Трябва да търгуваме с Русия, зове енергиен експерт

Важно е България да играе независима роля, смята Мирослав Севлиевски
Обновена: 1 фев 2017 11:03 | 31 яну 2017 21:04, Красимир Ангелов
16
Трябва да търгуваме с Русия, зове енергиен експерт
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да се казва, че има разделение в обществото е доста преувеличено. Някои хора правят политика от това, за да събират подкрепа и понеже са големи русофили, трябва да наливат вода във воденицата. Нещата са прости - трябва да търгуваме с Русия, но големият въпрос е дали Русия иска да търгува с нас? Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката в предаването "Денят ON AIR" в коментар на политическата ситуация в страната.

Пред Bulgaria ON AIR експертът заяви, че България всяка година плаща няколко милиарда на Русия за газ и петрол. "Въпросът е Русия да купува нещо от нас - това е новото предизвикателство, което стои пред бъдещия управляващ кабинет", смята Севлиевски.

Експерти на заседание днес дискутираха енергийната програма на БСП, която се връща към проекти като АЕЦ "Белене". Мирослав Севлиевски бе министърът на енергетиката, по чието управление се върна предложението да заработи електроцентралата.

По този въпрос експертът каза:

"За голямо съжаление проектът беше провален тогава. Когато го пуснах си мислих, че 2017 година ще заработи и вторият блок. Поради редица причини това не се случи. Големият въпрос беше АЕЦ "Белене" да се случи на нормална цена", припомня си той.

Относно политическата ситуация в страната Севлиевски отбеляза, че се чувства спокоен, защото българският народ е про-НАТО и про-Европа настроен. "Няма значение, че има много "кривици" в Брюксел - това е нашата империя и ние сме част от нея", смята бившият енергиен министър.

Според него това, че президентът Румен Радев е бил на среща в Брюксел, е добър знак.

Севлиевски коментира също, че е важно България да бъде прагматична в отношенията с Русия и че политическата ситуация в световен мащаб е много по-сложна, отколкото е у нас.

Вижте видео с целия разговор на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До АнонименN 8 Nie s ES turguvame dokolkoto mojem. Golemiyat pazar za nas e Rusiya i za sega e silno zanemaren. Ako samo kupuvame neft i gaz, harchim valuta, koyato trudno si dostavyame. Ako proizvedem stoki i im gi prodadem shte oblekchim nasheto finansovo sustoyanie.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, русия ни е най-изгодния пазар, още от времето на комунизма се бяха напаснали нашата и руската икономика, проблемът е че за да сме независими с руснаците е нужно да имаме БВП трильон, трильон и нещо. Стокооборотът е много във тяхна полза, а те сепробват и то доста успешно да ни е*ът.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търговия с Русия е все едно -търговия с кокаиновите картели!
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа защо толкова много искат да търгуват с Русия. Заради особеността на търговията в Русия. Търговията с Русия не е нормалната търговия. Тя е преди всичко кеш бек система за пълнене на гушите на такива като този ***. Търговията с Русия е вкарване на троянски кон в държавата и машина за тотално корумпиране на държавно ниво. Търговия с Русия е възможна само, ако имаш служби на ниво, които да наблюдават бизнес процесите в тази търговия и да ритат ушанките като се налага. Иначе е робство.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е супер световен рекордьор и експерт по крадене. Много е нагъл показва си мутрата по ТВ. Факта че е на свобода показва че в БГ няма правосъдие.
7
8
 
6
 
! Отговори
ненененен преди 7 години
трябва да търгуваме с русия не не трябва.русия е агресор напада държави отнема територии трябва да бъде наказана целия свят трябва да види какво се случва с подобни агресори те трябва да се докарват до бедност и мизерия за да ги е страх за в бъдеще други потенциални агресори да разпалват войни
6
1
 
10
 
! Отговори
НДСВ преди 7 години
Ей тоя крадец още ли е жив?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Miro e dokazano cherven. Nishto.chudno. no koga ot kradec stsna expert ne e iasno
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** РусеваНе се прави на себе си повече, отколкото сте в действителност.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде Радев и един по един ги активизират...бушоните.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tryabva da rabotish na stroeja da ti doide uma
1
10
 
13
 
! Отговори
Путинка Русева преди 7 години
Русия е активизирала и старите си агенти от царското правителство. Значи санкциите и действат много болезнено.

Спонсорирани публикации