Брокери: Скокът при цените на имоти е до 9%!

Ако искате хубав имот, търсете на зелено, съветват те
Обновена: 17 мар 2017 11:47 | 17 мар 2017 11:07, Анисия Иванова
59

Цените на имотите са се повишили с около 7-9%, в никакъв случай не може да се говори за скок от 12%. В предаването "България сутрин" представители на агенции за недвижими имоти опровергаха появилите се данни за цените на жилищата.

"Според нашите данни сме малко далече от 12%. Като цяло ръстът на цените миналата година беше около 7-9%", каза пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

По думите му новата година започва доста оптимистично - през февруари и март има интерес към покупка на имоти и огледи.

"За мен ръстът на цените е нещо нормално през последните 2-3 години. Прогресивно от 2012 година вървят нагоре. Най-големият ръст беше през 2015 година - около 15%", обясни Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти.

Той допълни, че цените продължават да се покачват, но не с такива темпове, с каквито се спекулира. Богданов заяви, че определено има дефицит на предлагането.

"Наблюдаваме и интензивен строеж, но и интензивен спад на депозитите, както и на лихвите по кредитите", подчерта той.

На въпрос възражда ли се интересът към сделките на зелено, Богданов посочи, че той отдавна се е възродил. Той посъветва всички, които имат интерес от покупка на нов имот, да побързат и да намерят стартиращите сега проекти, за да могат в по-ранен етап да си намерят това, което искат.

"Ако един човек иска да си купи хубав имот, той трябва със сигурност да го вземе на зелено, тъй като това е неговият шанс да вземе нещо на добра цена", съгласи се с казаното и Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купуваш на зелено заложен в банката апартамент. После банката ти казва да си търсиш парите от инвеститора и да не и пречиш да си продаде залога. Може да го купиш от банката и после да съдиш инвеститора, който фалирал.
28
1
 
35
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Какъв скок, какви качествени имоти, какви 5 лева? Качествен имот е такъв в малка кооперация, добро изпълнение с подземен гараж, или осигурено паркомясто. а такива няма. Това което се строи са некачествени огромни кофтори, със някакви фиктивни паркоместа, които след взимане на акт16, се оказва че немогат да се ползват, понеже на 5 апартамента се падат по едно такова. А брокерите миии, то това се търси, това се строи. Търсят се кофтори за под наем, и скоро балона ще се спука, познат филм а???
27
11
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Бъркаш. Аз примерно съм в нова сграда, всички апартаменти и паркоместа в подземния паркинг са продадени, почти всички са ги вече направиха и живеят хора. Остана само един, на който собствениците по някаква причина не го оправят, но си го купиха някъде по времето на акт 16. То в старите сгради има повече жилища, в които никой не живее. Колкото до къща на село, забрави! Едно е за 5-10 минути да отидеш пеша на работа, друго е да висиш в задръстванията по входовете на София, а и след това, както и
26
0
 
26
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Представяте ли си ако минималната работна заплата се увеличи с още някой лев,ми то няма да остане непродаден имот.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що народ изгоря от покупка на имоти "на зелено"...
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на зелено, може да търси тоя зеления. Както гледаш хубав изглед празна полянка пред теб и след време се почва бурно строителство и си платил повече за да гледаш съседите си! Нацията се топи, жилищата не!
23
1
 
37
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ако искате качествен апартамент постройте си го сами. В мафията от архитекти, инженери и всякакви такива има намесени много интереси и се строи възможно най-евтино, за да се спечелят максимални пари. Слага се по-малко желязо, по-некачествен бетон и т.н. Най-лесно се вижда ефекта при леко земетресение, всичко се напуква. Правете си сметката какви коптори се продават на пазара.
22
1
 
36
 
! Отговори
многуми сиибе преди 7 години
Това ,че банката ти дава ипотечен кредит , не те прави собственик на апартамент, много хора го забравят . В момента в банките има около 40 млрд лева на депозит на хората и се чудят как да ги окрадат . Схемата е ясна , 0 % на спестяванията по депозитите , намалямане на лихвата на ипотечните заеми до 5-6 % ( временно докато раздадът парите ) и след това се спуква имотния балон , след увеличаването на лихвата . Понеже сме в криза и никой не е защитен от съкращение .......познай какво се случва .
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който живее в София знае, че наистина има много празни апартаменти. Особено пък в новите сгради. Наплив огромен от провинцията не мисля, че има вече. Който сменя мястото обикновенно отива направо навън. Който пък има пари се изнася в близките села.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още малко и скок и на патлажданите! Хората едвам намират пари за ядене а тия трьгнали да праявят фьлшиви реклами!
19
0
 
23
 
! Отговори
BG citizen преди 7 години
Този мазник работи или (по-точно ходи до работата си) в AG Capital в старата печатница на Цариградско. От 2011 съм го виждал там, но не съм сигурен че върши нещо. Само се плюнчи по интервюта за вестници и телевизии, акъл от такъв не можеш да вземеш, защото такъв няма. Отделно кой го е направил брокер и какво разбира от брокерство е отделна тема за размисъл.
18
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомняте ли си 2008-2009-та, националният ефир гъмжеше от реклами на взаимни фондове, елани, кароли и какво ли още не. Колко доходни били 30-40% на година, а спомняте ли си какво стана малко по-късно? От тогава се научих, че когато има много шум за нещо супер изгодно и печелившо, значи е прекрасен момент да се отървеш от него. Точно затова си продавам жилището в момента. Аз ще си взема 1000еврака на квадрад, ще живея година-две под наем и после ще си купя по-голямо жилище за по-малко пари.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете си брокерчета, пишете си, не ми пречите. Аз съм видял колко много цели сгради продават банките.
16
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
лека рекламка на имоти на зелено с ниски цени...
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На зелено,купени СЪС ЗЕЛЕНО,в града на мечтите. И.............остават само мечтите.А шумящото зелено, изчезва в нечий джоб.Играхме я тази пиеска ,бая студена вода пийнаха някои
14
0
 
5
 
! Отговори
какви ми ги говорят преди 7 години
Обявите от Испания.green-acres.es/bg/properties/36502a-10745.htm
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип доста хора търсят жилище с паркомясто в подземен гараж, но се оказва, че няма. Старите жилища нямат подземни гаражи, а новите жилища са обикновено с много лошо качество, а и самите жилища са обикновено доста малки и не отговарят на търсенето. Отделно, че паркоместата в подземните гаражи не са достатъчни за всички.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нови жилища "масово производство" има, като за хора с по-малки финансови възможности, като разбира се те си имат и куп недостатъци, като същественото за тях е, че са доста маломерни. За хората с добри финансови възможности, хубави жилища няма (не се търсели, твърдят брокерите и строителите). Това, което в крайна сметка купуват, е с лошо качество, като всички останали нови жилища и с помещения неотговарящи на първоначалните изисквания на купувача. Все пак не купуваме всеки ден жилища и гледаме ка
11
15
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
Докато бедните драскат в Нета, богатите пълнят гушата с имоти. Бедните драскат, драскат и... купуват когато е най-скъпо и са вече притиснати. И купуват от богатите, като ги правят още по-богати.И да, има повишение на цените. Доброто време за инвестиция приключи. Преди 4-5 години беше момента. Хубавите имоти в София са малко и те ще продължават да поскъпват. Покрай тях поскъпват и копторите по гетата. "Тарикатите", които чакат някой да им подари разкошен апартамент пак са прецакани.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМЕНТАРИИТЕ са ми по интересни от статиите за имоти.