Кои са законовите пречки, спъващи строителния бизнес?

Ситуацията на полузаконност пречи на всички
Обновена: 26 фев 2018 12:08 | 26 фев 2018 11:50, Екип на Bloomberg
5
Кои са законовите пречки, спъващи строителния бизнес?
Снимка: Free images

В петък в София бе проведена Първата Бизнес закуска на сайта Imoti.net. Събитието е част от проекта "Годишни награди на Imoti.net", който насърчава добрите практики в сектора . То бе посветено на актуалните предизвикателства пред инвеститорите, строителните предприемачи и брокерите на имоти произтичащи от Закона за устройството и застрояването на Столична община и Закона за устройство на територията.

На срещата участваха редица представители на водещи компании в строителния и брокерски бизнес, организации на архитекти, както и главният архитект на София Здравко Здравков. На мястото на събитието бе и екип на Bloomberg TV Bulgaria. 

Какви проблеми произтичат от сегашното законодателство?

„Голям проблем в съществуващото законодателство е, че няма разлика за изискванията за съдържание на проектна та документация за различните категории строежи. От кокошарник до летище се изискват едни и същи документи“, коментира арх. Петкана Бакалова, зам.-председател на Камарата на архитектите в България.

Ситуацията на полузаконност пречи на всички – както на столичната управа при вземането на решения за целесъобразност, така и на гражданите и бизнеса, коментира арх. Здравков.

Какви мерки ще предприемат от Московска 33 за справяне с проблема? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А всички пречки, спъващи мен, като човек да си построя САМ къща ? Трябва да изръся 15000 лева, за документи, архитекти и прочие, пред и една лопата да съм ударил....
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тук всички на едно мнение. Последно. Само протестиращи стройтели
2
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
Стига глупости, точно тази Мафиотска структура няма спънки. Ако ще и в ЛИЧНИЯ ВИ АПАРТАМЕНТ ще строи, ще обвини вас че им пречите....
1
1
 
8
 
! Отговори
Мазен строител преди 6 години
Няма такива. Плащаш си суджука и строиш в градинката.