Проекти на банки за развитие – събрани на изложба в София

Фотоизложбата пред Народния театър може да бъде разгледана до 30 октомври
Обновена: 17 окт 2017 21:10 | 17 окт 2017 20:00, Надежда Бочева
0
Проекти на банки за развитие – събрани на изложба в София
Снимка: Investor.bg

Фотоизложба пред Народния театър в София представя ключови проекти, подкрепени от банки за развитие и публични финансови институции от цял свят.

Озаглавена "Проекти за развитие", изложбата представя общо 31 проекта на 16 финансови институции, сред които германската KfW, Китайската банка за развитие, Банката за развитие на Съвета на Европа, шведската Комунинвест, норвежката KBN, Българската банка за развитие (ББР). 

Преминаващите през Градската градина ще могат да видят мащабни инфраструктурни проекти като града на иновациите в китайската провинция Хубей и най-големия вятърен парк в Северно море.

Изложбата представя и друга специфична мисия на банките за развитие – подкрепата за микро и стартиращи бизнеси като популярното "велокафене" в германския град Мюнстер и словенския футуристичен плавателен съд Quadrofoil.

Тази мисия на банките за развитие е малко известна, отбеляза при откриването на изложбата председателят на УС и изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев.

Генералният секретар на Европейската асоциация на публичните банки (ЕАПБ) Марсел Рой коментира, че чрез финансирането на проекти, които вероятно при други обстоятелства не биха получили финансиране, се насърчава икономическото развитие.

Той посочи, че пазарният дял в Европа на финансовите институции, членове на ЕАПБ, е 15%.

Изложбата се осъществява в партньорство с ЕАПБ, където ББР членува от 2005 г.

Проектите са от 13 държави – Холандия, Китай, Полша, Словения, Босна и Херцеговина, Испания, Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Хърватия, Мароко и България.

Изложбата пред Народния театър може да бъде разгледана до 30 октомври.

Повече подобни новини четете в Investor.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари