Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?

Най-голямата заплаха е конфликтът да излезе извън региона
29 авг 2017 22:05, Екип на Bloomberg
61
Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?
Снимка: Reuters

Северна Корея няма да се откаже от ядрената си програма докато не постигне поне признание за притежанието на ядрено оръжие като легитимно средство за самоотбрана. Това коментира политологът доц. Евгений Кандиларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му всеки един опит за противодействие - без да има пряко нападение от страна на Северна Корея, би могъл да отключи верижна реакция, която може да ескалира и да се превърне не само в тежък регионален конфликт, а в конфликт, който да засегне още Китай и Русия, посочи той.  

Според политолога най-голямата заплаха е дадена провокация да отключи подобен тип развитие без значение кой е първоизточникът. Нито една държава в региона няма интерес от подобно изостряне на отношенията, посочи той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
24
 
! Отговори
редник преди 6 години
" Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея? " Обмисляли ли сте варианта да си седнете на седалищата например ? ! :)
3
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо особено няма да се случи. Северна Корея показа на света, че САЩ няма опция за противодействие на ракетите им, които не вредят пряко на никого, освен на престижа на американската военна мощ, която няма сили да им попречи да си прелитат пезпрепятствено над Япония. Вече стана ясно, че видеото на Пентагона как засича и сваля руските ракети в началото на полета е елемент от компютърна игра. Ким показа на света, че самозвания "цар" е гол-голеничък.
2
4
 
23
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Корейците имат повече ракети отколкото броя на точките в плана на патриотарската мафия за развитието на България ......................
1
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?"Нова севернокорейска ракета.