Няма да отнемат лиценза на "Енерго-Про" за двете сметки за ток

Това било крайна мярка за системни нарушения
Обновена: 2 фев 2015 20:21 | 2 фев 2015 18:32,
64
Няма да отнемат лиценза на "Енерго-Про" за двете сметки за ток
Снимка: архив, БулФото

Нарушението на "Енерго-Про" не е толкова тежко, за да му се отнеме лицензът, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Отнемането на лиценз е крайна мярка и се прилага за дружества, които системно нарушават Закона за енергетиката или са нарушили сигурността на електроснабдяването, уточни Тодорова.

Още по темата
Припомняме, че в края на миналата седмица ДКЕВР съобщи, че са констатирани несъответствия между утвърдените от Комисията общи условия и тяхното прилагане от страна на „Енерго-Про Мрежи“ и „Енерго-Про Продажби“.

Проверката беше направена заради изпратените две сметки с една дата за плащане до част от клиентите на дружеството.

От съобщението на Комисията стана ясно, че дружеството не е обявило пред своите клиенти промяната на графика за отчет.

Днес Тодорова подчерта, че не е станала ясна и причината за втория отчет в началото на януари и не е състоятелно твърдението на електроразпределително дружество, че той се е наложил, "за да не бъдат разместени датите за отчет".

На базата на откритите нарушения утре на „Енерго-Про“ ще бъде връчен констативен протокол. Ако се стигне до налагане на глоба, тя ще бъде в размер на между 20 хил. и 1 млн. лева, уточни още Тодорова, цитирана от БТА.

Според нея жалбите на клиентите за получените две сметки с един падеж са 14, а проблемът е засегнал 67 хил. домакинства.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛИЦЕНЗИТЕ ЩЕ ИМ ГИ ОТНЕМАТ ЧАК КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА ПАДАТ СТЪЛБОВЕТЕ ЗА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ. А ТОВА НЯМА ДА СЕ ЗАБАВИ МНОГО. ВЧЕРА МИНАХ ПОКРАЙ ЕДИН ТАКЪВ СТЪЛБ. НАПРАВО ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАКВО ВИДЯХ. РЪЖДАТА Е ЗАПОЧНАЛА ДА ГИ ЯДЕ КАТО КАШКАВАЛ. БОЯДИСВАНИ СА ТОЧНО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. ИЗОЛАТОРИТЕ СА СЕ ИЗПОНАПУКАЛИ А КАБЕЛИТЕ СЕ ДЪРЖАТ НА ЧЕСТНА ДУМА. КАТО КАЗВАМ СТЪЛБОВЕ ИМАМ ПРЕДВИД СТЪЛБОВЕТЕ КОИТО ПРЕНАСЯТ ВИСОКОВОЛТОВИЯТ ТОК ОТ ЦЕНТРАЛИТЕ. ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ.
28
10
 
6
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
От всички мнения разбирам едно обобщено . Кога Станишев , Миков , Орешарски , Манолова , Нинова, Дъбовците , Овчаровците и всички партийни кадри на Позитано 20 ще им отнемат лиценза да са партия . Толкова долни хора няма никаде по света .
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не знаете ЕНЕРГО ПРО беше закупено от..., групировка близка до др. БУДА. Така, че не чакайте Будата да се смили над вас. Той е във Варна за да си уреди комисионната а вие, вие плащайте и трайте. Нали искахте да дойде Буда и ви спаси от Ореха? Ето сега ви спасява.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А БЕ МОЛЯ ВИ СЕ. ХИЧ ДАЖЕ НЕ СМЕ СИ И ПОМИСЛЯЛИ ЗА ТАКОВА НЕЩО. КАК ЩЕ ИМ ОТНЕМАТЕ ЛИЦЕНЗИТЕ БЕ? АРЕ СТИГА БЕ. КАК Е ВЪЗМОЖНО? НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ БЕ. КАК МОЖЕ ОНАЗИ С 8 000 ЛЕВЧЕТА ЗАПЛАТА ОТ ДКВР ДА СИ МИСЛИ ТАКИВА РАБОТИ? НАПРАВО СЕ ИЗЛАГАТЕ БЕ ДРУГАРИ.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще видим Ц.Василев пред съда държавата изтегли 3.5 млрд . и това ако не е мотив е нема такова правосъдие ли е кривосъдие ли е?
24
1
 
14
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
рушветите и комисонионите са раздадени,вие за какви глупости дрънкате?Цената на тока трябва да стане лукс за българина.
23
1
 
12
 
! Отговори
m преди 9 години
дано тая тодорова да умре от някоя гадна болест
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, Енерго про, ток да ви убие дано! Трифазен дано!........тока от ЕВН да е дано ,хахах
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, Енерго про, ток да ви убие дано! Трифазен дано!
20
0
 
12
 
! Отговори
До 24 Оставка преди 9 години
Само от ЕРП-тата ако взима пак добре!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛИНЧ ТРЯБВА ЗА ТАЗИ ЛОБИСТ ДКЕВР
18
3
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 9 години
Вече няма никакви съмнения, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов взимат тлъсти комисионни от ЕРП-тата !Затова не им отнемат лицензите въпреки безобразията им !
17
2
 
14
 
! Отговори
Арапчо преди 9 години
В Дубай шейха плаща тока и водата на гражданите!Егати простите араби.Хем бедни,хем прости.
16
2
 
22
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Как да не е тежко нарушението бе, *** ?!Сметките са не просто две, а са надписани !Това си е пладнешка кражба !Който помага на крадци става техен съучастник !На всичко отгоре ТОВА Е РЕЦИДИВ !Всяка зима, когато ГЕРБ е на власт се повтаря едно и също нещо.Сега ще плащаме сметки, които не сме консумирали ...И това според правителството на БОСТАН е нормално, така ли ?!Ами, щом може престъпниците от Енерго-про да крадат защо аз да е мога ?От утре почвам и аз. Дребни неща, но редовно ...
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно някой пак е бутнал рушвет където трябва!Сега ще надпишат фактурите на всички абонати с 0.50 ст и хоп всичко е ОК!Като няма управляващи в една държава е така.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E Ние си знаехме! Обяснете на хората, които живеят с 200 лева на месец, че провинението не е тежко! Тези хора не осъзнават колко са назрели проблемите в България, и ако последната година малко поутихнаха, могат да лумнат от много малка искричка
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой и не се е съмнявал ,че ще бъде отнет лицензна дружество което снася яйца в полога на политиците
12
1
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ-СВИНЕ преди 9 години
Бе вие друго очаквали ли сте от тези долнопробнни продажници на САЩ и слуги на колонизаторите. Има ли такъв *** да вярва,че мутрата ББ,Куневица, Раданчо ще защитят българите от тези кръвопийци ЕРПтата,ми ,че новините от днес са ,че продажниците дето ни управляват вместо да изритата РЕПтата са ни приготвели призивки за запас да ни правят пушечно месо и не да браним нашата Родина,ами за мръсните войни на родшилдовите юдейски банкери.
11
0
 
18
 
! Отговори
ффф преди 9 години
Ако им вземат лиценза, колкото и да идва тайно Бойко във Варна все някъде ще му теглят куршума от трибуквието. Имаше една статия как някъде по света глобили подобна фирма заради леко завишени сметки за ток (става дума за 20-30 %) и бяха им наложили глоба от няколко десетки милиона, без да го мислят много много. А тук ги хващат в измама с две фактури за един месец, и приемат лъжата на фирмата че е софтуерен проблем. Пародия просто на държава .
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само, че няма да им отнемат лиценза, ами ще ви дигнат тока след изборите - това са правилата!