Колата ти е "трошка" - прекратяват й регистрацията

Евродиректива въвежда степени на допустими неизправности
132
Колата ти е "трошка" - прекратяват й регистрацията
Снимка: Булфото, архив

Прекратяват регистрацията на автомобили, за които се установи, че имат сериозни неизправности. За тази мярка, съобщи пред bTV началникът на Пътна полиция Бойко Рановски.

Ще има степени на допустими неизправности и тези с най-сериозни ще бъдат спирани то движение, докато собственикът не ги отстрани. Това ще стане факт още в началото на идната годината, тъй като е европейска директива, а депутатите вече са го одобрили на първо четене.

Още по темата

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, ако липсва задължителната застраховка "Гражданска отговорност”.

Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила.

Отписват се и колите, чийто шофьори са заловени за карат без свидетелства за управление, пияни са били или дрогирани.

След няколко месеца тази мярка ще се прилага и за колите, при  които са установени сериозни неизправности.


Причината за мярката е освен европейскта директива а и фактът, че състоянието на автопарка оказва съществено влияние върху пътните инциденти. А нашият е доста остарял.

Шофьорите одобряват идеята.

И докато контрола и санкциите спрямо шофьорите се увеличават, то според проф. Румен Миланов е време е да се обърне внимание и на пътищата. КАТ нямат данни колко от катастрофите заради лошата пътна настилка или други неизправности на пътя.

От години обаче се знаят участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Липсата на поддържка на пътя е огромен пропуск в каузата за пътна безопасност, категоричен е професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
12355 преди 6 години
На КАТ и ДАИ вяра да нямаш.
116
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 6 години
Вчера карах от Бяла за Русе слагат нов асфалт, но чисто нов път на вълни. Неразбирам защо плащат на некадърници.
115
2
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Много неграмотно написана статия!
114
6
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Става ми смешно!Добре, спира ме "пътен полицай" и по негово усмотрение автомобила ми създава опасност за движението и решават да ми свалят регистрацията.Да, ама не!Пътна Полиция, трябва да осъществява контрол по ЗДП.Та да попитам, какви технически познания има катаджията, че да прецени , че МПС- то ми е "леш" и да свали рег. табели?П.С. Той може да е учил и за "земеделец!"
113
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаркаБългакрйе, европейските заплати, не са им ги направели. Извоювали са си ги. Ама ние още живеем с 1967 - квот каже партията (номенклатурата, правителствтото ... схващаш картинката), тва е !
112
1
 
7
 
! Отговори
Hoods преди 6 години
Тоя механика ми пише, че така трябвало . Много ясно ,че така трябва въпроса е в стандартна на живот.И на мен не ми се да карам кола на 20г.,ама вече и за ядене и сметки и дрехи не стигат парите.Страната е в колапс,болници заводи фалират, пожарникари протестират дори и гадните куки , всичко е адски зле , но Бойко дрънка" През почивните дни магистралите му страхотните били пълни" Абе б....к имаш ли си представа как живеят обикновенните хора .Живот и здраве се надявам и аз да напусна скоро .
111
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Все си мисля, че постоянно се отвлича вниманието на хората с негативни новини, за да не го насочват към постоянно нарастващите цени на всичко и ниските доходи!
110
0
 
11
 
! Отговори
sweetpotatoo преди 6 години
Не знам да се смея ли или да плача.Като толкова много са се "загрижили" за произшествията по пътищата поне да бяха им подобрили състоянието и да вдигнат заплатата на средностатистическия българин, за да може да си позволи да не кара "трошки" и да си поддържа колата в изправност.Никой не иска да кара кола която има проблеми.Зле е не само за останалите шофьори и пешеходци, но и за човека който я шофира.Изкарват го все едно е напук.Като малките деца са, искат нещо ама и те незнаят какво.
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го пратим да живее в ловеч да си види завод балкан ти пък ко нее фалирал от такива бизнесмени като него
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно ко спре хората от село нали се сещате те по тоя начин искат само ново ами които не може да си го позволи понеже бизнес работодателя домусчиев щял да бяга ако дигнели заплатите на 500 лева ми домусчиев ела плащаи данъци и сметки с 300 лева тоя месец съм приключил даже и за кафе нямам що колата мие такава каквато е нема години а тия нямат мозък *** грам
107
2
 
8
 
! Отговори
баракудника преди 6 години
ис обственика да се обеси.на трошкатакожата му на тъпан,и глаеата на бомба.
106
0
 
7
 
! Отговори
Драгиев преди 6 години
Абе журналисти, я се уграмотете бе !!! "Прекратяване на регистрация" и "Спиране от движение" са два съвсем РАЗЛИЧНИ термина !!!
105
0
 
4
 
! Отговори
Hahaha преди 6 години
Ne 4e nqma pari za remonti prosto mnogo sa po liniqta za li4no oblagodetelstvane.Ot tqhnoto kradene kolite ni se prevarnaha v tro6ki i sega 6te gi spirat,sledovatelno nie trqbva da kupuvame drugi ,i koi 6te lapa parite pak te sas tehnite ,,avtomorgi"koito daje ne pla6tat danaci.No nqma koi da gi proverqva ,ne ti davat nikakva garanciq makar 4e izsipva6 suma pari nqmam dumi prosto unikalna darjava...!!!!
104
0
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 6 години
Hahaaha sme6nici te neka da ne opravqt pati6tata,apak da proverqvat kolite za neizpravnosti .E to nie ot bezdelieto na institucii i politici ne mojem da smognem na remnti samo.
103
0
 
16
 
! Отговори
T преди 6 години
До Царят е голточно това е целта. Държавата е в колапс и няма пари. Чудят се откъде да закърпят положението. Следете събитията в последните дни и ще видите знаците. Постоянно въвеждат нови начини за взимане на пари от хората, а в същото време орязват плащания. Пробват се болничните да отменят, днес се чуват призиви и за мораториум за плащане на лечения следващата година. Вдигат данъци и осигуровки, а като трябва да ползваш ти отказват. Преди седмица бяха тук от МВФ. Явно закъсалката е голяма.
102
1
 
31
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Първо да ни изравнят заплатите с европейските. До кога ще търпим този геноцид? Когато си разчистим държавата от тези гробокопачи, ще може да си сменим и колите с по-нови. А следващото кое ще е? Да ни вземат панелките, повеже са стари? По порезнато европейска директива за унищожение на българите? До кога ще търпим?
101
16
 
1
 
! Отговори
Механика преди 6 години
До 106,ало анонимния,ти за моя правопис не се кахъри,а се вземете в ръце ,стегнете си масларките ,хем да ви е приятно да ги карате,хем да не разтопявате асфалта ,като ги спрете,и не ходете по разни гаражчета за ремонти,а в нормалните сервизи,дръжте си колите в изправност,и тогава няма да коментирате,тези закони,защото просто ще бъдат излишни,но Българинат не може ,той трябва да се прави на най големия тарикат ,не може той да е прекараният ,трябва ако може той да прекара системата,нали тарикати
100
0
 
28
 
! Отговори
Днес преди 6 години
Нямали директива за Европейски заплати
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до този механик. Научи се първо да пишеш правилно цървулкьо, и след това коментирай.
98
0
 
24
 
! Отговори
Царят е гол преди 6 години
Целта май е да се позакърпи закъсалият бюджет, а какво по-добро за тази цел има от глоби за щяло и нещяло.