36-годишен плаща данъци върху доход от 7, 5 милиона лева

32-ма са декларирали доходи от над милион
Обновена: 22 мар 2015 19:55 | 22 мар 2015 19:30,
12
36-годишен плаща данъци върху доход от 7, 5 милиона лева
Снимка: Dnes.bg

7,5 млн. лв. е най-високият доход, деклариран до момента в хода на данъчната кампания на Националната агенция за приходите, съобщават от там.

Облагаем доход в този размер е декларирал в годишната си данъчна декларация 36 -годишен столичанин. По-голямата част от приходите му са от продажба на дялове в търговско дружество – 7,3 млн. лв., останалите му постъпления са от заплата.

Към 19 март 2015 г. 32 физически лица са декларирали доходи от над 1 млн. лв.

До момента в НАП са подадени 120 000 декларации за облагане на доходите, като близо една трета от тях са изпратени по електронен път – с безплатния персонален идентификационен код или с електронен подпис. От приходното ведомство очакват в оставащите 40 дни над 350 000 данъчни декларации от граждани.

През тази година ползването на 5% отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма никакви неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април.

Подаването на декларации за доходите по интернет е възможно през тази година с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), издаван в офиса на приходната агенция по постоянен адрес.

В края на март изтича и срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица.

Информация за подаването на декларации и плащане на данъци и осигуровки е достъпна на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП  0700 18 7000700 18 700. Видео ръководства за попълване на декларацията за доходите на физическите лица могат да бъдат видени в Youtube канала на приходната агенция.

Още икономически новини четете в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: НАПданъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Къде са парите на българите !!! Къде са историческите находки на българите !!! Къде е уважението към българите !!!
8
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
"в бяла държава тоя милионер щеше да плаща над 50% данъци" В бяла държава, всики щяха да плащат по-големи данъци, само че данъците щяха да се харчат по предназначение. Защо да плащаме на крадливи некадърници и схемаджии докато не чуем за осъден държавен служител? Каца без дъно е безмислено да пълним. Не искам да завърша като родителите ни - след цял живот бачкане, държавните служители и аверите им с Мерцедси и имоти, а ние с 250 лв пенсия.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите сраха на тая "държава", сега е ред на наследниците им.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако живееше в бяла държава тоя милионер щеше да плаща над 50% данъцино в Рейгънаря данъка е нисък и плосък
5
2
 
9
 
! Отговори
Хипотенуза преди 9 години
Най-вероятно някой от 4-мата български съдружници в Телерик.За 10 годишния коментар по-долу, ако крадеше дали щеше да четеш за данъчната му декларация в жълтите вестници?
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MAIKOO TOZI OT 10 GODISHEN LI E ZAPOCNAL DA KRADE?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bulgarite sa bogati !!!!
2
12
 
8
 
! Отговори
Тука... преди 9 години
... никой не плаща данъци. Тоя със 7.5 милиона лева и 10% няма да плати. А би трябвало да се обложи поне с 60% прогресивен данък. Срамота!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ако не е Делянчо, кой друг е със 700 милиона истински приходи и ще излъже държавата за 99% от тях като декларира само 1% от тях