Системата на мобилния оператор Vivacom се срина

Оттам обясниха, че има проблем само с достъпа до интернет
Обновена: 6 яну 2015 17:00 | 6 яну 2015 17:00, Елена Кирилова
58
Системата на мобилния оператор Vivacom се срина
Снимка: Reuters, архив

Системата на мобилния оператор Vivacom претърпя срив. Причината за случващото се са технически проблеми с достъпа до интернет, потвърдиха от компанията пред Investor.bg.

“Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната”, гласи съобщение, публикувано на официалната Facebook страница на оператора.

От Vivacom благодарят на потребителите си за разбирането и обещават проблемът да бъде отстранен в максимално кратки срокове.

В момента сайтът на компанията не е достъпен, а част от потребителите сигнализират под съобщението във Facebook за проблеми и със самите обаждания.

Случаят бе използван от конкурента на Vivacom - Telenor България, който сподели във Facebook профила си за техническия проблем в мрежата на конкурента.  

В понеделник и друг мобилен оператор срещна затруднения със свои услуги.

Клиентите на Mtel, ползващи нейната цифрова телевизия в цялата страна, сигнализираха за смущения и дори за липса на сигнал.

„Нямаше срив, а само затруднение в рамките на два часа“, коментираха от отдела за корпоративни комуникации на компанията пред Investor.

По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори. Конкретната причина за случилото се вчера обаче не бе посочена.

По думите на представителите на Mtel екипът на компанията е реагирал бързо, за да отстрани проблема.
И днес обаче потребители на мобилния оператор се оплакват в корпоративния форум, че нямат сигнал.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
15
 
! Отговори
Валя преди 9 години
Можеше поне някакъв автоматичен отговор да пуснат на единствения национален телефон,а да не звъним като луди 2часа и накрая да разберем от новините,какъв е бил проблемът ! Но ние сме виновни като подписваме договори,според които само ние имаме задължения,а операторите се крият зад национален телефон и няма с кого да се свържеш или на кого да се оплачеш.
11
7
 
26
 
! Отговори
Виваком = олигофрени преди 9 години
Преди години тези нещастници ми преместваха стационарен телефон 3 месеца. И не от Сусурлево в Долно ***, а от един централен квартал на София в друг. Техникът, който дойде ми вика: "Това е работа за 5 мин., но мършите в офиса са заети да лъжат клиентите и да ги прецакват. Имат си и обучения как да излъжеш клиент и да го вържеш с неизгоден договор." ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ ! Дано фалират !
10
10
 
6
 
! Отговори
ivan преди 9 години
Тия от "отдела за корпоративни комуникации на М тел" са най-големите професионалисти в България по ПР. Много добре обесняват всеки път проблемите, никога не слъгват и всичко им се разбира. Браво!
9
8
 
18
 
! Отговори
:) преди 9 години
Виваком е най-голямата смешка. По-жалка дори от мутрафонския Мтел. Ясно е, че някой иска да я заграби на ниска цена. Нищо чудно мустакатия да е прав.
8
1
 
35
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Цветан Василев да не се окаже прав накрая...
7
2
 
24
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не само с интернета,не работи и стационарния телефон няма и телевизия.Добре,че подписах само едногодишен договор.Ще ги разкарам скоро.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вивакомп постоянно имат проблеми с интернета. А смешния им адсл беше перманентен проблем.
5
0
 
43
 
! Отговори
V преди 9 години
Днес Цветан Василев говори, че подовира преврат във Виваком и виж какво стана? Странно, нали?Потърсете в Google: Цветан Василев подозира преврат във Виваком
4
1
 
40
 
! Отговори
GSM ът преди 9 години
Ураааа......!Няма телефони и шефа няма *** намери че съм при жена му.
3
0
 
22
 
! Отговори
:) преди 9 години
До абонат на МТЕЛ - вчера имаше проблем с телевизията на Мтел, та предполагам, че заради това не си могъл да се свържеш. На *88 като звъннеш директно прекъваше, а на стационартните даваше "Претоварено направление".
2
4
 
35
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Лъжат те,лъжете и вие.Какъв интернет само?Нямаше кьорав Виваком във всичко!!!Издънката е върховна!!
1
2
 
27
 
! Отговори
абонат на МТЕЛ преди 9 години
Проблема не беше само за Виваком.Макар и за кратко при набиране на мобилни телефони на Мтел ми излизаше:"Претоварено направление, опитайте по-късно"