Туристическа полиция ще следи апартаментите за гости

Николина Ангелкова: Ще работим с МВР срещу сивата икономика
9 май 2017 18:12, Анисия Иванова
15
Туристическа полиция ще следи апартаментите за гости
Архив: Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че има идея да се създаде туристическа полиция.

"С Министерството на вътрешните работи обмисляме създаване на туристическа полиция, на първо време в националните курорти, също така и туристически инспекторат по отношение на контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма“, съобщи тя на среща с туристическия бизнес.

Още по темата

"По отношение на Закона за туризма – важно е да бъде обсъден максимално добре, но трябва да има краен срок и този краен срок е до края на година да успее да мине на Министерски съвет“, посочи още тя.

Според нея 2 години обсъждане на този нормативен документ са достатъчно много и до края на годината кабинетът ще успее да се справи и да изчисти тези елементи, които изискват по-голяма форма на дискусия.

По думите ѝ на всяка цена трябва да се намери вариант да се контролират апартхотелите, апартаментите за гости и апартаментите комплекси, които в закона за туризма са клас Б, но при тях е най-големият дял от сивата икономика.

"Всъщност там има най-големи трудности по отношение на нелоялната конкуренция, защото тези, които не са регистрирани, няма кой да ги проверява“, посочи тя и допълни, че това трябва да бъде обсъдено и с финансовия министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Искам да напиша нещо, но не мога...Завива ми се свят от простотия!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Николина Ангелкова: Ще работим с МВР срещу сивата икономикаАнгелакова, като знам каква руска гъ3оли3ница си не знам как ще посмееш да влезеш с тази полиция в руските апартаменти които са стотици хиляди и никой от тях не плаща и 1 лев за туристическа дейност.
10
0
 
7
 
! Отговори
СмЕх. Фантазьори преди 6 години
И като "хванат " англичанина който ще каже , че е платил за нощувки , че като знаят и Английски. И преведат официално показанията , заведат дело и ...... чакат свидетеля да дойде от UK.
9
1
 
4
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
А нравствена кога?КИФЛИ
8
1
 
4
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
А нравствена кога?КИФЛИ
7
1
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Няма да стане, леле тези отгоре са изтрещяли напълно. Още малко и да си повярват че нещо ще се промени.Това си е направо схема за ракет, мякой ще си направи супер доход.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Назначен е, ще глоби леля си ли? Всички се познават и са рода в малките градчета. По-скоро, глоби и ако те хванат да нямаш право да работиш в активният сезон 2 седмици. Иначе поредните корумпирани чиновници.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово когато отсядаме със семейството ми големите хотели регистрират само единия от тримата с това отчитат вместо 3ма ,само един посетител.За малките хотели и апартаментите ситуацията сигурно е почти на нула ,затова и не влизат съответните данъци в хазната.Всяко почиващо лице трябва да е онлайн регистрирано с връзка с МВР и след внезапна проверка ако го няма данък за 10 години назад за един посетител,както това се прави за физическите лица.Просто и ефективно!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А такааа - Ето ги баш "бандитите" -бабата с книжната табелка и 2 стаи за по 7лв нощувка ! - Дръжте ги !А многохилядните хотели ? или накрая на сезона Не само,че нищо не внасят , А имат да си получават 1-2 милиона ДДС ?
3
0
 
37
 
! Отговори
Така е преди 6 години
След като вече има зоо полиция, зощо да няма и туристическа полиция? Нали сме поцейска държава с най много полиция на 1 000човека , а резялтат О.
2
0
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
То сал това си нямахме! Зоополиция, Данъчна полиция, конна, вело. А няма ли да имаме и фекална полиция, да изчислява кой колко дефекира и особено ако се намерят остатъци от череши и опааа НА По бира. Абе с пожарникар начело толкоз. Задушават всичко, чадър над своите и ае на бас че за петилетка още половин милион са на Терминал 2! Гарантирам ви го.
1
1
 
25
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 6 години
Е, скоро ще има и полиция на мисълта. Всъщност тя може и вече да е създадена, но толкова добре си върши работата, че малко хора знаят за това.