Венецуела иска да внася наши вина и лекарства

Предлага ни ром, какао и кафе
Обновена: 26 май 2015 16:55 | 26 май 2015 14:33, Веселина Йорданова
5
Венецуела иска да внася наши вина и лекарства
Снимка: архив, Ройтерс

Венецуела проявява интерес към българските вина и лекарства.

Страната смята да активизира взаимоотношенията си с България, като търговският стокообмен нарасне чувствително в полза и на двете страни. Това заяви в интервю за БТА Ориета Капони - извънреден и пълномощен посланик на Боливарска република Венецуела у нас.

По думите й латиноамериканската държава може да внася български вина, които определя като продукт с много високо качество и достъпна цена. Интерес за венецуелския пазар представляват и българските лекарства.

Южноамериканската страна възнамерява да почерпи от българския опит при създаване на кооперативи в селското стопанство, също и да се възползва от познанията на българските инженери и специалисти при консервацията на рудници.

Венецуела се стреми още да възобнови отношенията ни в областта на спорта. Вече сме работили в тази насока, доста български треньори са били във Венецуела, имаме подписано споразумение, а много венецуелски спортисти идват на лагери в България, каза Капони.

По думите й латиноамериканската страна може да предложи на България ром на световно равнище, висококачествено какао, кафе, конкуриращо успешно колумбийското, плодове, тютюн и др. Капони декларира, че смята така да стимулира взаимоотношенията с България, че да не се усеща липсата на нашата дипломатическа мисия във Венецуела, която бе затворена през 2012 г.

Маскираните латиноамерикански дяволи, гостували на тазгодишния Международен фестивал на маскарадните игри в Перник и местните сурвакари се оказаха пресечната точка и началото на едно добро приятелство между Венецуела и Перник, смята Капони.

Затова тя започва обиколка на България от Перник.

Център на интереса й обаче е Пловдив, а редом до него стоят Плевен, Бургас и Варна. Най-добрият начин да се подобрят отношенията между два народа, е да се опознаят взаимно, твърди Капони.

В международен план тя определя като най-добри приятели на своята страна Русия и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нас Русия и Китай не са ни приятели а ЕС и САЩ!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До никиНе знам какво е потвърдила госпожата, но точно преди 2 години бях за една седмица на остров Маргарита във Венецуела. Такава мизерия и в Северозападнала България няма. Сега, ако за 2 години са успяли от да вдигнат заплатите от 10 до 1000 долара, шапка им свалям. Нещо обаче ме кара да мисля, че едва ли е така.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе те хубаво искат да внасят, ама дали искат и да плащат?Щото дружбата - дружба, ама сиренето си е с пари.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Венецуелският народ първо да си осигури тоалетна хартия, че там наистина няма нищо. Даже и бензин.
1
4
 
4
 
! Отговори
ники преди 8 години
Тази госпожа беше на гости на Сидеров в Неделник преди около месец. Изглеждаше и звучеше сериозно и енергично, потвърди и високите минимални заплати и помощи във Венецуела (почти 1000 долара).

Спонсорирани публикации