Брокери: Скокът при цените на имоти е до 9%!

Ако искате хубав имот, търсете на зелено, съветват те
Обновена: 17 мар 2017 11:47 | 17 мар 2017 11:07, Анисия Иванова
59

Цените на имотите са се повишили с около 7-9%, в никакъв случай не може да се говори за скок от 12%. В предаването "България сутрин" представители на агенции за недвижими имоти опровергаха появилите се данни за цените на жилищата.

"Според нашите данни сме малко далече от 12%. Като цяло ръстът на цените миналата година беше около 7-9%", каза пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

По думите му новата година започва доста оптимистично - през февруари и март има интерес към покупка на имоти и огледи.

"За мен ръстът на цените е нещо нормално през последните 2-3 години. Прогресивно от 2012 година вървят нагоре. Най-големият ръст беше през 2015 година - около 15%", обясни Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти.

Той допълни, че цените продължават да се покачват, но не с такива темпове, с каквито се спекулира. Богданов заяви, че определено има дефицит на предлагането.

"Наблюдаваме и интензивен строеж, но и интензивен спад на депозитите, както и на лихвите по кредитите", подчерта той.

На въпрос възражда ли се интересът към сделките на зелено, Богданов посочи, че той отдавна се е възродил. Той посъветва всички, които имат интерес от покупка на нов имот, да побързат и да намерят стартиращите сега проекти, за да могат в по-ранен етап да си намерят това, което искат.

"Ако един човек иска да си купи хубав имот, той трябва със сигурност да го вземе на зелено, тъй като това е неговият шанс да вземе нещо на добра цена", съгласи се с казаното и Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност е така, поне за София, където знам как е. Цените в София бавно се увеличават от доста време и наистина не можеш да купиш имот в нова сграда, ако не го купиш или капарираш на зелено. След акт 16 остават само най-лошите жилища, обикновено на първия и последния етаж, ако изобщо са останали такива.
8
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последните 7 години си купих 2 жилища в София от инвеститор директно с помощта на мой приятел адвокат. Изобщо не ме интересуват разни учили недоучили, които се наричат "брокери". Гледам жилище по обява, харесвам го, разбирам кой е инвеститорът и купувам. Брокерът не е от помощ и то никаква. Провинциалист, който е в столицата от няколко години тръгнал да ми дава акъл къде да си купувам жилище и какво да гледам. А балон с жилищата няма. Всеки млад успял човек със заплата над 3000 купува в София.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо се бях притеснил, че я няма статията за скокът на имотите и хоп, ето я!
6
4
 
20
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Имаше една песничка за балона дето се надува и накрая става на парчета.Та така е и с имотите
5
3
 
19
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 7 години
Илати ми пиленца! Илати! На зелено, на жълто, всякак продавам! Дайте си парите, пък работата ше стане! Няма съ плашите!Ако отново тръгнат сделките на "зелено", в предишния вид и мащаби, то ние наистина сме много прости хора!
4
2
 
22
 
! Отговори
гошо преди 7 години
където и да видиш брокер, плясни му един шамар по врата, знае си защо..
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факта че през ден има статии които да ни 'просветлят' показват какво е истинското положение. Каквото са облажили облажили гладните брокерчета, от тук нататък посоката на цените е ясна
2
3
 
35
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Балона пак яко се надува от алчните брокерчета, които без да си мръднат пръста и без да носят никаква отговорност прибират едни 3-4 процента от цената на продадените имоти!
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който взима имот на зелено винаги трябва да е подготвен да пие една студена вода

Спонсорирани публикации