НКИЗ: Инвеститорите търсят кадри с различни познания

Компанията сътрудничи с ВУЗ-ове, планира и с гимназии
Обновена: 24 яну 2018 22:25 | 24 яну 2018 22:18, Вера К. Александрова
4
НКИЗ: Инвеститорите търсят кадри с различни познания
Снимка: НКИЗ

Голяма част от инвеститорите търсят работна ръка с различни познания. Това обяви шефката на Национална компания "Индустриални зони" Антоанета Барес след като подписа меморандум за сътрудничество с Русенския университет "Ангел Кънчев".

Това е поредният ВУЗ, с който държавната компания започва партньорство по проекта Fast Tracking Success за ускорено професионално изграждане на младите хора, които в момента завършват висшето си образование. Заради различните нужди на инвеститорите НКИЗ планира да разшири партньорствата си и към професионалните гимназии.

Още по темата
Fast Tracking Success е проект на националната компания, който предлага на студентите възможност за стажове и постоянна заетост в компаниите, които работят на територията на индустриалните зони на НКИЗ.

"За момента имаме партньорство със Софийския университет, Техническия университет в София, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Лесотехническия университет, а сега вече и с Русенския", обясни Барес, цитирана от пресцентъра на компанията.

Инициативата Fast Tracking Success е замислена и в подкрепа на настоящи и нови инвеститори в индустриалните зони на НКИЗ с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.

В зоните от портфолиото на НКИЗ вече работят или изграждат своите предприятия, складове, логистични центрове, високо технологични офиси фирми от Германия, България, Гърция, Дания, Австрия, Турция, Израел и др.

Общият размер на договорените инвестиции в държавните индустриални зони от създаването им досега надхвърля 390 млн. лева (към края на 2017-а), разкрити са над 2100 нови работни места, повече от 130 български и чуждестранни фирми – инвеститори и наематели в различните зони, са получили подкрепа за развитието на своя бизнес.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Бивш учител преди 11 месеца
Трябваше да дойде някой отрън ли, за да ни каже, че само със специалности като "Счетоводство и контрол" , "Компютърни мрежи и системи" и "Връзки с обществеността", по които обучават 99,99% от професионалните ни гимназии , икономика не се прави?Трябва някой да заръкави ръкавите, и да свърши работата, като при това знае какво прави, а не по метода "Проба-Грешка", по който се развива всичко у нас, последните години.

Спонсорирани публикации