Пари, за да се раждат деца? Къде отиват ценностите?

Според финансовия министър държавата дава много за майчинство
12 дек 2015 14:46,
148
Пари, за да се раждат деца? Къде отиват ценностите?
Снимка: архив Булфото

Раждането на деца не бива да зависи от парите на държавата, иначе – къде отиват ценностите, попита финансовият министър Владислав Горанов пред Дарик.

"Държавата дава много по отношение на платеното майчинство както по отношение на продължителността, така и по отношение на социалните трансфери, които се правят за отглеждане на дете. Това са възможностите на бюджета, те не са безкрайни, а размерът на сумите, които се отпускат, свързани с бременността, раждането и отглеждането на дете, са от порядъка на около 800 млн. лв. годишно", каза той.

Горанов обясни и че условията на живот, спокойствието и предвидимостта в икономиката са по-важни от социалните трансфери за демографското развитие.

"Годините, в които държавата е вървяла добре, има ръст, независимо от размера на помощите. Обратно, колкото и да са големи трансферите, при криза и при нестабилност, склонността на хората да раждат деца намалява", мотивира се финансовият министър.

"За мен броят на децата и отношението към тях не бива да зависи от социалните трансфери, в противен случай къде отива ценността на това да раждаш и отглеждаш дете заради естествените човешки стремления, а не заради някакви социални трансфери. И виждаме, че тези, които най-лошо отглеждат децата си, разчитат именно на тези трансфери", каза Горанов и допълни:

"Няма еднозначна теза дали това, което се прави през социалната политика, е най-доброто възможно по отношение на раждането и отглеждането на деца, защото виждаме, че точно с тези социални трансфери най-много се спекулира и се раждат деца самоцелно, на които не се осигурява достатъчно качествен начин на живот".

Горанов обясни, че не очаква промени във формата на управление и не вижда причини за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: майчинствогорановдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощите стимулират раждаемостта на хората на по-ниско интелектуално ниво. Когато стандарта на живот е добър, заплатите на масата от хора не варират от 300-600 лв., тогава нещата ще си дойдат на място.
108
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Как така станахте толкова големи моралисти? Защо да давате пари за деца, те и без това са лош материал.От къде да знаете че с едното раждане не приключва отглеждането на дете.То ходи на градина където се плаща такса, родитите са спонсори на самата градина -за играчки, килими, театри и тн.Защо да ви раждаме роби за вашите бездънни джобове? Защо има разделение в социалната политика за Българи и Роми?Айде като сте толкова морални ми кажете след 20 години кой ще ви храни?
107
0
 
1
 
! Отговори
слави преди 8 години
Тия защо не вземат вече да се гръмнат нещастници че затриха българския народ
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE SPRAT DETSKITE TOGAVA I SOCIALNITE POMO6TI
105
1
 
0
 
! Отговори
Cultur bulgar преди 8 години
Cennostite sa v berlinskata bolnica - bg narod plasta 2 meseca bolnichni na culturnia ministar V. Rashidov da se glezi po Koleda v Nemsko...gache li v Bulgarsko nema narodni doktori i bolnici.Plasta komandiravachni pari i prestoi na corupcionnata ministarka M. Kuneva za koledni exkursii v Viena za shopping...
104
0
 
10
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
Предлагам: Детските надбавки да са в пряка зависимост от образованието на родителите и размера на минималната работна заплата: За средно образование - по 1/8 част от МРЗ на дете. за висше - по 1/4 от МРЗ за дете. Без образование - 0 лв/ дете. Така едно нормално българско семейство с 2 деца ще получава от 1/2 до 1 МРЗ за отглеждане на децата си. А - да го д..х...т. Като се образоват (значи - до 18 г. да не раждат) - ще получават и те. А като се пръцат на по 15 г - нищо няма да получат!
103
0
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 8 години
Не си разбрала мила, намаля ти се данъчната основа с 200 лева, а данъка е 10%, така, че печелиш 20 лева намаляване на годишния данък, това е политиката към децата на управляващите@!?&%
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще се наедете вие вече и си напьлнете чувалите с пари,? Готови и деца да оберат вече да си направят премии с тези пари. Отвратителни...
101
0
 
5
 
! Отговори
Бай преди 8 години
Трябва си дискриминация в полза на българските деца!
100
0
 
10
 
! Отговори
Бай преди 8 години
Трябва да се дават пари на българските майки, а не да се раждат повече чаавета. Открий разликата Горанов!
99
1
 
6
 
! Отговори
другоселец преди 8 години
сития на гладния не вярва, особено когато сития е е лишен от елементарни човешки добродетели. Да лиже.... като Лилето. Но има Един който гледа отгоре и раздава на всеки заслуженото...
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мима РижатаЛуда за връзване!
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли,колко добре са усведомени малцинствата за всяка една социална помощ и т.н.?Ние ли сме ***?Аз до вчера от срам не съм подавала никакви искания и декларации за социална помощ-майка героиня.Сега за данъчните облекчения,реших,че ще пусна декларация в НАП.Така и така не знам къде отиват тези пари...200 лв,все ще закърпя нещо с тях!В крайна сметка мои са си...
96
0
 
11
 
! Отговори
Как не ви е срам! преди 8 години
Знаете ли, че има безброй деца, които ходят на училище със скъсани обувки, без джобни за храна в междучасията,...
95
0
 
17
 
! Отговори
.н.я.м.а.м д.у.м.и. преди 8 години
*** --- *** некадърници ама във всичко са некадърни .. нямам думи просто с тия господа сме за никъде ..
94
0
 
27
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Този Горанов, толкова е ***, няма да забравя едно интервю с този ... , питат го със заплата от 400лв какво ще направи, а той, че щял да плати най- напред уроците по математика на сина си! Такива г...а като ни управляват, ама и ние сме големи овце, само тук обсъждаме и никой нищо не прави. Аз съм готова да се вдигна, но колко от Вас ще ме последват?
93
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставихте родителите ни да гладуват с мизерните си пенсии, изпратихте децата ни навън, в търсене на по-нормален живот, социалната ви политика е насочена към многочислена общност-така де, някой трябва да гласува за вас.Чудя се как се спите нощем господа управляващи?
92
0
 
5
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
няма пари некърници,
91
0
 
8
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
Как защо, очевадно е - за да има за плодовитите "социално слаби"
90
1
 
15
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Има майки,които не вземат детски.Те също имат нужда от тях .Защо трябва да се делят децата?

Спонсорирани публикации