Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
5
 
12
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Мюмюните кога им сменяхме имената преди 30 години,станаха за смях пред целия Свят как хленчета и се жалваха на всички,ама по вестниците равни нямат.
297
0
 
10
 
! Отговори
Хок преди 5 години
Башибузука проговаря
296
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция съществува от 1921ва година.Преди това такава държава НЯМА..Такава държава няма ама такова робство има. Хахаха
295
13
 
4
 
! Отговори
Turk преди 5 години
Ганчета, Вас македонците Ви правят за смях и не ви бръснат за пет лева, тръгнали сте на турците да се репчите.
294
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на турците. Силни са, така трябва на гадните индиянци(САЩ). Нещо са се убъркали че могат да смачкат Турция
293
4
 
22
 
! Отговори
True преди 5 години
Испания-600 години под мавританско,200 под френско.Италия-300 години под испанско,200 австрийско,200 френско.Турция съществува от 1921ва година.Преди това такава държава НЯМА.
292
2
 
23
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
ГРЪМНА СТАРИЯ,СЧУПЕН АЙФОН,А С НОВИЯ СНИМА.ГОЛЯМ БАБАИТ,ГОЛЯМО НЕЩО.СЕГА ЧАКА МЕДАЛ ОТ ПАДИШАХА.
291
2
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ако е толкова яко да се трошат айфони и да се горят долари, защо самият Ердоган не чупи айфони и защо турската национална банка не си изгори балите с долари от валутния резерв?
290
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема са били гръцките духовници за съжаление .....Истинското робство на българите започва в края на 9 век и завършва в края на 19ти с обявяване на екзархията. Не знам да има друг народ толкова дълго държан под чуждо иго.
289
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблеми с вайбъра съм имал само в Русия. Съобщенията идват със закъснение,а гласова връзка не може да се осъществи изобщо. В Турция вайбърът си работи без проблеми
288
0
 
26
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Според днешния курс на лирата спрямо лева,турската средна заплата е 420 лева.До края на месеца може да удари 250 лева!Ориенталска драма!
287
2
 
28
 
! Отговори
... преди 5 години
Колкото повече лирата се обезценява,писъците на турските *** стават все по-кратки и силни.
286
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ДОКАРА ТУРЦИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА :D.Може, но до сега откакто управлява им е увеличил доходите 4пъти, направим и здравеопазването безплатно и на световно ниво както и безплатно образование. Ти при Тиквоний трети колко ти е пенсията?
285
3
 
17
 
! Отговори
РАД преди 5 години
До ФактТо пък щото бай Реджеб трупа много "приятели".Ако не броим подмазването на Русия и Китай, като гледам, друго май, освен мюсюлманси държави (и то кредитори), няма. Изпозастреля се с всички от ЕС и половината от близкия изток :):)
284
8
 
23
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 5 години
И АЗ ИСКАМ ЕРДОГАН ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА!!!САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ДОКАРА ТУРЦИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА :D
283
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Solar Power"В момента си пиша по вайбъра с едни приятели на почивка в Мармарис." - възможно е. Аз редовно ходя и нямам viber. Възможно е да има ограничения в големите градове.....
282
6
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА"В ТУРЦИЯ ЩЕ СПАЗВАШ ЗАКОНИТЕ - ТУРЦИТЕ ТАКА ИСКАТ - ГЛАСУВАНО Е НА РЕФЕРЕНДУМ" - точно това ще изяде главата на Ердо защото той е президент не само на 55% от населението. Когато проумее,че има едни 45% които искат може би друго...... Имам приятели турци които се изселиха в Бургас. Имат си 2 дъщери и искат да живеят нормално. Ти сам си помисли какво е нормално.....
281
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лъжа в Истанбул не можех да ползвам viber :).В момента си пиша по вайбъра с едни приятели на почивка в Мармарис.
280
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да изхвърлим омазаният с кръв петродолар като международна разплащателна валута, в крайна сметка този свят по чи-тски (сатанински) модел ли ще се развива или не?
279
13
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Защо си мислиш,че масата от българи през ония времена са искали свобода ?Повечето казвам повечето са си живеели съвсем нормално. Проблема са били гръцките духовници за съжаление ....