България е в топ три по производство на био мед

Производител: Родните плодове и зеленчуци са най-вкусни
1 мар 2017 16:00, Екип на Bloomberg
22
България е в топ три по производство на био мед
Снимка: freeimages

Българските плодове и зеленчуци са доста по-различни като вкусови качества от вносните. За да пропътуват няколко хиляди километра, вносните са устойчиви видове и нека не забравяме, че преди 30 години нашите институти са били банка за семена, дори и за Холандия. Това каза биопроизводителят Стоян Симеонов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Българинът търси българския продукт и дори много пъти бива подвеждан с вносни стоки, които му се представят за български. Липсва контролът - ако един производител притежава земя, която може да даде 1 тон домати продукция, той не може да продаде 100 тона домати като произведени от него", каза Симеонов.

България в момента е на второ място в света по брой сертифицирани пчелни семейства. По последни неофициални данни става дума за 230 хил. пчелни семейства. България е един от големите производители на пчелен мед. "Проблемът е, че се изнася за Германия и там се пакетира, за да се достави до крайния потребител. Ние сме производител на суровина", каза от своя страна биопроизводителят Стоилко Апостолов. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Зико преди 7 години
Повечето купуват китайски мед с отрови за 4 лв. и го мешат с нашия и го продават за 8 лв.Зимата хранят пчелите със захар, пръскат кошерите с лекарства и меда ни бил БИО .Смях .
15
2
 
4
 
! Отговори
Емил Пламенов преди 7 години
До АнонименНашият пчелин е в Източни Родопи на 20 км от местността "Глухите камъни" и от 10 години пчелите събират само чист прашец и мед от ливадна, храстова и горска растителност. Търсят ни много хора предимно поради здравословни проблеми ( за съжаление).Медът е на много добра цена съобразена с качеството и възможностите на местния пазар и българските клиенти . Ето Ви телефон за връзка 0879 002765
14
2
 
2
 
! Отговори
до Мен преди 7 години
И къде да го намеря този истински производител ? Искам да отида на място ,да видя кошерите, вади пита с мед и я плащам . Иначе е пълно с "истински" -нямам доверие на никой - бъркат го, лъжат -мажат.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12 - от гърция, на халкидики се продава чист бг мед обработен и смесен с гръцки, от пелопонес и островите гърците специално пътуват по един път в годината до халкидики за да си купят мед в тенекии!
12
2
 
1
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До анонимен 3: Ти видял ли си кошери на Орлов мост бре.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от къде да го купя този чист мед? обърна го,тече като глюкоза. а много ми трябва наистина чист мед - по здравословни причини. подскажете от къде.
10
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Да не вали като преди две години*
9
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Преди време стана дума, та обещах да пиша по въпроса - нашите пчели са си ок след зимата, даже вече излизат, което смятам за добър знак. Само да не вали като преди години
8
2
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ако го ядяха и българи - муцка.*** споко, скоро бизнеЗмените ше избият пчелите и няма да има за никого.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът бил че се изнася за германия... ами вижте на каква цена изкупувате и колко е по магазините и после се сетете защо.
6
2
 
29
 
! Отговори
Мен преди 7 години
До АнонименКупувайте директно от производител. Лятото има уникален мед, нищо общо с този по магазините. А и така всичките пари отиват при производителя, а не при разни прекупвачи и измислени вериги.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, сега Монсанто, Дюпон и другите като се развилнеят с ГМО-отпадъците, пчелите и тук ще обърнат корем като в Кравария. Скоро ще внасяме мед от Антарктида.
4
5
 
14
 
! Отговори
Киндер преди 7 години
"Производител: Родните плодове и зеленчуци са най-вкусни"Мдаааа... И още:"Българката е най-красивата жена, която никога не се продава, на каквато и да било цена,""Българина е с най-голям полов член и може да изпие повече алкохол от всеки друг мъж по света и после да си подкара голфа"Стига избиване на комплекси, братя! Чуждото не искаме, своето не даваме! "Бежанците" ВЪН!
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ТОП 10 сме по мръсен въздух, иначе първи производители на био мед. Парадокс или лъжа.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е.Липсва контрол.Купуваме китайски мед и ни го представят за български.Това се отнася и за много други стоки.Ядем *** и затова сме толкова болни.А няма кой да ни защити от алчните търговци,които в името на печалбата тровят народа.
1
5
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Брех...наистина не знаех....ама браво!Дано да е вярно!Макарче това с "био"- то не го вярвам.