Как бизнесът на Острова вижда Brexit – отговор от първо лице

Плавен преход – едно от ключовите за бизнеса условия
2 ное 2017 21:19, Екип на Bloomberg
15
Как бизнесът на Острова вижда Brexit – отговор от първо лице
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което британският бизнес иска да види като резултат от преговорите за Brexit, e един гладък и планиран изход на Обединеното кралство от ЕС, снабдителните вериги към Европа да продължат да съществуват. От изключително значение е и да продължи да бъде възможно наемане на работа на хора от ЕС, както и да има една общоевропейска бизнес среда, в която всички да разполагат с равни условия.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Buglaria Фъргъс Макрейнолдс, директор "Връзки с ЕС" в Британската индустриална камара. Гост в студиото бе и изпълнителният директор на Съвета на британските търговски камари в Европа Ан-Мари Мартин.

"Изненадващо е колко сходни са интересите на бизнеса в Европа и този във Великобритания“, отбеляза от своя стана Мартин. По нейните думи очакванията за масово изселване на компании от Острова са силно преувеличени, защото в страната има изградена изключително силно развита бизнес инфраструктура.

Основните Brexit приоритети на британския бизнес - подсигуряването на свободна търговия след излизането на страната от ЕС, предоставянето на сигурност на европейските работници в Обединеното кралство, да остане отворена вратата за наемане на работници от ЕС, както и за изпращане на британски работници в страните от Съюза.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Лопе де Вега преди 6 години
Че хората ще си живеят спокойно и мирно , така както са си живели до-сега.Баба ви и дядо ви да не са живели в Европейски съюз, пък пак са доживели до дълбока старост !
11
0
 
2
 
! Отговори
луди преди 6 години
бебешки наклонности
10
1
 
2
 
! Отговори
гнусни сте преди 6 години
англия с нищо не се слави освен с гнусната хомопедофилия
9
1
 
1
 
! Отговори
трайко преди 6 години
ми5 що не ви разследва педофилските истории или съдейства за тях браво
8
0
 
1
 
! Отговори
насилници преди 6 години
англия да излезе от педофикуия и хомомосексуализъм
7
0
 
1
 
! Отговори
и нищо преди 6 години
много похотливи *** се разхождат в англия
6
0
 
6
 
! Отговори
Г преди 6 години
Бизнеса, както и навсякъде, иска предвидимост. Иска да знае какво ще става, а пък той ще си се нагоди, както го е правил винаги и навсякъде! Най-лошото за бизнеса е непредсказуемостта, защото тогава не могат да се вземат информирани решения...
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума бизнеса иска дслес брекзит нищо да не се промени хахах как ще стане рая работа?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава за какъв Брекзит говорим!? Това описва ЕС.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да могат да си продават стоките от целия свят като техни - т.е. без мито за неевропейски стоки. Европейски компании ще ги сменят в поръчването на стоки брандирани като собствени, особено от Азия и най-вече от Китай. Просто за Европа ще е по-евтино да не ги използваткато посредници повишаващи цените без да плащат мита. Ролята на Ситито в Лондон за търговията в Европа ще се поеме от европейски центрове, за да се намалят разходите.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нее като при мен да си лъган 41 пъти през целия си живот и вип приятелите да се радват че съм опрял до тях ами неисе опрял съм *** като гледам има горен убедих се днес тъи че за всеки злобен влак си има пътници колкото до тия господа те са на загуба огромна
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без Европа англия е една крьгла 0?