Летище София с още редовни полети до Дубай

Общо пет полета седмично ще летят до дестинацията
Обновена: 17 дек 2014 17:34 | 17 дек 2014 17:33, Анисия Иванова
0
Летище София с още редовни полети до Дубай
Представянето на новата линия до Дубай. Снимка: Летище София

Летище София отбеляза с официална церемония новите редовни полети до летище Дубай Интернешънъл. Те ще се осъществяват два пъти седмично от авиокомпания flydubai, която също е нова за столичното летище, съобщиха от аеропорта.

В събитието участваха Антон Гинев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Христо Щерионов, изпълнителен директор на Летище София, Джейхун Ефенди, старши вицепрезидент на flydubai по търговските въпроси.

„През 2014 г. над 30 000 пътници са излетели от Летище София към дестинации в Персийския залив и техният брой непрекъснато расте. Искрено вярваме, че с полетите на flydubai България ще стане по-близка и привлекателна за множество туристи и делови партньори от Близкия изток, Азия и други отдалечени региони“, сподели изпълнителният директор на летището.

От началото на годината това е втората нова авиокомпания, която посреща столичното летище и третата нова редовна линия, която разкрива. От края на март полети до Белград започна да изпълнява новата авиокомпания Air Serbia, а от средата на май Wizz Air лети до Малмьо.

С допълнителните полети на flydubai от Летище София вече има общо пет полета седмично до Дубай. В дните вторник, четвъртък и събота полети до летище Дубай Ал Мактум Интернешънъл осъществява Wizz Air, а в сряда и неделя от Терминал 2 излитат полетите до Дубай Интернешънъл на авиокомпания flydubai.

През сезон Зима 2014/2015 от и до Летище София се предлагат директни пътнически полети по 43 редовни линии, от които 41 международни и 2 вътрешни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: летищеДубайполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари