Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване

Ще има и здравни кабинети, спортна зала, образователен център
14 фев 2017 08:30, Петя Славова
87
Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване
Снимка: архив, Булфото

1 милион лева по швейцарски проект ще бъдат инвестирани в "Столипиново". С парите ще се построят здравни кабинети, спортна зала, образователен център и две детски площадки.

Партньор по проекта е община Пловдив, откъдето трябва да осигурят съфинансиране в размер на 43 633 лева.

Новите здравни кабинети ще бъдат изградени към съществуващото ДКЦ "Изток", пише "Монитор". Те ще са пет на брой и ще са оборудвани с медицинска апаратура.

Кабинетите ще са за специалисти по обща медицина, педиатрия и гинекология. Спортната зала ще бъде изградена към училищата "Кирил Нектариев" и "Найден Геров" в района.

Част от средствата по проекта ще отидат за изграждане на Образователен център, чиято цел ще бъде да намали броя на отпадащите от училище деца. Двете площадки за игра ще са към детска градина "Лилия" в етническия квартал.

Проектът е финансиран от Федералния съвет на Швейцария и се казва "Всички заедно – за по-добро образование и здраве". В него участват още фондациите "Пловдив 2019" и "Инди-Рома 97".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: столипиновопроект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде спрете се най-накрая да прахосвате пари! С каквото и да изградите площадките, ако ще и да не е желязо, на другия ден нищо няма да е останало. Това племе само от тояга разбира. Питайте генерал Стою Неделчев...
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Византия не е могла да интегрира Ромите тогава 11 век. ние сега нямаме никакъв шанс това да се случе
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, знам, че швейцарците са богати, ама чак да са готови да хвърлят милиони така на вятъра... по-вероятно никой от тези, които раздават милионите не е стъпвал в Столипиново и за това си мислят, че става дума за квартал населен с хора.
29
3
 
19
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
Ще изядат парите и ще ги преработят на ореховки...
28
4
 
61
 
! Отговори
Мислеща преди 7 години
Това не е ли ДИСКРИМИНАЦИЯ по етнически признак?! Защо не се прави за ВСИЧКИ социално слаби , а само за ромите? Вместо да се подпомагат работещи семейства и техните деца, или бездомни и бедни хора, които цял живот са давали от труда си на тази държава, то се подпомагат ***! Възмутена съм!
27
3
 
35
 
! Отговори
до Веселин Узунов преди 7 години
И по 5 гуми да палиш и кръстове да чупиш,на оня в гроба му е все едно!Каквото и да правиш,ще си останеш п.рост швед и ще си умреш,като овца без история.Като се замисля обаче,обиждам хайвана.От една овца ползата е по-голяма от теб!
26
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На първо място и най важно за жителите на този квартал трябва да се напръска обилно със най силния препарат срещу вредители ! В интерес за тяхното здраве трябва да спонсорират с хеликоптер да се пръска с тонове ежедневно
25
2
 
53
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Предлагам тези пари да се отделят за здравни кабинети, в които да се практикува задължителна вазектомия на мъжете след първото им дете.
24
2
 
32
 
! Отговори
Не, от мед и алумин преди 7 години
До Burzumikus BurzumskiНе, от мед и алумин ще е детската площатка, за да има после кешбек.
23
5
 
12
 
! Отговори
месара преди 7 години
бат сали премиер , а всички от дром депутати !
22
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
община пловдив - гербав кмет - предстоящи изборинего 2 пъти го избират с гласовете на столипиновоами пловдивчани да си видят кмета на кого е кмет на столипиново или на пловдивчани- простотията няма край- пак да го изберете
21
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време са финансирали турците за да ни колят, сега бежанците, цига...е
20
18
 
8
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Това е едно чудесно начинание на швейцарците. Нека повече такива проекти да финансират. Интересно ми е само, дали имат някакъв анализ и резултати от други подобни проекти за подобряване на социалната среда.
19
7
 
30
 
! Отговори
1 преди 7 години
Стига давахте пари за глупости, образованието е единственото нещо, което ще ги приобщи.
18
5
 
47
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Пари на вятьра !
17
2
 
56
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
"Кабинетите ще са за специалисти по обща медицина, педиатрия и гинекология." Това е прекрасно - а сега ако може дайте статистика колко от жители на столипиново внесли в Здравната каса. Защото работа на лекари няма да ес покрива от швейцарците , а от нас - данъкоплатците. Но ако в кабинети се прави кастрация , то аз подкрепям начинанието.
16
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново отвън се финансира унищожаването на българите, претопяването на нацията
15
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат да го пръснат от един вертолет над маалата , и да не си губят времето
14
2
 
46
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Поредните пари хвърлени на вятъра особено когато се разтягат локуми относно образованието, но идват избори та явно вече и при шведите не става само с кебапчета и бира.
13
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 27 години милиарди се дадоха, всяка година им строят кабинети, площатки, училища и т.н. За 27 години едно не е останало, всичко още след няколко дена отива на вторични суровини. И хлебар...е пак неграмотни и неинтегрирани

Спонсорирани публикации