Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!

Германският канцлер готви и други изненади за съседката ни
1 мар 2017 21:56, Екип на Bloomberg
74
Меркел: Гърция да намали пенсиите и да вдигне данъците!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел е готова на всичко, за да бъде завършен вторият преглед на третия спасителен пакет на Гърция, пише Ekathimerini, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Конкретно става дума за поставяне на условие на Гърция да приеме пакет от мерки, включващ намаляване на пенсиите и понижаване на данъчния праг, равняващи се на близо 2% от БВП, за да може страната да се включи в програмата на Европейската централна банка за количествено облекчаване на паричната политика.

Меркел вече е инициирала среща с директора на ЕЦБ Марио Драги, на която да бъдат обсъдени приложените мерки. Очаква се също така германският канцлер да игнорира евентуалните възражения от страна на финансовия министър на Федералната република Волфганг Шойбле, като ще настоява за изрична дефиниция на това, как биха изглеждали мерките по облекчаване на гръцкия дълг след като Атина приеме предлаганите от МВФ мерки.

Самият Драги наскоро даде ясно да се разбере, че Гърция не би могла да влезе в спасителния QE механизъм, ако вторият преглед на третия спасителен пакет не завърши с успех, като бъдат приети конкретни мерки за справяне с патовата ситуация. От своя страна това предизвика критиките на германския финансов министър Шойбле, който се противопостави на този план.

Идеята на Меркел е след като бъде постигнато съгласие на висше ниво, пакетът от мерки да бъде гласуван от гръцкия парламент. Чак след това обаче Атина ще получи конкретните параметри на плана за икономии, коментира Ekathimerini. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
22
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Гърция се отслаби финансово заради евросъюза, отвориха границите, не влизат пари от визи и такси . А Гърция е туристическа дестинация . Тя ще излезе от евросъюза, както и Италия . България ще стой, защото европрограмите за развитие се източват от мафията и докато отпускат пари ще стойм в евросъюза.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 37 Анонимен''Гърците няма да се дадат''Какво значеи да ''не се дадат''??? На пук на ЕС, да скочат на врата на Путин да им плаща за сиртакито и узото ли? Ха-ха-ха. Кога им цъфне бузукито:)Гугутките ли ще плашат? Тръмп вече каза- ЕС да се оправят там. Затуй е и това шумулене в ЕС.А стига си ни разсмивал.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35 АнонименTa какво казваш,- щом меркелица плаща на камиларите, трябва да плаща и на на гърците сиртакито и узото. Така ли? И не само Германия ами и данъкоплатците от целия ЕС. :)В Гърция война няма. И Гърция е в ЕС(а не би трябвало). Когато Гърция излезе от ЕС и почне гражданска война там, тогава ЕС ще ги приема като бежанци. Точка.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците няма да се дадатВаруфакис не е ДянковИ в Гърция има и синдикати и леви партииУ нас_ ДС и КГБ кадри 60 години управляват
34
2
 
16
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Европа няма да им плаща вечно узото и сиртакито.----------Но, затова пък Европа и баба Меркел е готова на драго сърце да поеме всички разноски на Камиларите от Бл.Изток!Точка!
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32 Анонимен''Свали ти на германците пенсиите.''Германия плаща на пенсионерите си, толкова колкото икономиката и, и пенсионните и фондове позволяват.Гърция или ще прави същото или метлатаааааа.Точка!Европа няма да им плаща вечно узото и сиртакито.
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29 Андрешко.Да! Въпроса с репарациите приключен отдавна.Няма да има повече сиртаки и узо за сметка на европейските данъкоплатци.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и вещица!!Свали ти на германците пенсиите. Тая съвсем изпращя вече.
30
18
 
4
 
! Отговори
ТАТКО АЛИ РЕЗА.К преди 7 години
ГЪРЦИЯ И ТЮРКИЯ СМЕ ЕДНА КРЪВ И ЕДИН НАРОД..ПЪРВИТЕ ГЪРЦИ СА ОТ АЛТАЙ.САМО ТЮРКИЯ КОЖЕ ДА СПАСИ И ДА ПОМОГНЕ НА ЙОНИА.БРАТЯ ИОНАНИ, ОБЯВЕТЕ ВОЙНА НА ГЕРМАНЦИТЕ, И ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ ДА ЗАВЛАДЕЕМ ЗАЕДНО ЕВРОПА.
29
1
 
7
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
До #28 Американ. Това значи ли,че ако преместят печатницата на евро в България,ние ще командваме ЕС?
28
9
 
17
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
А Германия върна ли си всички репарации на гърците за зулумите им през втората световна война.
27
3
 
11
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Андрешко(27)Равнопоставени, ама който дава парите - командва, който ги проси - слушка.
26
8
 
12
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До байхейс(26)Не бе, тъnaкo, обратното - Гърция отива так, кудето България беше преди 20 години.Яли, пили и се веселили, а сега трябва да плащат.
25
7
 
18
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Тая дърта кифла се държи като директор на гръцката централна банка,не разбира че Гърция и Германия са равнопоставени в ЕС, може би вече с различните скорости ще ни хвърлят в задния двор на ЕС и ще служим за помийна яма,където ще настаняват сирийските скакалци...
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукувица.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що, иначе кво, а?!?
22
4
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Германките да подготвят вазелина.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая тъпанарка им даде милиарди...сега ще им намали пенсиите с 20 лева
20
14
 
25
 
! Отговори
Grexit преди 7 години
Какви изненади готви тая, откога Гърция се командва от Меркел. Тая стара кукундела не е ли чувала за демокрация.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20 Българина Във Франкфурт може и да печатат евро,но и в Атина правят същото.Всяка страна в еврозоната има право да печата евро,като на банкнотата се отбелязва със знак,като уж всичко е контролирано с ЕЦБ.

Спонсорирани публикации