Нямало пари в програма "Транспорт" за АМ "Хемус"

Магистрала "Струма" и Западната дъга изчерпват бюджета
65
Нямало пари в програма "Транспорт" за АМ "Хемус"
Снимка: Булфото, архив

Както се разпореди по-рано днес премиерът Бойко Борисов Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" прекрати процедурата за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 и на ЛОТ 2 на автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Причината за това е невъзможността да бъде осигурено финансиране за изграждането им по линия на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020", съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Парите, които остават по програмата ще стигнат само за магистрала "Струма" и Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Бюджетът по приоритетна ос 2: "Развитие на пътната инфраструктура по основната и разширената трансевропейска транспортна мрежа" е в общ размер 673 млн. евро.

Средствата са предвидени за изграждане на магистрала "Струма": ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник на стойност 83,5 млн. евро, на тунела при село Железница – с индикативна стойност 120 млн. евро, на ЛОТ 3.2 – участъкът Крупник – Кресна, за който предстои решението за избор на трасе и неговото остойностяване, на ЛОТ 3.3 – от Кресна до Сандански – 128 млн. евро, както и за изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – 64 млн. евро.

Предварителните разчети сочат, че с реализирането на изброените проекти наличният ресурс по ос 2 ще бъде напълно изчерпан, уточниха от строителното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
37
 
! Отговори
Alx преди 8 години
Много краднаха .... не остана! Северна България ще чака!
1
0
 
33
 
! Отговори
Павел преди 8 години
Еми като вдигнаха винетките само до 100 лв. как да има.То на кой по - напред?

Спонсорирани публикации