Нямало пари в програма "Транспорт" за АМ "Хемус"

Магистрала "Струма" и Западната дъга изчерпват бюджета
65
Нямало пари в програма "Транспорт" за АМ "Хемус"
Снимка: Булфото, архив

Както се разпореди по-рано днес премиерът Бойко Борисов Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" прекрати процедурата за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 и на ЛОТ 2 на автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Причината за това е невъзможността да бъде осигурено финансиране за изграждането им по линия на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020", съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Парите, които остават по програмата ще стигнат само за магистрала "Струма" и Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Бюджетът по приоритетна ос 2: "Развитие на пътната инфраструктура по основната и разширената трансевропейска транспортна мрежа" е в общ размер 673 млн. евро.

Средствата са предвидени за изграждане на магистрала "Струма": ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник на стойност 83,5 млн. евро, на тунела при село Железница – с индикативна стойност 120 млн. евро, на ЛОТ 3.2 – участъкът Крупник – Кресна, за който предстои решението за избор на трасе и неговото остойностяване, на ЛОТ 3.3 – от Кресна до Сандански – 128 млн. евро, както и за изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – 64 млн. евро.

Предварителните разчети сочат, че с реализирането на изброените проекти наличният ресурс по ос 2 ще бъде напълно изчерпан, уточниха от строителното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
22
 
! Отговори
jordani преди 8 години
Ама как ще има пари за Хемус. Такава наглост извира, че няма и къде. Нали пари трябват ЗА : 5-ти и н-ти лъч на метрото, ЗА 28 -то кръгово с надлези и подлези, ЗА 92-ра ЦДГ и 1003-тата, ЗА - ремонта на летището дето падна тавана, ЗА НДК-то на армията дето ще бъде съд или нещо подобно. Та не ми стана ЯСНО гражданите на Силистра каква полза имат че са на територията на България а не на Румъния, гражданите на Русе, Добрич, Търново. Да не попитам каква полза имат гражданите на Кърджали че са в Бъл.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безобразие е да се оте...ава северна България за сметка на магистралата до Гърция! И да, всяка година ходя по Струма в Гърция и съм софиянец. Просто някой неща са по-важни за българите и не мога да си затварям очите за "очеизвадното".
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако крадливите фирми на ГЕРБ върнат заграбеното, пари ще има.Защо нито един журналист досега не попита или не написа, колко струва построен километър и колко струва същият в Европа. У нас излиза около 6 пъти по-скъпо. Интересно защо ?
19
2
 
31
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Въпреки, че живея в София предпочитам да се строи Хемус вместо западна дъга по ред очевидни причини. Хвалене и хвалене за 2.5 млрд., а сега излиза с посраните *** и вика няма пари. Безочие до няма и къде. Нека да си устрои сега такива срещи както в Лондон, така и във Велико Търново, Габрово, Шумен и т.н. А в профила му във фейса ръкопляскат, че спрял парите на Пеевски, пък то какво било - Абсурдистан отново в действие
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще има изнудване.Ако изберете наш президент ще има магистрала ,ако не вие сте си виновни.
17
2
 
24
 
! Отговори
българина преди 8 години
нито един глас за герб от Северна България, че го и съобщава докато го няма. дано му падне на лицемера самолета навръщане, дано му пукнат децата и наследниците
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИНЕТУТКА ПАЛАВА КАТО ДИГНА ВИНЕТКИТЕ ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КРАДЕЦА ТИКВУН МАЙ НЕ МОЖА ДА СЪБЕРЕ И ПОЛОВИНАТА ПАРИ ОТ МИНАЛОГОДИШНИТЕ!БЕДНИЯ НАРОД НЯМА ПАРИ ЗА ВИНЕТКИ!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
леко ли му е на Тиквата,ако постои тази магистрала за някакви си 5-6 милиарда,нали после ще трябва да я ремонтира по 5 пъти в годината,за да краде още пари??!И Тиквата е на загуба по този начин,ако забелязвате??
14
0
 
45
 
! Отговори
Koko преди 8 години
До кога ще трае геноцидът над северна България? Защо всички пари се наливат в София и на юг от стара планина? Кой има интерес от това?
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквун първо си ремонтира пътя до Банкя, после пътя до стадиончето, където рита мачле, той сигурно географски не е запознат че пътища има за ремонт и за правене и извън София. Къде е управленската програма, Кратун? Но как да искаш от пожарникар и бодигард да има стратегическо мислене... Кратуна голяма, но празна.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда от магистрали, всички селяни са вече в София и нямат намерение да се връщат по родните си места. Затова и строят ударно пътища само в София, да може бай *** да си кара 40 годишната лада и москвич по нов асфалт. Провинцията и без това не излиза на протест. Явно са доволни от положението и никой не се оплаква, така че продължаваме напред!
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М дам в Северна България що ли да направят нещо хубаво то тука явно хора не живеят, Избихте се да строите на Юг колко магистрали и отклонения ............. А ако искаш да стигнеш от Шабла до София ти трябват 9-10 часа с автобус с колата малко по-малко........ за сметка на това от София до Бургас се стига за половината време...... За толкова години пуснаха не повече от 20 км до Белокопитово дори това е много........
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ СА ВЕЧЕ НЕКОНТРОЛИРУЕМИ
9
5
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
С парите за "Тракия","Марица","Струма" и "Люлин" можеше цяла България да се опаше с магистрали!Ама пуста герберска алчност!Е нема толкова скъпи магистрали никъде!При това повечето на равни терени и без големи мостове.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А милиардите кредити къде ли са?
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е официалната причина - неофициалната е най-вероятно че Пеевски не трябва да прави този проект и ще има нова търг. Или е намерено европейско финансиране и предишната процедура трябва да се спре за да се започне с евро пари.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕК е спряла краденето чрез асфалт ,всичко има граници,а и без това на тиквето това му е последният мандат и няма вече вървейки да разтваря ръцете като хеликоптер
5
2
 
32
 
! Отговори
цц преди 8 години
Сега ли сети банкянската кратуна, че няма пари.
4
0
 
54
 
! Отговори
Жител преди 8 години
Северна България кучета я яли :) - ние данъци явно не плащаме, а бяха едни обещания предишнияят мандат
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как направихте търг и избрахте победител да прави "Струма", не се ли е знаело, че парите няма да стигнат?! Да не би нещо Европа внезапно да е врътнала кранчето и да не смеете да кажете?

Спонсорирани публикации