Отбранителната ни индустрия - с рекорден оборот от ?1 млрд.

Предлагат съвет към МС, ще помага за модернизацията
63
Отбранителната ни индустрия - с рекорден оборот от ?1 млрд.
Снимка: архив, Ройтерс

Рекорден ръст от 1 млрд. евро оборот имат предприятията от отбранителната промишленост през 2016 г. Това става ясно от доклад на министъра на икономиката Емил Караниколов до правителството.

С него той предлага създаване на Съвет за координиране и развитие на дружествата производители и търговци на стратегически изделия и специална продукция. Предвижда се той да е консултативен орган към МС, а целта е да помага за модернизирането на тази индустрия, съобщава "24 часа".

Съветът да се председателства от министъра на икономиката, в него да бъдат включени още включени министрите (или техни заместници) на отбраната, на външните работи, на вътрешните работи, на финансите и на труда и социалната политика.

Освен тях в него да влизат председателят или зам.-председател на ДАНС, президентите или вицепрезиденти на КНСБ и КТ “Подкрепа”, както и представител на Сдружение “Българска отбранителна индустрия”, предлага Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До крадат милиардиСамо като ти прочетох писаниците ,,билиони долари" и ми стана ясен що за неграметен червен тъпak си.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почнете, да продавате пушкала и пистолети, на обикновенните граждани. Ще скочи поне на 200 милиарда, тоя оборот.
56
4
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен50 Спокойно, Сащ си знаят работата.Ще намерят в коя друга страна да изнасят демокрация и ценности. Ти се радвай, че нямаме нефт, газ или каквото им трябва там.А каквото имаме-сме го дали още преди официално да са ни гопоискали.И още нещо, за оръжията.Чудя се, колко много са ни били окупирабли руснаците, че 30 години след тях, още правим с техни технологии и по техни чертежи оръжия, че и ги прадаваме.То, за това не щат от САЩ да дават технологии- ще подбием пазарите им...
55
0
 
1
 
! Отговори
аман от терористи преди 6 години
всички изградени водни цикли са с нарочно монтирани тежко канцерогенни тръби от черен мазен мръсен полиетилен ниско налягане..Откъде ще ограбват милиарди за лечение на отровените
54
1
 
1
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Всичките да ги откраднат не могат да платят само лихвите по кредити подписани от Борисов за финансиране на нагло КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ..КАкто видяхме на срещите с французина Борисов е поен с ограбващи цели нации с билиони долари спец наркотици ..веднага да се праща на лечение ..Терористите около Борисов продължават да харчат десетки милиарди ограбвани от народа з а ненужни КОрупционни обекти неносещи нито лев приход за народа
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Я сус, бе! "SHumi Mariza" е скапана НЕМСКА золдатише лийд. Прочети и текста в Уикипедията! Царството умря, вечна му памет! И Симеончо беше на власт, нагледахме му се! А ти къде си, да ти насинят дъто?
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОЗа теб ще е достатъчен един кол в онзи отвор, а ла граф Влад Цепеш!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си хас да не покаже ръст, като снабдяваме всички терористи с оръжие...
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не си на неговото мнение и бай *** винаги те пита - ти сигурно келепир имаш от тая работа.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато войната свърши какво ще правим?
48
4
 
6
 
! Отговори
военен преди 6 години
а БГ Армия е пред закриване и е с рекорден брой липса на желаещи да бачкат за 600лв
47
1
 
6
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Turskite trolove pak v amok.
46
2
 
8
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
До Анонимен 43Струва ми се, че първо е нужно "vastanovavane" на българското образование така като те гледам.
45
1
 
16
 
! Отговори
Схемата преди 6 години
Масово джихадистите в Сирия са с български, чешки и сръбски оръжия. Но тъй като ние и чехите сме в НАТО, а нашите са и по евтини, въобще не можете да си представите, колко десетки хиляди главорези сме въоръжили. Редно е да отбележа, че официално ние продаваме оръжията си на САЩ, Саудитска арабия и 1-2 други държави, в които война уж няма. Става дума за плашещи количества оръжие. Те от своя страна го подаряват/предават на джихадистите.
44
5
 
7
 
! Отговори
пищовлия преди 6 години
Бре много моралисти у форума :)) Правете икебана тогава да ви е мирна душата ;) Иначе браво значи и ние сме топнали пръстчето в кацата с меда. Дано и за напред така.
43
2
 
15
 
! Отговори
...кз преди 6 години
В България. Ако някой бизнес потръгне, държавата се намесва за да го спъне.
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zarstvo Balgaria i Tarnovskata Konstituzia.Saedinenieto Pravi Silata.Gerb 1930.Himn"SHumi Mariza".AzBukata predi 1945.Vastanovavane na Zarstvo Balgaria ...
41
18
 
3
 
! Отговори
ПОМАКИСТАН преди 6 години
България понеже е държава враг за мюсюлманите, финансира терористичните организации и е виновна за смъртта на стотици хиляди мюсюлмански чеда. България ще бъде наказана жестоко за сторените злини. Дано дойдат 1 милион бежанци.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оръжията не стрелят, хората го правят. Оръжиена ИДИЛ дава СА, според мен нашето отива за кюрдите
39
2
 
16
 
! Отговори
да преди 6 години
ау, колко кървав милиард само..а наскоро сключения оръжеен договор между САЩ и Саудитска Арабия за 100 млрд. долара какво включва ????антибиотици и витамини на бедните ли:))))))