Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване

Ще има и здравни кабинети, спортна зала, образователен център
14 фев 2017 08:30, Петя Славова
87
Милион за "Столипиново" – милион за ромско приобщаване
Снимка: архив, Булфото

1 милион лева по швейцарски проект ще бъдат инвестирани в "Столипиново". С парите ще се построят здравни кабинети, спортна зала, образователен център и две детски площадки.

Партньор по проекта е община Пловдив, откъдето трябва да осигурят съфинансиране в размер на 43 633 лева.

Новите здравни кабинети ще бъдат изградени към съществуващото ДКЦ "Изток", пише "Монитор". Те ще са пет на брой и ще са оборудвани с медицинска апаратура.

Кабинетите ще са за специалисти по обща медицина, педиатрия и гинекология. Спортната зала ще бъде изградена към училищата "Кирил Нектариев" и "Найден Геров" в района.

Част от средствата по проекта ще отидат за изграждане на Образователен център, чиято цел ще бъде да намали броя на отпадащите от училище деца. Двете площадки за игра ще са към детска градина "Лилия" в етническия квартал.

Проектът е финансиран от Федералния съвет на Швейцария и се казва "Всички заедно – за по-добро образование и здраве". В него участват още фондациите "Пловдив 2019" и "Инди-Рома 97".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: столипиновопроект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сещам се за блока в Ямбол как го бяха оглозгали. Това ще бъдат пари хвърлени на вятъра.
11
4
 
20
 
! Отговори
Пловдивския кмет преди 7 години
За милионче няма законче.
10
3
 
25
 
! Отговори
за кастриране преди 7 години
ще има ли?
9
2
 
44
 
! Отговори
ШВЕЙЦАРЦИТЕ преди 7 години
явно са много наплашени да не се появи Столипиново в покранините на Цюрих. Което не е лошо за да покажат тогава на практика как се приобщават ***
8
2
 
40
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Площадките ще станат сметища а центровете в руини за скраб до 2 г
7
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинетите сигурно ще работят без пари - това за българи няма, как да стане, спортната зала ще бъде ограбена при първия удобен случай и надали някой ще влезе в нея, спортуващ ман*л не съм виждала, вероятно също безплатна - което за българи няма, как да стане, а образователния център за, какво им е, повечето може да са гледали клипа на малките ман*али от Сливен, които ходят на училище но не са чували за Ботев и Васил Левски, но пък всички знаеха Азис и Тони Стораро.
6
2
 
28
 
! Отговори
:DDDDD преди 7 години
Хахаха от този милион като се задели за нашите хора , ще остане за да асфалтират един правоъгълник който ще нарекат спортна площадка. Във Варна вече усвоиха едни евро програми и сложиха недовършени площадки през 50 метра
5
2
 
30
 
! Отговори
Серюжа преди 7 години
Кьде се чуло и видяло с едно милионче да може да се интегрират диванета! Най малко един два милиарда трябва и то за начало за процедурата!И това младо ромско поколение не е от времето на тодор живков, за да може да се интегрира веднага!Тогава имаше много работа при бай тошко!
4
3
 
22
 
! Отговори
Спорната преди 7 години
зала и здравните кабинети ще се ползват,но това за образователния център нещо не се връзва!
3
2
 
41
 
! Отговори
О преди 7 години
На марокански скакалец и термит рая на тепсия да му поднесеш, след себе си ще остави пустиня и ...айде да неказвам какво още
2
2
 
48
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Има смисъл да се дават пари само за едни медицински манипулации,дето пряко касаят семейното планиране,сещате се.
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като започнат да идват парите юо програмата ще видите скоро млади лъвчета-*** чета с ново БМВта и Мерджани. Краденето ще започне веднага, тутакси, сега, немедлено! Бъдете сигурни!