Марешки: Мога днес да отворя бензиностанция в София!

Бизнесменът е категоричен: Горивата му са качествени и евтини
Обновена: 25 мар 2016 10:45 | 25 мар 2016 10:07, Екип на Bulgaria On Air
47
Марешки: Мога днес да отворя бензиностанция в София!
Снимка: архив Reuters

Ефектът от една бензиностанция и половина е около 100 млн. лева върху бюджета на българското население и фирми. Това са спестени пари. Няма значение на каква цена купувам горивото и откъде идва, а на каква стойност го продавам. Купувам го от български дистрибутори, които са дистрибутори на всички тези производители. Не мога да го произвеждам.

Още по темата

 
Това съобщи бизнесменът Веселин Марешки в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Tой потвърди, че произходът на горивото е еднакъв за всички български бензиностанции.

Атаките срещу мен от последните дни показват в каква държава живеем, заяви Марешки.

"Някаква компания си позволява да прави икономическо разузнаване като използва медии, митница, НАП, прокурори и икономическа полиция. Това е безумно и показва, че живеем в някаква ненормална държава. Или някакви си хора се опитват да ни накарат да мислим, че живеем в такава държава или че тези ненормални неща са нормални. Нямам никакво намерение да влизам в диалог с тази компания", подчерта бизнесменът.

Битката в момента е между двете К-та срешу трите П-та, посочи Марешки. Според него корупцията и картелите са изправени срещу професионализма, пазара и патриотизма на българския народ.

"Наскоро четох нещо, което много ми хареса и това е, че като си умрял - ти не разбираш, че си умрял, а е трудно за другите. Същото е и, когато си тъп. 20 години обясняват как пакетирам хапчета в някакви гаражи, в някакъв кораб, изнесен извън териториалните води на България. Сега същите глупости започват да ги ръсят и по новия ми бизнес проект с горивата. Нямам намерение да влизам и да отговарям на такива глупости", добави той.

Бизнесменът твърди, че горивото, което продава е качествено, но има други хора, които да го заявят.

"Самите хора, които купуват лекарства и горива - те са направили разликата. Можете да видите форумите", посочи той.

"Те казват, че при цена 1,56, как аз продавам на 1,52 лв. с 4 стот. загуба. Аз пък питам защо, когато цената на едро беше 1,40, те продаваха на 2,00 лева на техните бензиностанции. Това е големият въпрос 50-60 стот. марж, къде отиваха тези пари. Защо при 30$ барел, цената беше 2 лева, а сега при 40$ е малко над 1,70 лева. Къде са отивали всичките тези пари, които наричам мародерство. При 30$ барел, цената беше 2 лева, а сега при 40$ е малко над 1,70 лева. Това са основните въпроси", заяви Марешки.

Марешки не скри, че печели от бизнеса си с горивата.

"Намеквам, че в момента няма човек в България, който може да издържи на натиска. Едно е само да го направиш, а друго е да го продължиш и трето да кажеш, че ще стигнеш до край. Мога да уверя сънародниците си, че ще се боря до край", обеща той.

Бизнесменът заяви, че в момента няма директен достъп до базите на Лукойл и се налага да купува горивата през посредници.

"Горивото при нас пристига от най-Югозападната точка - Банско до Североизточната във Варна. По този начин се тормозя. Ако не бяха толкова далеч, цената им щеше да е още по-ниска. Не с много. Представете си колко километра пътува горивото до Варна като има бази в града", посочи той.

"В момента получаваме горивото на 1,52 и го продаваме при нас на 1,53. За 1 стотинка продаваме горивото отгоре“, отчете Марешки. Той съобщи, че утре отваря бензиностанция в Габрово, а през следващите седмици ще има още 4-5 бензиностанции в различни градове.

"Наскоро пропътувахме цяла България, за да подпишем документите за една бензиностанция, но човекът каза, че няма да продава буквално в последния момент. Натискът е огромен. Още днес мога да отворя бензиностанция в София, но тя ще бъде много малка и никой няма да може да зарежда там. Към днешна дата имаме договорени два терена. Разговаряме за трети. Ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, които нямат аналог с 9 бензиноколонките. Ще отворим, искаме да сме полезни на хората. Това ще стане до 3-4 месеца", каза той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
18
 
! Отговори
ЗАКОН преди 8 години
ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ПАДНАХА,А НА ТРАНСПОРТА СЕ ДИГАТ,И ЗА ХРАНИТЕ СЪЩО,НАЙ ВЕЧЕ ХРАНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЕВТИНЕЯТ,МИНИМУМ С 30-50 СТОТИНКИ,СЪС ТЕЗИ НИСКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА ТАКА ТРЯБВА ДА Е,КАТО ДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА И ВЕДНАГА ДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ,А СЕГА ЗАЩО НЕ ГИ НАМАЛЯВАТ !!!!!!УНИКАЛНА ДЪРЖАВА УНИКАЛНА!!!!!
30
27
 
4
 
! Отговори
4554 преди 8 години
Марешки сам се е закопал с това интервю и без да се усети е признал, че продава на загуба и то доста голяма. Марешки казва че го купува на 1,52лв. от Банско. Приемаме, че кара с максимално голяма цистерна 29000л., прехода е 520км. по 3,5лв на км. прави1820лв. с ДДС става 2184лв. разделяме сумата на литрите и получаваме, че транспорта му оскъпява с 8 ст. литъра. Вече става 1,60лв. пък той го продава на 1,53лв. а ако добавим заплати, ток, данъци, осиуровки и т.н. загубата е много по-голяма.
29
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки продава на загуба и това всеки в бранша го знае. Марешки се готви за президент и това му е рекламата и тя е доста по-евтина, отколкото ако беше дал няколко милиона за такава. той губи по 5-6 ст. на литър, ако продава по 100000 литра на месец това е загуба от 5000лв. За 5000лв. цяла България говори за него, а стя можеше да си купи веднъж да му пуснат 30-секундно рекламно клипче в Нова ТВ.А сега е по-всички медии. След изборите цените му ще са други, но ще фалира доста малки бензиностанц
28
8
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Всичко е възможно. Ако идва от турция петрола значи е от ИД.
27
2
 
37
 
! Отговори
OMV преди 8 години
на 22.03 заредих бензин в Австрия на 86 евроцента, което е около 1.7 лева. Само дето там разходите за превоз (висока заплата на шофьора), заплатите на работниците в бензиностанциите са в пъти по-високи от тукашните. Значи една огромна печалба утива в джоба на Вальо Златев или в ЧУЖДИТЕ (ОМВ, Шел, ЕКО, Ромпетрол) вериги или и при двете страни. Във всички случаи не са виновни те а тия дето си ги избрахме.
26
2
 
33
 
! Отговори
Ан преди 8 години
Много му се пречкат мутрите в София. Но да почне с една бензиностанция в Сф, това ще е достатъчно на първо време.
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки, как къде са парите от свръх печалбите?!Огледай се наоколо и виж: хотели, скъпи лимузини,любовници, жилища и коли на любовници, жилища в чужбина и т.н., и т.н. и т.н.Мислиш ли, че хотела на Златев в Правец може да се самоиздържа?!
24
18
 
5
 
! Отговори
Yordan Ivanov преди 8 години
Южен поток минава през къщата на Марешки от там взима горивото !!! В София има други босове няма да може да отвори Бензиностанция виж да не се е объркал с баничарница и двете са с буквата Б !!! Ще изчезне като старите ПАРИ скоро и няма да се говори много - много !!!
23
3
 
27
 
! Отговори
калашник преди 8 години
още няколко такива като Марешки и за следващите избори ще имаме ново правителство.докато мафиотите които владеят държавата ни казват ,,не ме гледай какво върша,а ме слушай какво ти говоря,,тоя човек просто върши работа.когато мафията вдигаше цените,никой не хукна да ги разобличава,а ни убеждаваха че такива били условията на пазара.Марешки свали цените и,цялата сила на държавата се насочи към бензиностанциите му да доказва дали са качествени горивата,и да търси далаверата за да го изобличи.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слабо вероятно е причината да продава евтино да е, че взема петрола от ИД. Митниците едва ли са купени от Марешки, по-скоро е от картела!
21
5
 
40
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ако се кандидатира за президент ще гласувам за него, ще закарам и дъртите! Вече направи повече за народа, отколкото всичките оядени *** във властта взети заедно!
20
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно от къде Марешки взема горивата ?.
19
3
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До Анонимен 26 : Приятелю незнам дали си видял колко струва един литър дизел в западна Европа където стандарта е доста по-висок от нашия! Еми върви около 1?, тоест 1.95-2лв... За какви ниски цени говориш? Хубаво навсякъде има данъци, ДДС, акцизи и т.н. но нито заплатите са ни на тяхното ниво, нито осигуровките, нито цената на тока, нищо... Ако сметнем даже, че за да построяването на една бензиностанция в Германия струва в пъти по-скъпи като инвестиция, а цената на горивото после е као в БГ?
18
5
 
41
 
! Отговори
Сенека преди 8 години
Истинакста мафия е ЛУКойл! Златев създаде Борисов,отгледа си го и го назначи за премиер. Всички малки и микро фирми плащат данък печалба, а Лукхуйл ни краде и чрез схеми на завишаване на инвестиционните разходи - измамни и мафиотски схеми се изкарва постоянно на загуба.Измерителни електронни устройства няма на ключови места.Заплатите са мизерни,цената на нефта е 30 дулара но за тях се е скъпо.Всичко е мафия
17
4
 
56
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Нито ме интересува дали печели, нито от къде зарежда, нито че бил мафиот, нито че не били негови както казват някои под мен и нз си кво! Интересува ме да зареждам на добра цена! Само Марешки го предлага за момента, така че отвори ли бензиностанция в София , само там ще пълня! То вече е очевидно, че държава която да регулира малко от малко горивата няма! Айде стига вече с тези конспирации... Щом цената е добра и горивото е добро, що да не зареждам?
16
1
 
1
 
! Отговори
Д преди 8 години
До АнонименKъде го направи това?
15
5
 
3
 
! Отговори
е преди 8 години
До АнонименВъв коментара ти е отговор .Когато банката види баланса ,че продаваш на загуба кой ще ти даде пари.
14
7
 
4
 
! Отговори
да преди 8 години
ДА нали това му е целта.А аптеките вече не са най-евтини.Затова търси друг пазар.
13
3
 
19
 
! Отговори
Фил Колинс биг бенд преди 8 години
Ами да я пуска тая бензиностанция в София, стига я е крил!
12
3
 
63
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Всеки, който прави нещо срещу картелите и монополите, го подкрепям. Браво.

Спонсорирани публикации