Кой се страхува от новия еврорегламент за личните данни?

Доц. Цвета Маркова пред Bloomberg TV Bulgaria
30 яну 2018 19:30, Екип на Bloomberg
4
Кой се страхува от новия еврорегламент за личните данни?
Снимка: Pixabay

Новият европейски регламент за защита на личните данни GDPR, който ще влезе в сила от 25 май, ще засегне всяка една компания. От това следва да се открият около 45 хил. нови позиции във фирмите за администратор на лични данни. Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria бившият ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията доц. Цвета Маркова.

Тези служители следва да бъдат новоназначени, като другият вариант е да бъдат обучени настоящи кадри. Условието обаче е да бъде избягнат конфликт на интереси, като контролиращият и контролираният не могат да представляват едно лице.

Това също така ще повлияе на на новооснованите компании, които трябва да консултират проектите си със специалисти. Вече функциониращите фирми пък следва да се напасват в движение.

Подобен регламент, смята доц. Маркова, е естествен ход от развитието в сферата на защитата на личните данни, като няма почва за притеснение. А резултатът ще бъде значително облекчаване на работата на всяка една администрация.

Какви други ефекти ще окажат новите правила? 

Повече можете да видите на  на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не разбира този регламент, защото е създаден от лаици, които нямат грам представа за какво става дума, нито са заложили ясни и точни критерии. че аз мога да криптирам тест с числата от 0-9, който се декриптира за 2 мин.?! Печалба за корпорации и фирми на партийни калинки (като консултантите за европроектите) Тежест за малкият и дребен бизнес, които трябва да поемат допълнителен абсолютно безмислен разход.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па гепаджийте ще уредят калинките си на топло и доходно. Както е тръгнало скоро няма да има на кого да пазят данните или ще пазят мъртви души!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя регламент е тотална гавра. У нас към момента действа закон за защита на личните данни, а този регламент е опит на европед*алите да симулират, че вършат нещо срещу огромните заплати, които всички ние им плащаме от собствения си джоб. Регламентът въвежда само излишни простотии, от които няКОЙ ще направи пари.Евроидските политичета и чиновници са като нашите, само че са по-умели и тактични в лъгането на народите си. И като крадат, го правят с малко срам, докато нашите го правят без никакъв.
1
3
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Поредната ЕС бюрократщина

Спонсорирани публикации