Изследване показа: Доверието в банките ни се върна

"Галъп": Банковата система е една от тези, на които хората вярват
16
Изследване показа: Доверието в банките ни се върна
Снимка: архив, БулФото

Доверието в банковата система в последните години постепенно възстановява своите стойности след смутните времена на 2014 г. и кризата с КТБ.

С дял от около 40% доверие, банковата система отново е една от обществените системи, в които хората най-много вярват, в сравнение с останалите институции у нас. Данните са от ежемесечно национално представително изследване на "Галъп интернешънъл", проведено със собствени средства.

През 2014 г. доверието беше спаднало до 19%, а недоверието беше стигнало 60%. Сега обаче всичко е нормализирано, посочват социолозите.

"Галъп интернешънъл" е единствената агенция, която разполага с данни за доверието в банковата система за близо десетилетие назад – последното замерване е през април, а данните се движат в устойчиви равнища.

Разбира се, трябва да се има предвид, че като цяло българите имат негативна оценка за всички основни институции и когато доверие и недоверие са в сходни нива (както в случая), това вече е добра новина, уточняват от там.

Данните са от независимата от външно финансиране ежемесечната изследователска програма, позната като Политически и икономически индекс на "Галъп интернешънъл", базирана на национално представителни изследвания с извадка ~800/1000 души на възраст 18+ години. Максималното стандартно отклонение при 50%-ови дялове е между ±3,0-3,5%.

Изследването от месец май е проведено в период: 4-11 май 2017 г. сред 819 пълнолетни българи.
Изследването от месец април е проведено в период: 31 март – 7 април 2017 г. сред 818 пълнолетни българи.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
Карл Маркс преди 4 години
Маркс казва, че който е взел кредит, става роб на банката.
14
0
 
8
 
! Отговори
ангел преди 4 години
Знаем ги проучванията на Галъп , значе е точно обратното !
13
1
 
11
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕ преди 4 години
И ТОВА АКО НЕ Е ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ !!!!!!!!!!!!
12
0
 
10
 
! Отговори
вяря ня вятъря преди 4 години
ННилой не вярва на банките. Платена статия, необмислени и стъкмени цифри. ,,Свободата на словото,, се изцепи отново. Кажете за ,,намалелите и премахнати,, такси и всичко щее розово.
11
0
 
14
 
! Отговори
чичо от село преди 4 години
няма ли редактори този сайт, или и те отдавна са се продали. какво доверие, кви пет лева, жалко че днес няма кой и да ги изтрепе тези бандити. докато е живо арменското кьосе дето наляво и надясно лъже как банкерите сън не ги лови да се грижат за чуждите пари и всички му вярват доверие не може да има. МОР И САМО МОР или както казваше Стефан Данаилов в един филм:- Главите им искам и смърт за рода му, жената, децата, слугите и целия род.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нормално мислещ българин който да вярва в нещо зад което стои Бате Буби - Лъжеца??? Кажете едно което е направил и е зарадвал обикновенив човек! Само тесли и нови цени. За десерт гъзурчене на Изтрещелия Ердоган и такова подлагане каквото не сме виждали досега. И статийки с които се опитват да заблуждават все още наивници, ако има още де. Управлението на Банкянския плондер ще ни струва десетилетие възстановяване. Партията му трябва да се забрани и активистите на съд!!!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-далече стоиш от банките,толкова по щастливо ще живееш..
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без "вяра" - няма еврозона!Без "еврозона" - няма "спасение" за "богоизбраните" - 2020 - всичко официално приключва, въпреки, че самата Игра - "купувай без пари, а връщай двой ресто" - отдавна приключи... :)
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно същество е човека - САМОвнушава си вяра в нещо, което изобщо не би съществувало физически, ако я нямаше сляпата вяра в него, знайки смътно и подсъзнателно, че това е алхимична САМОзаблуда! :)
6
0
 
19
 
! Отговори
Interntlumpen преди 4 години
Вече на всички е ясно, че тръгне ли някъде да се пропуква и се изцвъкват някакви велики статии. Безсилието и неадекватността на целия държавен апарат се научиха да парират недоволствата в зародиш с долнопробна пропаганда. Мафията е протегнала ръчички към всичко.
5
1
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Управляващите откриха перфектната схема,изчезват едни милиарди от системата откраднати от малко хора,теглят се едни пари назаем и се набутват в системата за да изглежда ,че няма кражба.До следващия път.
4
1
 
12
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Лъжат от галъп никой не им вярва ама като няма избор хората е Горанов все едно е на заплата върти суче бута ни към банките.
3
1
 
13
 
! Отговори
The big щепсел преди 4 години
Сметай колко са 0ср@.ли кълките за да се пръкне такава статия!Парички сънувате ... А !?
2
0
 
14
 
! Отговори
Кучегон преди 4 години
Мани го доверието, кажете що им растат таксите на банките?Преводче, теглене - cha-chinggg земи тия един-два-пет лева?
1
0
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Дефлация, доверие в банките, доходите растат, Вожда уверено ни води към светлото бъдеще по ширналите се в полето магистрали:)

Спонсорирани публикации