Половината лято – дъждовно, но сезонът все пак – успешен!

Очакванията са за 5% ръст на посещенията за сезона
2 сеп 2018 22:20,
14
Половината лято – дъждовно, но сезонът все пак – успешен!
Снимкa: Reuters, архив

Министерството на туризма отчита ръст на чуждестранните туристи по родното Черноморие, въпреки лошото време. Очакванията за целия сезон са за 5% увеличение.

В сравнение с лято 2017 г. сега се отчита ръст на туристите от 4,7% за юни и 2,7% за юли. Общо през двата месеца на родното Черноморие са почивали над 2,8 млн. чужденци. Данните за август предстои да излязат, но очакванията са там ръстът да е още по-сериозен, съобщава bTV.

Когато идват у нас туристите държат основно на три неща – добрата храна, хигиената и допълнителни развлечения.

Ако лошото време през половината лято почти не се отрази на хотелите, които разчитат на предварително направени резервации, не така стоят нещата с плажните заведения – там сезонът е по-слаб.

Още по-сериозни загуби отчитат концесионерите на плажовете, които сега се надяват на септември. Масираните проверки по южното Черноморие също оказали негативно влияние.

По данни на БНБ обаче постъпленията от международни туристически пътувания само за юни надхвърлят 490 млн. евро, което е ръст от 8,1% в сравнение със същия месец на миналата година.

През лятото на 2018 г. най-много са били туристите от Румъния, следвани от германци и руснаци. Любопитното е, че през този сезон България за своята лятна почивка са избрали и гости от нетрадиционни пазари като Норвегия, Швейцария, Индия и Филипините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз държа заведение и мога спокоино вече да кажа че тази година е по печеливша от миналата личи си че и българите са по добре финансово
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морското ни крайбежие е друга България ,дори и с времето е така.Там вали по-малко,но джурналистите от къде ,да знаят те ходят на почивка в чужбина!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината лято може даа е било дъждовно в СФ,но в останалата част от страната си беше лято,горещо,с кратки превалявания,които са характерни за лятото в БГ,и им викат летни бури.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е успешно колкото и пътищата ви смяяяхххх ... то пътища няма теа смешки сънуват успешни сезони ... луди хора .
9
3
 
2
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Пак ще започнат мрънканията колко зле било. Иначе министър конска глава ще привлича хамерикански туристи.
8
7
 
6
 
! Отговори
le ganio преди 5 години
Не знам какво си говорите, ама и този сезон също като предния и по-предния влагам 60 000 лева в търговски обект и излизам с 60 000 лева печалба. В момента използвам част от тях за почивка на марина Лимасол.
7
10
 
13
 
! Отговори
от морето преди 5 години
Дъждовен е и Септември, айде който дошъл, дошъл и се пръждосвайте вече, че да отидем и ние за някой друг плаж. Цяло лято ни писва от гости, от тъпканица и разни дето като че идват да мърморят-в Гърция беше еди как си, в Турция ол инклузива ооохоууу....По-добре да идват чужденци само -те поне има къде да се пекат,пият...и не ни се пречкат из града
6
5
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Аве ей умник кое е фактор ? Не виждаш ли ,че като почнеш от Ахелой до св.Влас всичко е вече едно цяло ,застроено на гъсто ,шумно,гадно ,мръсно и грозно ,но за сметка на това най многолюдно от цялото ни черноморие! Щом там е очевидна липсата на туристи какъв критерий друг да приемем за фактор? Да не искаш да сравниш нещо с капацитет 300 000 души с някой див къмпинг или вилно селище?
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 Не ззнаехмее, че село несебър е фактор в туризма :) Мерси че ни отвори очите.
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ръст бе нали онзи ден се върнах от Несебър-празни заведения ,магазини и мрънкащи ресторантьори ,че сезона бил катастрофа ,уж има туристи ,но нито пият ,нито се хранят в ресторант ,най големите бедняци са дошли у нас ,даже вече не пият по барове и заведения ,а си купуват алкохол от магазините и се наливат по терасите на хотелите!!!
3
1
 
31
 
! Отговори
Гларуа преди 5 години
На румънците България им е като на нас Гърция, С новата магистрала :Букурещ- Крапец,- 3.30 часа. Ама не оставят пари, носят си всичко. Като ние в Гърция. Така че тази статистика е кой е минал границата, а не кой е турист
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво дъждовно време, какво лошо време половината лято???само глупотевини пишете
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Август не е паднала една капка. Силно лято. Повече инвестиции в плажната инфраструктура. По малко прах ..повече растителност. Детайлите правят разликата.

Спонсорирани публикации