Данъчните на проверки, оборотите в зимните курорти скочиха

В най-посещаваните заведения е имало постоянно наблюдение
2
Данъчните на проверки, оборотите в зимните курорти скочиха
Снимка: архив, БулФото

Над 27% се увеличиха оборотите в търговски обекти в Банско и Боровец в сравнение със същия период на миналата година след проверки, съобщиха от НАП - София.

От старта на зимните кампании през 2014 г. до момента този процент е над 60. В хода на кампанията са извършвани скрити и явни наблюдения, инвентаризации и реално отчитане на оборотите.

По-голяма част от най-посещаваните заведения за обществено хранене в курортите са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на агенцията.

Наличието на съществени различия е наложило фирмите да бъдат предложени за пълна ревизия. Констатирани са разлики в оборотите в сравнение с миналата година в размер на над 10 пъти.

По време на кампанията за контролни мерки в зимните курорти, данъчните служители са извършили над 2200 проверки, съставени са 128 акта за установени административни нарушения, издадени са заповеди за затваряне на 31 обекта.

Констатираните нарушения, наложили запечатването за срок до един месец, са липса на фискално устройство и неиздаване на касова бележка. Установени са и множество случаи на разлики между регистрираните през фискалното устройство продажби и наличните в касата на обекта парични средства.

Паралелно с проверките, търговските обекти са посещавани от патрулиращи данъчните служители, които са влизали във всеки търговски обект в Банско и Боровец. От там са събрани над 3000 фискални бонове, чрез които са проверени фирмите, стопанисващи обектите, връзката на фискалните устройства със системата на НАП и коректното отчитане на оборотите.

Към екипите на инспекторите са се включили и публични изпълнители - извършено е принудително изземане на средствата на длъжници от касите на над 50 търговски обекта. Мярката за принудително изпълнение е наложена на фирми с публични задължения, които не са погасени доброволно в указаните от закона срокове.

В хода на тези мерки, 9 обекта са сменили фирмите, които ги стопанисват, за да избегнат изземането на пари от касите. На всичките 9 "стари" фирми, на "новите" 9 и на физическите лица, чиято собственост са те, ще бъдат направени пълни ревизии.

В хода на кампанията са извършени десетки съвместни проверки на нощни заведения по искане на МВР.

Контролните мерки в зимните курорти ще продължават без прекъсване не само до края на сезона, но и през цялата година и ще бъдат в денонощен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: боровецНАПбанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Де е Киро? преди 7 години
Данъчните се напъват да одерат по три кожи от едва кретащия бизнес, формират милиарден бюджетен излишък, след което тези пари отиват за санирането на панелки - средна цена за саниране на апартамент 17 000 лв, средна цена на въпросния апартамент /напр. в Лом/ - 5000 лв... Цена за саниране по програмата - 270 лв/м2, цена за саниране със свои средства - 50 лв/м2
1
1
 
4
 
! Отговори
никодим преди 7 години
колко процента от доходите на частните фирми в България се укриват?

Спонсорирани публикации