Сривът на Уолстрийт – случайност или не?

Експерт изведе оптимистичния и песимистичния сценарий за пазарите
12 фев 2018 22:35, Екип на Bloomberg
13
Сривът на Уолстрийт – случайност или не?
Снимка: Bloomberg

Според оптимистичния сценарий по отношение на скорошния спад на Уолстрийт, това е един обикновен продукт на случайността.

Това коментира финансистът Славчо Маринов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„В момента сме във време, в което инвеститори тип „mom-and-pop“ започват да търгуват отново. Това не се е случвало през последните 10 години“.

По думите му увереността в борсите е толкова висока, че освен биткойн манията, в момента другият балон, за който се говори по-малко е във фондовите борси.

„Песимистичният сценарий е свързан с едно конкретно събитие, което се случи по-миналия петък, а именно – дълговата сделка между републиканците и демократите в САЩ, която предвиди 400 млрд. долара допълнителни харчове. Няколко дни пред това се наблюдаваше отстъпление от облигациите“.

„Имаше спад не само в САЩ, защото инфлацията започна да се връща навсякъде“, добави още той.

Финансистът посочи, че в момента на фокус са инфлационните данни за последния месец в САЩ, които предстои да бъдат обявени в сряда.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
здгдсгдс преди 6 години
Знаех си ,че ще го свържат с биткойн-а.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какъв "срив" става дума??? Пак се вдидна с 410 пункта Пак си е на 24, 602 днес . Тоест нагоре с 8 трилиона от началото на управлението на Тръмп. А като правеше рекорди всеки ден мълчахте като риби? Е не може вечно рекорди. В един момент се успокоява, до следващи правилни икономически промени. Ама и те трябва да минат през саботьорите в Конгреса.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е никаква случайност. Борсата затвори на 666 !!! Сектантите които въртят уол стрийт искат да покажат че държат контрола !
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук да земе думата Любо Бучински от Благоевград, той е експерт икономист, който пише учебници по икономика хахахахаха
7
3
 
13
 
! Отговори
Хайде холан преди 6 години
Спокойно,няма да фалира Америка!Не и сега.САЩ ще изкарат в сегашната си кондиция още едно 10 години,което си е доста време.
6
1
 
15
 
! Отговори
Така преди 6 години
Фед какво решиха за лихвите? Май ще изчакат малко да отмине бурята, а пък може и да не отмине скоро. Дали са готови с QE10 вече? Този път може да има обесени банкери по улиците, ако пак икономиката удари дъното. Пък за инфлацията нямам думи. До онзи ден Йелън обясняваше колко лошо е за растежа, че нямало инфлация, днес обясняват колко опасна е инфлацията. Тия трилиони, които наляха от 2008 досега трябва да избият някъде все пак. Не вярвам да ги изгорят в задния двор на ФЕД.
5
2
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
А какво ще се случи с лихвата?Майчице мила! ;-(
4
0
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ако Уолстрийт се срине, какво ще прави иконимиката? :-O
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би светът започва да се нормализира и правачите на пари от нищото са в немилост.Ха ха, майтапя се, въпреки, че не би било лошо да се отиде в тази посока.
2
0
 
14
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
такива спадобве обикновено никога не са предизивкани от 1 фактор .... няколко са совните фактора като 1 от тях със сигурност е предстоящетп затягане на монетарната полтиика на ФЕД и вдигането на лихвите .... това 1во се вижда на олбигационните пазари къ и едва чка след тва на акциите ...цените ше паднат с поне 20-30 % ако не и повече .... в следващата 1-2 години ... купувайте други неща не финансови активи !
1
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ залязват, Азия победи в икономическата война.

Спонсорирани публикации