди(с което ми се вдигна в очите), че Искров говори нелепи лъжи. Не вярвам да го прави от некомпетентност, а преднамерено, в изпълнение на политическа поръчка с цел обир на банката и то не от Цветан Василев и хората му.
2
1
 
44
 
! Отговори
Гринч преди 9 години
Купил съм си няколко килограма пуканки и ще си взема отпуска.....цирка се очертава много интересен. Има обрати, има драма, има екшън, сърцераздирателни прояви, сълзи и смях.....направо блок бъстър ще стане!
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха. Искров се е спекал яко. Хем тотално некомпетентен, хем лъжец, хем тотално зависим от мафиотите. .... щом доживяхме цацаров да признае че Искров лъже.....

Спонсорирани публикации