Знаем ли какво ядем? Какво е качеството на храната ни?

Активните потребители са ключът към подобряване на качеството
20 мар 2017 15:52, Екип на Bloomberg
16
Знаем ли какво ядем? Какво е качеството на храната ни?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако потребителят е по-информиран и има възможност постоянно да се правят и публикуват тестове, това бързо ще принуди компаниите да подобрят качеството на храните. Тази формула се прилага успешно на Запад от 60 години. Това коментира Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че трябва да се засили ролята на потребителя и че средният български потребител разполага с по-малко информация за качеството, отколкото средния немски потребител например.

"Контролът е скъпо нещо и ние като граждани и данъкоплатци не си даваме сметка за това", подчерта Николов.

По думите му българските регулатори и контролни органи не взимат достатъчно активна роля, когато става дума за законодателство за техния статут и правомощия.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 7 години
До баюзависи дали брашното е от качественото или е за фураж, с което хранят животните
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа, хранително-вкусовата промишленост съвсем законно вече е само вкусова промишленост.... пуста алчност
8
1
 
7
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Храните са некачествени, защото не са произведени от хранителната промишленост, а от химическата промишленост.
7
0
 
4
 
! Отговори
така е в малкия град преди 7 години
Почти всичко си произвеждам сам , а което не мога или не ми стига време , го купувам или от Гърция или от стрина Пена от съседното село !А в къщи можеш да си направиш почти всичко , стига да не те мързи , и то от истински суровини !
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До баюЕдинственото, което сам си произвеждаш е интимнто удволствие и то с помоща на тв. каналите за възрастни.
5
4
 
6
 
! Отговори
баю преди 7 години
За болшинството от народа знам какво купуват и ядът от магазините но едвали те и подозират какви опасни за здравето храни консумират. В хранителната свера работих 5 години. Мога да кажа че сте натровени до ента степен. Даже и хляба не е хляб в а набухватели и подобрители. Да сте видяли хляб да плесеняса или мляко да се развали? А за месото специално кренвиршите и саламите които са яли от тях значи всичко са яли. Затова всичко сам си произвеждам и химия не ям от 20 години!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Пласмасов ти е мозъка ! Ти през живот си готвил ли си ? Физика и химия учил ли си ? Биология и ботаника учил ли си ?Луд !!! си + онези , които са ти нацвъкали + сове !
3
2
 
7
 
! Отговори
лично преди 7 години
На щанд за месо една дама вдигна луд скандал на месаря, че и "пробутва" маломерни вратни пържоли. Понеже задържаше пашката я прекъснах. Казах и : Госпожо, това не е тур, това са пържоли, не е задължително да са големи. После казах на месаря, хайде сега дай ми на мен от най-малките, от младо женско прасе, а после на госпожата от на стария нер дядо му !
2
6
 
12
 
! Отговори
чревоугодник преди 7 години
Повечето българи са кулинарни инвалиди. Гледат кулинарни "състезания" по телевизора. Но не чаткат, че готвенето не е съревнование. Нито уредите, нито продуктите ги има в един обикновен дом.Не умеят да разпознават качествените продукти.Парадоокса е, че се продават повече кремвирши за 8 лв. отколкото охладено месо за 5 лв. Предполагам защото месото трябва да се сготви. Повечето ми познати едни картофки не умеят да изпържат.
1
0
 
21
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Ами тогава уволнете онези *** от ХЕИ дето лап'а мухите по цял ден , за 27 години само гледам как държавата си прехвърля задълженията на гражданите едно по едно и в същото време увеличава данъците , нещо тази схема не ми се връзва , ако ще си следим ние за качеството на храните намалете данъците , ако Ушев ще пази само политиците , намалета данъците , ако ще ни ходят децата в частни училища - намалете данъците това на какво прилича - безобразие

Спонсорирани публикации