Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.

Зове КЗК да вземе мерки и да нормализира пазара на горивата
20 яну 2016 10:37,
136
Марешки смъква цената на дизела с още до 10 ст.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива.

Това обяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

"Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро – търговец на дребно – бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж 40-50 ст. над цената на търговеца на едро. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара", коментира той.

Според бизнесмена след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Марешки обяви, че очаква Комисията за защита на конкуренцията да вземе мерки и да нормализира пазара. По думите му депутатите ненужно прехвърлят топката в ръцете на комисията.

"С едно решение на парламента безобразията могат да бъдат прекратени. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка за търговците. Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка", категоричен бе Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До светнат 106 --18 цента е 36 стотинки а лук ойл ни го продава 68 стотинки маи и медведа ЯКО КРАДЕ
60
0
 
51
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 8 години
МАРЕШКИ КОГА ЩЕ ИМА ТВОИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ В СОФИЯ?
59
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки е прав цените са на борсата и мафията наследство от Бкп трябва да дсе разкара
58
2
 
14
 
! Отговори
мармот преди 8 години
А цените на лекарствата кога?
57
0
 
40
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Какъвто и да е Марешки не може да се отрече, че много добре си прави сметката. Бензиностанциите му във Врана продават дневно 3 пъти повече от другите, тосет оборотът му е 3 пъти по висок. Дори и при минимална печалба от 10 ст/л пак е светлинни години пред конкуренцията. А що се отнася до цената на горивата без акциз, тя е някъде около 18 цента/л - можете сами да си сметнете колко ни ограбват! За съжаление това е политика на високите акцизи на ЕС, в САЩ в момента цената на 1 галон гориво е 1,80 $
56
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде чакаме в София , само от там ще зареждам.Писнами от тия таргаши
55
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки ,кви са тия работи ,ще взимаш от лапачката на Путин,чрез Лукойл ? Всички рааботим за Путин като купуваме гориво !
54
5
 
20
 
! Отговори
реалист преди 8 години
усещам че скоро ще го четем и Марешки по черните хроники, я няколко изтрела от маскиран извършител със заглушител, я лека "злополука" и изхвърлен от път, или нещо не чак толкова грандиозно като взрив в колата . . . толкова за свободния пазар . . .
53
0
 
24
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
До Анонимен.Вероятно е мафиот,но сега нещата стават малко по-добри за обикновенния потребител.
52
2
 
44
 
! Отговори
д-р Иванов преди 8 години
Цените на горивата пълнят Държавния Бюджет с Акциз и ДДС , как очаквате Боко и Компания данамалят цените, а Горанчето и то крие държателите на петролни складове,че се налага да съдьт МФ за информация, КЗК не се намесва защото не и разрешава Боко,той има интерес да се пълни бюджета, а не да е добре МТРИАЛА , играят комбина с В.Златев Правешки не само карти?
51
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще петрола и един долар да стане, Лукойл и на 40 стотинки да го продава, държавата като си сложи едното левче и търговеца и 5 стотинки да си сложи печалба пак няма как да падне под 1,60лв. за литър. Разберете, Държавата е грабителя. Тя си прибира левчето без нито да е копала нефт, нито да го е преработвала, нито да го е разнасяла или продавала. В мига в който вие си сипете един литър на бензиностанцията едното левче отива в държавата. Ако вземахме по 3000 евро окей, ама при 300лв. е обир.
50
1
 
54
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
БРАВО!Време е за протести и бойкот на вериги бензиностанции май.... Само да се появи и в София - и да ги почваме. Пак подчертавам - какъвто и да е Марешки, той е от първите, които показват, че царят е гол.
49
10
 
7
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Ще започна така: и аз съм доволен от борбата за клиенти и реалната конкуренция която се разиграва във Варна. Обаче всичко е игра-игра но пък обикновения човек като мен печели.Обаче който мисли че Марешки е филантроп, жеското се лъже - всичко е бизнес. Не ми харесва този човек и съм далеч от мисълта че прави всичко с грижа за хората. Не, и тази и другата му дейност (аптеките) имат една идея - придобиване на слава, след което кандидатиране за избори.И тогава, както всички сме свикнали-далавера!!
48
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лукойл цена на бензциностанции на дизел 1,85лв. за литър в тази цена ДДС-то е 0,31лв. Като го извадим цената става 1,54лв. Държавния акциз е 0,70лв. като го извадим и него, цената на литър вече става 0,84лв. за литър. Лукойл го продава на едро на бензиностанциите на 0,68лв. тоест горницана за бензиностанцията е 0,16лв. на всеки литър, от тях извадете 0,1-0,2лв. транспортен разход остават 0,14лв. за търговеца, сложете сега ток,заплати,осигуровки,дъанък печалба и преценете колко още може да падне.
47
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея на около 4 км от бензиностанцията.Но ходя да зареждам на Марешки подминавайки ОМВ ,които свалиха цените дори под неговите.Зареждам от него защото смятам,че след като той направи така,че хората да се чувстват добре ние също трябва да сме лоялни към него.Другите до сега ни клатеха и продължават да ни клатят и изравнявайки цените и сваляйки ги със стотина две надолу си мислят,че хората ще са при тях.Много са ,като мен но смятам.че една бензиностанция не е достатъчна.Образуват се опашки.
46
6
 
6
 
! Отговори
до василев преди 8 години
Стига си пламил с лъжи за процедури от ЕС ... Като си толкова ляв защо не знаеш, че социалистите в Европейския парламент защитават съюза, докато всички десни са за разпадането му. Само спамиш тук с русовилските си глупости..
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки работи като маша на правителството зимния дизел излиза от Лукойл на цена 0,68лв. след акциз и ДДС става между 1,60 и 1,61 според базата от която е натоварен. На бензиностанциите на Лукойл примерно цената е 1,85лв. за литър. горница от кололо 25 стотинки за литър, в тези стотинки влиза транспорт до бензиностанцията, разходи за заплати, ток, ДДС, данък печалба. държавата не може да ревне щото взема по левче за литър и използва машата Марешки, против търговците уж те са виновни.
44
0
 
3
 
! Отговори
до дракула преди 8 години
Дракула стига си спамил излишно с глуповати предложения непроложими в БГ. За облагане с данък е нужно и контрол по събирането му. Нови данъци за богаташи означава нови схеми. Не сравнявай развити страни като франция с бг ....
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами за Лукойл какво ще остане иначе,половината от цената не е ли чиста печалба? Нали всички купуват от там, всички работиме за Москва като зареждаме гориво !
42
0
 
22
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Само не мога да разбера защо спрягате Марешки за политик. Не му е мястото като политик. Няма интелекта да ни представлява пред Европа или искате да стане като оня от TV7 който срича на развален английски в Ерво парламента. Иначе евала на Марешки като бизнесмен го бива, но не е нужно да се меси в политиката. Може да прави промени и да им чупи схемите на долните политици и с безнес...