КРИБ с кабинета, но срещу искания за реформи

Домусчиев: Ще постигнем компромис за данък "уикенд"
Обновена: 11 фев 2016 12:49 | 11 фев 2016 12:49, Анисия Иванова
5
КРИБ с кабинета, но срещу искания за реформи
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мнението на бизнеса за данък "уикенд" не беше взето предвид. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"През септември коментирахме всички поправки в закона, които касаеха т.нар. данък "уикенд“. Получихме разбиране от страна на правителството, но законът беше приет по начин, който не устройва бизнеса, след като бяха орязани предложените от нас прагове", заяви председателят на КРИБ.

Още по темата

Облагането на личното ползване е справедливо, въпросът е да облекчим административната тежест, заяви той. По думите му може да се намери компромисно решение, което да покрива периода от 14 февруари до момента, в който КРИБ излезе с конкретна поправка в закона.

Днес КРИБ ще излезе с декларация, която е в подкрепа на правителството срещу искания за реформи. В тази декларация искаме спешна среща с премиера и ресорни министри, за да обсъдим въпроси и мерки, които касаят бизнеса. КРИБ иска стабилност, заяви Домусчиев.

Той коменира още блокадата на българо-гръцката граница. Един камион на ден губи около 150 евро. 1 км опашка представлява загуба от 9000 евро на ден. Проблемът е много сериозен. Държавата трябва да търси комуникация и сътрудничество с ЕС, смята Домусчиев.

по думите му интересът към членството в организация е голям. "През последната една година приемаме средно по 25-30 фирми месечно, които стават директни членове. Стотици са фирмите, които се записват в нашите регионални клонове, където членският внос е символичен. Организацията почти се удвои през последната година и тенденцията продължава", обясни още председателят на КРИБ.

Целият разговор гледайте на Bloomberg TV Bulgaria

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде време когато бедните трябва да РАЗТОВАРЯТ ТОВАРА, КОЙТО ОЛИГАРХИЯТА ИМ Е МЕТНАЛА, А ОЛИГАРСИТЕ ДА СЕ НАУЧАТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ- ТОЕСТ НАД 30%, А БЕДНИТЕ- НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ДА ИМАТ НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ- ТАКА Е В ЕВРОПА, СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ДА НЕ ТЕ ИЗПРАЩА В ГРАФА- ХУМАНИТАРНА КРИЗА, А ПЕНСИЯТА ДА ТЕ ОБРИЧА НА ГИБЕЛ. ЦЯЛАТА НИ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НАПРАВЕНА В УГОДА НА КРАДЛИВАТА НИ ОЛИГАРХИЯ- ОТГЛЕДАНА И УГОЕНА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НА ПАРТИЯТА МАЙКА.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обществена тайна е, че всичко което ползват минава през фирмите!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и мнението на работници и служители, когато се касае за промяна на закон в техен ущърб никога не се взима предвид.
2
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
Гъзоблизец!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Гела и много компетентен по всички въпроси. Леке мазно