Системата на мобилния оператор Vivacom се срина

Оттам обясниха, че има проблем само с достъпа до интернет
Обновена: 6 яну 2015 17:00 | 6 яну 2015 17:00, Елена Кирилова
58
Системата на мобилния оператор Vivacom се срина
Снимка: Reuters, архив

Системата на мобилния оператор Vivacom претърпя срив. Причината за случващото се са технически проблеми с достъпа до интернет, потвърдиха от компанията пред Investor.bg.

“Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната”, гласи съобщение, публикувано на официалната Facebook страница на оператора.

От Vivacom благодарят на потребителите си за разбирането и обещават проблемът да бъде отстранен в максимално кратки срокове.

В момента сайтът на компанията не е достъпен, а част от потребителите сигнализират под съобщението във Facebook за проблеми и със самите обаждания.

Случаят бе използван от конкурента на Vivacom - Telenor България, който сподели във Facebook профила си за техническия проблем в мрежата на конкурента.  

В понеделник и друг мобилен оператор срещна затруднения със свои услуги.

Клиентите на Mtel, ползващи нейната цифрова телевизия в цялата страна, сигнализираха за смущения и дори за липса на сигнал.

„Нямаше срив, а само затруднение в рамките на два часа“, коментираха от отдела за корпоративни комуникации на компанията пред Investor.

По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори. Конкретната причина за случилото се вчера обаче не бе посочена.

По думите на представителите на Mtel екипът на компанията е реагирал бързо, за да отстрани проблема.
И днес обаче потребители на мобилния оператор се оплакват в корпоративния форум, че нямат сигнал.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След удара по КТБ следва удар по Виваком
31
7
 
15
 
! Отговори
силистра преди 9 години
аз съм в силистра към нетуорк- 50 мв, скорост и 200 канала цифрова телвизия като нво, и синимакс се хващат за 25 лв и съм доволен,тия от виваком колко ми са молеха да подновя техния дървен договор но не можаха да ме излъжат.
30
7
 
12
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Аз съм от години абонат на виваком и за първи път ми се случва нещо подобно.Доколкото за теленор-те са под всякаква критика.Отидох преди нова година да си закупя ваучер от техен магазин и на моето запитване за ваучер от 6 лева отговора беше:-имаме само от 40 лева.
29
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
искам да попитам теленор те какав нет предлагат пак като цяла година мобилния го нямах а та това безобразие какво е ако така я караме доде ще я докараме зарад некои си *** потребителите да страдат щото не са клиенти на някои оператор а
28
0
 
2
 
! Отговори
беден жижакомец преди 9 години
До вива идеотен478lw Взимам Правя по 5 телевизии на ден и нямам време да ходя на обяд и да се оплаквам от гадни абонти
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се инвестира за подобряване на услугата ама хич не им се дават пари.
26
11
 
19
 
! Отговори
Valeri преди 9 години
Това е техниката, винаги може да се случи. Какво се разпищяхте? Бабите ви все с Интернет са живели. В интерес на истината всичко ни е на Vivacom, но само нямахме Интернет и телевизия, защото телевизията ни е IP. Е, както виждате и това се преживява. Да сме живи и здрави!
25
0
 
0
 
! Отговори
Зинзиил преди 9 години
Прехвърлиха на други сървари или преминава през още едни. Няма мърдане
24
0
 
32
 
! Отговори
с. преди 9 години
Въпросът не е в конкретния инцидент защото действително подобни неща особено през зимата се случват наистина!В случая просто се констатира факта,че и трите оператора са си лъжливи *** по принцип!
23
3
 
13
 
! Отговори
Мелмак преди 9 години
Нека всеки ден да има такива добри новини. А за тези които мрънкат - Никой не Ви е карал да подписвате договор с тези ***, а като заговорихме за договора .. имат право до 10дена да Ви държат без услуга! Така, че повечко вазелин и всичко ще е наред.
22
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е чакайте малко бе?! У вас никога ли не е горял бушон? Техника е... разваля се понякога. Нямаше нет час и половина и голям рев.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А може ли сривът да е умишлен?Има опасност "Виваком" да претърпи големи загуби, защото компанията сключва с големите фирми договори за гарантиран интернет достъп. В случай на срив компанията ще дължи неустойки на всички пострадали. При такъв проблем на национално ниво тази сума би била голяма
20
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз чакам следващата година,когато пада роуминга за целия ЕС. Взимам си карта от Испания или Германия ,говоря на техните тарифи и си плащам по банков път.Тогава ще видите как ще паднат бързо и трите глави на ненаситната ламя.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
беше много сринат между 2 и 5 часа
18
3
 
20
 
! Отговори
вива идеотен преди 9 години
До OMG_Luckerв икономиката има една аксиома: колкото си по-беден, толкова по-скъпо плащаш. А доколкото знам, ние българите, сме най-бедни в ЕС. Значи...
17
1
 
38
 
! Отговори
с. преди 9 години
И трите оператора са пълни *** и освен,че са мега скъпи лъжат и мажат като за последно!Пак добре,че ги поозаптиха малко последните години!Иначе свинщините им бяха легендарни!Това важи и за така наречените колекторски фирми,които тормозят хората за сметки по 10 лева от 2005-та година,при положение,че давността е 3 години!Наскоро имах подобен случай!И като им казах,че всичко е платено ми поискаха бележките!Кой пази такива неща 10 години!??Тая държава е тотален ***!
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Мтел през ден се срива я телевизия, я интернет, ама за тях никой не пише, нали, защо ли
15
4
 
22
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Всичките са един дол дренки, но вероятно виваком са най-малкото зло. С нетърпение очаквам да падне роуминга и за винаги прекратявам всякакви бг оператори..
14
11
 
13
 
! Отговори
човек преди 9 години
Виваком са изключително некоректни Сигнала за интернета е ужасно слаб до никакъв И не само интернет Всички телефони бяха блокирани преди два часа Само могат да събират пари и да пускат реклами по телевизията на договори които са пълна лъжа Изтече ли ми договора изключвам моментално всичко от тях Никога няма да пусна телевизия и интернет при тях
13
7
 
20
 
! Отговори
вива идеотен преди 9 години
не знам кой човек по собствена воля би станал абонат на виваком. както и на теленор, както и на М тел. Все прекрасни компании, където работят уникални професионалисти, получаващи заплати над 4000 лв, ходят на скъпи ски иморски курорти, карат луксозни служебни автомобили докато ние обикновените абонати ги хрантутим